Σλούκας: "Από το σχολείο ονειρευόμουν να με προπονήσει ο Ομπράντοβιτς"

Ο Κώστας Σλούκας δεν έκρυψε το θαύμασμό του για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς δηλώνοντας πως από πιτσιρικάς ονειρευόταν να βρεθεί σε ομάδα του. Εξήγησε δε τι τον οδήγησε στο μπάσκετ.

Σλούκας: "Από το σχολείο ονειρευόμουν να με προπονήσει ο Ομπράντοβιτς"
Σλούκας Φενέρμπαχτσε

Στο weekly show της Euroleague ήταν καλεσμένος ο Κώστας Σλούκας, εκ των πρωταγωνιστών της Φενέρμπαχτσε στο 3-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης και την πρόκριση στο Final-4 του Βερολίνου.

Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε για το ύψος που δεν τον άφησε να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο, τη μεταγραφή στη Φενέρμπαχτσε και τη συνεργασία του για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι ατάκες του:

" Μου άρεσε πολύ το ποδόσφαιρο και μικρός έπαιζα ποδόσφαιρο. Ήμουν ψηλός, όμως και δεν μπορούσαν βρω παπούτσια στο νούμερό μου κι έτσι στράφηκα προς το μπάσκετ. Από όταν ήμουν 10 ετών κατάλαβα πως αυτό το άθλημα μου αρέσει και αγαπώ. Άρχισα να δουλεύω μαζί με τους προπονητές μου, έβλεπα αγώνες στην τηλεόραση και για αυτό έπαιξα μπάσκετ. Αγάπησα αυτό το άθλημα. Θέλω να νικάω και μου αρέσει το μπάσκετ. Είναι ένα άθλημα που πρέπει να δουλεύεις, να σκέφτεσαι και για να νικήσεις πρέπει να κάνεις τα πάντα στο παρκέ

Είναι μία μεγάλη πρόκληση. Για εμένα δεν μπορείς να πεις πως ήταν δύσκολη απόφαση. Το σκέφτηκα πάρα πολύ, αλλά είμαι 100% για ό,τι έπραξα. Τώρα, θα είμαι στην Φενέρμπαχτσε για τρία χρόνια και θέλω να υλοποιήσω όλους τους στόχους με την ομάδα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, έχουμε καλή ομάδα αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για αυτό".

Ο Ομπράντοβιτς είναι και αριθμητικά ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην Euroleague. Επίσης, είναι εξαιρετικός άνθρωπος, πολύ καλός προπονητής και όχι μόνο λόγω τίτλων. Μου αρέσει επίσης ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το μπάσκετ. Πριν από χρόνια ονειρευόμουν να συνεργαστώ μαζί του, ας πούμε το 2007-08. Δεν ήμουν στον Ολυμπιακό. Ήμουν ένα παιδί που έπαιζε στο σχολείο μου. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα".

Όλοι ξέρουν το στόχο. Αν δεν δουλέψεις σκληρά και βάλεις το κεφάλι κάτω από την ομάδα, πιστεύω πως δεν θα τα καταφέρεις. Το κλειδί για να επιτύχουμε κάτι καλό είναι να προχωράμε βήμα-βήμα και να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Φενέρμπαχτσε το ντέρμπι με αλάνθαστο Σλούκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK