Βατή κλήρωση για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τους ομίλους της Ευρωλίγκας, στην οποία συμμετείχαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Βατές κληρώσεις για τις δύο ελληνικές ομάδες. Αξιοσημείωτη η επιστροφή του Ντούσαν Ίβκοβιτς για ακόμα μία χρονιά στο ΣΕΦ, ενώ η Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα θα τεθεί αντιμέτωπη με το "τριφύλλι".

Βατή κλήρωση για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Group A

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

Χίμκι (Ρωσία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Στρασμπούρ (Γαλλία)

Group B

Ολυμπιακός (Ελλάδα)

Ανταντολού Εφές (Τουρκία)

Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

Τσεντεβίτα (Κροατία)

Λιμόζ (Γαλλία)

Η Εφές του Ντούσαν Ιβκοβιτς έχει βάλει πλώρη για το φάιναλ φορ. Ο Μπράιαν Ντάνστον άφησε τον Ολυμπιακό για την τουρκική ομάδα ενώ πήρε επίσης τους Μπράουν και Γκρέιτζερ. Διατήρησε τέλος στη δύναμή της τον Σάριτς. Η Μπασκόνια έχει νέο προπονητή, τον ικανότατο Βέλιμιρ Περάσοβιτς αλλά έχασε τον Φερνάντο Σαν Εμετέριο ο οποίος θα συνεχίσει στη Βαλένθια. Η Μιλάνο δεν θα έχει πια στις τάξεις τον Ντάνιελ Χάκετ ενώ η Τσεντεβίτα εμπιστεύτηκε την τεχνική της ηγεσία στον Τζιανμάρκο Ποτζέκο. H Λιμόζ τέλος ξαναπήρε το πρωτάθλημα στη Γαλλά και έχει τις δικές της φιλιδοξίες.

Group C

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Παναθηναϊκός (Ελλάδα)

Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία)

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Καρσίγιακα (Τουρκία)

Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)

H Μπαρτσελόνα παραμένει όπως πάντα δυνατή. Ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Αντε Τόμιτς παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο φαινόταν αδύνατον έως και το Μάιο, έχασε όμως τον Μάριο Χεζόνια που πήρε το δρόμο για το ΝΒΑ. Η Λοκομοτίβ Κούμπαν έχει πια Ελληνα προπονητή, τον Γιώργο Μπαρτζώκα και έδρα...απομακρυσμένη (οδύσσεια το ταξίδι μέχρι εκεί). Η Ζαλγκίρις θεωρείται σαφώς βατή καθώς της λείπουν τα μεγάλα ονόματα αν και ουδείς δικαιούται να υποτιμά τον πιο ισχυρό εκπρόσωπο του Λιθουανικού μπάσκετ. Η Καρσίγιακα τέλος είναι πρωταθλήτρια Τουρκίας, έχει στον πάγκο της τον ανερχόμενο Ουφούκ Σαρίτσα αλλά έχασε τους παίκτες-κλειδιά που την οδήγησαν στον τίτλο (μεταξύ αυτών και ο Ντι Τζέι Στρόμπερι). Η Ζιελόνα Γκόρα τέλος είναι πρωταθλήτρια Πολωνίας αλλά προφανώς δεν μπορεί να φοβίσει.

Group D

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)

Μπάμπεργκ (Γερμανία)

Νταρουσάφακα (Τουρκία)

Σάσαρι (Ιταλία)

Η διαδικασία της κλήρωσης

Οι 24 ομάδες χωρίστηκαν σε 4 γκρουπ (από 6 ομάδες). Οι 4 πρώτοι προκρίνονται στο Top-16. Οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε δύο νέα γκρουπ, από τα οποία θα προκριθούν και πάλι οι 4 καλύτερες ομάδες σχηματίζοντας τους προημιτελικούς. Αυτή η φάση (των "8") κρίνεται στις τρεις νίκες. Από εκεί θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες του φάιναλ-φορ που θα γίνει στο Βερολίνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK