Μπερτομέου: "Υπάρχουν χρήματα στην Ευρώπη για τις ομάδες"

Ο Τζόρδι Μπαρτομέου επιβεβαίωσε τα αυξημένα έσοδα των ομάδων στην Ευρωλίγκα με το νέο μοντέλο.

Μπερτομέου: "Υπάρχουν χρήματα στην Ευρώπη για τις ομάδες"

Ο πρόεδρος της Ευρωλίγκας, Τζόρδι Μπερτομέου, επανέλαβε το πλάνο της νέας εποχής στη διοργάνωση, το οποίο περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερα έσοδα για τις συμμετέχουσες ομάδες.

Η συνέντευξη Μπερτομέου στο " Diario Sur"

Για το αν άλλαξε το πλάνο της Euroleague λόγω της FIBA

"Όχι. Δεν γίνεται να βρεθεί κάποιος ξαφνικά (IMG) και να επενδύσει 350 με 800 εκατομμύρια ευρώ, Υπάρχουν πολλά χρήματα στην Ευρώπη για το μπάσκετ. Η IMG είναι μια κορυφαία εταιρεία στον κόσμο και η Euroleague εξήγησε το πλάνο της, που έγινε δεκτό από τις ομάδες. Στην προσέγγιση της FIBA τίποτα δεν έγινε αντιληπτό. Τα σημεία που δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα αφορούν τα εθνικά πρωταθλήματα".

Για το κόστος που θα υπάρχει σε περίπτωση που μία ομάδα φύγει από την Euroleague για να πάει στη διοργάνωση της FIBA

"Πριν πολλά χρόνια είχαμε το σχίσμα με τη FIBA, αλλά μετά ενωθήκαμε και πάλι. Κανείς δεν είχε άσχημη συμπεριφορά απέναντι στις ομάδες που τότε πήγαν με τη FIBA, αλλά από τότε πέρασαν 15 χρόνια. Τώρα η αποχώρηση από την Euroleague θα είναι διαφορετική και θα έχει κόστος η επιστροφή".

Για το αν ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός της Ρεάλ, της Μακάμπι, της Αρμάνι ή της Ζαλγκίρις από το φετινό Top 16 μπορεί να κάνει "κακό" στο πλάνο της νέας σεζόν

"Αυτό είναι σαν να σκέφτεται κανείς την εποχή που η Βαλένθια ή η Μπιλμπάο ερχόντουσαν στην 3η θέση του πρωταθλήματος, αλλά δεν πήγαιναν στην Euroleague. Οι κανόνες υπάρχουν για να μην προωθούνται τέτοιες αντιλήψεις".

Για το αν οι ομάδες όπως η Ζαλγκίρις ή η Αρμάνι Μιλάνο ανεβάζουν οικονομικά και αθλητικά τη διοργάνωση

"Σήμερα ίσως να μην το κάνουν. Όμως υπάρχουν κανόνες. Εξαιτίας αυτών των κανόνων η Ζαλγκίρις ή η Αρμάνι Μιλάνο βρίσκονται στην Euroleague. Και επιμένω σε αυτό που λέω. Δεν φταίει η Euroleague για το γεγονός ότι η Μάλαγα δεν έχει άδεια τύπου Α".

Για το αν πιστεύει πως ιστορικές ομάδες όπως η Μάλαγα πρέπει να συμπεριληφθούν στα μελλοντικά πλάνα της διοργάνωσης

"Αυτό εξαρτάται από τις προοπτικές που θα έχουμε. Αν συμπεριληφθεί η Μάλαγα, τι θα γίνει με τον πρωταθλητή της ACB; Θα είναι στις 16 ομάδες οι πέντε ισπανικές; Η Ουνικάχα Μάλαγα είναι πολλά χρόνια στην Euroleague και τα πηγαίνει καλά. Όταν δεν τα πήγαινε καλά την υπερασπιστήκαμε".

Για το αν ομάδες όπως η Μάλαγα πληρούν τα κριτήρια της νέας Euroleague

"Όχι, γιατί δεν έχουν άδεια τύπου Α. Δεν πληρούνται τα κριτήρια από τις ομάδες που δεν έχουν αυτή την άδεια".

News 24/7

24MEDIA NETWORK