Μπαρτζώκας: "Θέλω να κοουτσάρω στη Euroleague"

Τον απολογισμό της χρονιάς έκανε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει και για το μέλλον του.

Μπαρτζώκας: "Θέλω να κοουτσάρω στη Euroleague"

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην ιστοσελίδα "rsport.ru":

Για το αν η ομάδα έδωσε τον καλύτερο εαυτό της: "Κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα στην VTB. Ωστόσο, όσοι βρίσκονται στο Κράσνονταρ γνωρίζουν πολύ καλά πώς είναι η κατάσταση. Ήταν μία πολύ δύσκολη σεζόν. Μπορώ να πω πως όλα, ανεξαιρέτως, τα μέλη της ομάδας έκαναν το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Το να παίξουμε στο ίδιο επίπεδο, και στην Euroleague και στην VTB, ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά με τις πτήσεις, τότε όλα θα ήταν ευκολότερα. Είμαστε μία ομάδα που παίζει ουσιαστικά σε δύο διεθνείς διοργανώσεις και έχει πάρα πολλές πτήσεις. Με όλες αυτές, ήταν αδύνατον όχι μόνο να προπονηθούμε, αλλά ακόμα και να ξεκουραστούμε".

Για το το τί έδωσε την πρόκριση απέναντι στην Μπαρτσελόνα: "Μετά το τρίτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, είχαμε μία σοβαρή συζήτηση στο ξενοδοχείο. Έπρεπε να μιλήσω σκληρά σε κάποιους παίκτες για να κερδίσω την απόλυτη αφοσίωσή τους. Δεν ήταν πάντως μόνο οι τέσσερις νίκες με την Μπαρτσελόνα μεγάλες. Νικήσαμε τρεις φορές τον Παναθηναϊκό και δύο την Εφές".

Για το αν περίμενε ότι η Λοκομοτίβ μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά: "Χρειάστηκε να αλλάξουμε τους στόχους μας, στη διάρκεια της σεζόν. Ξεκινήσαμε τη σεζόν και δεν είχα ιδέα πού μπορεί να φτάσει η ομάδα. Μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι, συνειδητοποίησα πόσο δυνατοί μπορούμε να γίνει. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως πήραμε τον Τζάνινγκ των Φεβρουάριο, καθώς και ότι κρατήσαμε τον Σίνγκλετον για ολόκληρη της σεζόν".

Για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ: "Στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ είχαμε την ευκαιρία μας να πιέσουμε τον αντίπαλο. Αν ο Μπρόκχοφ έβαζε το τρίποντο, αυτό θα μας έφερνε κοντά στο σκορ και όλα θα μπορούσαν να συμβούν. Ναι, η ΤΣΣΚΑ έχει μία παράδοση να... χαρίζει παιχνίδια στα Final Four, αλλά δεν παύει να είναι σπουδαία ομάδα".

Για τις διαφορές Ελλάδας-Ρωσίας: "Η Λοκομοτίβ μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ στο εξωτερικό. Γνώρισα μία διαφορετική κουλτούρα που πάντως μοιάζει με την ελληνική, λόγω κοινής θρησκείας. Αλλά στο Κράσνονταρ είδα κάτι που εκτίμησα πολύ και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τους φιλάθλους. Βοήθησαν όλη την ομάδα, αλλά και μένα προσωπικά. Μάς υποστήριζαν παντού. Δεν θα ξεχάσω τους 200 φιλάθλους μας που ήρθαν με πούλμαν στην Τιφλίδα".

Για το ποιους παίκτες της Euroleague θα ήθελε στην ομάδα του: "Είναι προφανές πως υπάρχουν σε άλλες ομάδες πιο ταλαντούχοι παίκτες από τους δικούς μας, αλλά δεν θα περνούσα αυτή τη σεζόν με κανέναν άλλον παίκτη, πέρα από αυτούς που είχα μαζί μου".

Για τις φήμες που κυκλοφορούν ήδη για τον ίδιο και για παίκτες της ομάδας: "Είναι φυσιολογικό μετά από αυτή τη χρονιά να υπάρχουν φήμες για μέλη της ομάδας. Πριν ξεκινήσει η σεζόν, πολλοί παίκτες δεν ήταν γνωστοί, αλλά τώρα έδειξαν τι αξίζουν. Αυτό είναι αποτέλεσμα δουλειάς. Όλοι οι παίκτες μας έχουν εξαιρετικές προτάσεις τώρα, γιατί το αξίζουν. Ξέρω πως ο Ντιλέινι και ο Ράντολφ έχουν πολύ καλές προτάσεις από το ΝΒΑ".

Για το αν θα παραμείνει στο Κράσνονταρ: "Για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα να κοουτσάρω στην Euroleague. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως φέτος ήταν πως δεν υπήρχε σχολείο για την κόρη μου. Είναι 6 ετών και ήταν πολύ δύσκολο να είμαστε μακριά. Ωστόσο, ό, τι και αν συμβεί θέλω να πω ότι αγαπώ την Λοκομοτίβ και όσους δουλεύουν γι' αυτήν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK