Ήδη έγραψε ιστορία ο Γιασικεβίτσιους

Ο Γιασικεβίτσιους πέτυχε κάτι πολύ μεγάλο, κάτι που κανένας άλλος ως τώρα στην εποχή της Ευρωλίγκας, από το 2001 δηλαδή, δεν είχε καταφέρει. Ούτε ο τεράστιος Ομπράντοβιτς...

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS.(ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS.(ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θέλουν να τον ταυτίσουν με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Να γίνει ο συνεχιστής του "Ζοτς". Ιντριγκάρουν αυτές οι συγκρίσεις πατέρα-γιου, δάσκαλου-μαθητή και εντοπίζουν πολλές ομοιότητες για να στηρίξουν την άποψή τους.

Ήταν αμφότεροι οργανωτές όσο έπαιζαν. Ο ένας βέβαια έγινε προπονητής εν μία νυκτί (Παρτιζάν). O άλλος πέρασε και δυο σεζόν ως βοηθός, για να "ψηθεί", να συνηθίσει το κοστούμι αντί για τη φανέλα και το σορτς και να είναι απόλυτα έτοιμος (χωρίς τον δικό του... Άτσα Νίκολιτς)

Μοιάζουν ή όχι, είναι αδιαμφισβήτητο πως οι δυο τους είναι επιδραστικοί προπονητές. Ήδη πάντως ο Γιασικεβίτσιους ξεπέρασε σε κάτι που ο Ομπράντοβιτς δεν κατάφερε φυσικά, ασχέτως του τι θα συμβεί στο μεταξύ τους ημιτελικό του Βελιγραδίου.

Με την πρόκριση της Ζαλγκίρις επί του Ολυμπιακού ο 42χρονος κόουτς έγινε ο πρώτος κόουτς στα χρόνια της Ευρωλίγκας (2001-2018) που φτάνει σε Final-4 τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.

Οι Πάμπλο Λάσο, Βέλιμιρ Περάσοβιτς, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, Παναγιώτης Γιαννάκης και Μάικ Ντ'Αντόνι (μαζί και ο Ζοτς) είχαν αγωνιστεί σε Final-4 του Πρωταθλητριών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK