Καλάθαρος των ρεκόρ

Καθένα από κατορθώματα του διαστημικού Νικ Καλάθη στο διπλό του Παναθηναϊκού στην έδρα της Εφές. Αν και έχασε το τριπλ νταμπλ για ένα ριμπάουντ, ο ηγέτης του "τριφυλλιού" πέρασε ήδη στην ιστορία. Διαβάστε γιατί.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΚΑΛΑΘΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΚΑΛΑΘΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το "έγραψε ιστορία" είναι μια κλισέ δημοσιογραφική φράση, αλλά στην περίπτωση του Νικ Καλάθη και της ανεπανάληπτης εμφάνισής του κόντρα στην Εφές ισχύει κυριολεκτικά.

Ο διεθνής γκαρντ του Παναθηναϊκού έκανε το παιχνίδι της ζωής του σημειώνοντας πολλαπλά ρεκόρ.

Πρώτο και καλύτερο; Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκα που σημείωσε 29+ πόντους πήρε 9+ ριμπάουντ και έδωσε 10+ ασίστ.

Για ένα ριμπάουντ έχασε την ευκαιρία να γίνει ο 2ος παίκτης όλων των εποχών (μετά τον Νικόλα Βούιτσιτς δις, το 2005 και το 2006) που θα πετύχαινε triple-double.

Παράλληλα, ο Καλάθης σημείωσε δύο ατομικά ρεκόρ. Με τους 29 πόντους συνέτριψε το προηγούμενο δικό του που ήταν 23 εναντίον της Μπάμπεργκ (19 Οκτωβρίου 2017), ενώ με τους 42 βαθμούς στην αξιολόγηση συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ του που ήταν 34 εναντίον της Φενέρμπαχτσε (12 Δεκεμβρίου 2016).

News 24/7

24MEDIA NETWORK