Η απάντηση της Euroleague για τη νέα διοργάνωση της FIBA

Κείμενο το οποίο υπογράφουν οι ομάδες με συμβόλαιο τύπου Α απέστειλε η Euroleague στη FIBA ως απάντηση για την πρόταση ξεχωριστής διοργάνωσης που έκανε στις οκτώ ισχυρότερες της Ευρώπης. Στο κοινό μέτωπο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Η απάντηση της Euroleague για τη νέα διοργάνωση της FIBA

Ραντεβού μετά την 1η Νοεμβρίου έδωσε η Euroleague με τη FIBA προκειμένου να συζητήσουν από κοινή βάση το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας λίγκας. Οι εκπρόσωποι των ομάδων με συμβόλαιο Τύπου Α βρέθηκαν στη Βαρκελώνη και συνυπέγραψαν κείμενο με το οποίο απαντούν "ΟΧΙ" στην πρόταση που έγινε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και κατ' επέκταση στη διάσπαση. Μεταξύ αυτών ο Χρήστος Σταυρόπουλος από τον Ολυμπιακό και ο Μάνος Παπαδόπουλος από τον Παναθηναϊκό.

" Κύριε Οράσιο,

σ' ευχαριστούμε για τα γράμματα που λάβαμε από εσένα την τελευταία εβδομάδα. Οι έντεκα (11) ομάδες που έχουν συμβόλαιο τύπου Α συγκεντρωθήκαμε στα κεντρικά της Euroleague στη Βαρκελώνη, την Τρίτη 8 Ιουλίου, και συμφωνήσαμε να σου στείλουμε το παρακάτω ως απάντηση. Παρακαλούμε να λάβετε υπ' όψιν ως επίσημη απάντηση από εμάς, όπως επίσης ως τοποθέτηση για τη "νέα διοργάνωση της FIBA".

Θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε θερμά για το χρόνο, την ενέργεια και τη δουλειά που ξόδεψες για την προετοιμασία της πρότασης, ταξιδεύοντας για να συναντήσεις οκτώ εξ ημών ατομικά και στέλνοντας επίσημη ενημέρωση.

15 χρόνια μετά τη δημιουργία της Euroleague, σημειώνουμε ότι οι σύλλογοι παραμένουν η βάση κάθε αθλητικής δραστηριότητας παγκοσμίως. Είμαστε πεπεισμένοι πως οι σύλλογοι πρέπει να διατηρήσουν τα ηνία και τον έλεγχο της διοργάνωσης, και δεν είμαστε πρόθυμοι να το θέσουμε σε κίνδυνο, αφού αποτελεί το "κλειδί" για την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Δραττόμαστε της ευκαιρίας για να σας απαντήσουμε και να σας ενημερώσουμε πως περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει να γίνει με όλους μας συλλογικά. Θα δημιουργήσουμε μια μικρή ομάδα τις επόμενες ημέρες για να εκπροσωπηθεί η Euroleague σε αυτές τις συζητήσεις.

Χρειαζόμαστε κάποιους μήνες για να διαβάσουμε λεπτομερώς την πρότασή σας. Θα είμαστε στη διάθεσή σας από την 1η Νοεμβρίου 2015, όταν και εσείς θα είστε διαθέσιμοι. Σε αυτή τη συνάντηση θα σας ενημερώσουμε για τις τοποθετήσεις μας επ αυτού σαν μία φωνή.

Θέλουμε ξανά να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που δείχνετε για το ευρωπαϊκό συλλογικό μπάσκετ, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη απαραίτητη διευκρίνηση".

Η απάντηση της Euroleague για τη νέα διοργάνωση της FIBA

News 24/7

24MEDIA NETWORK