Ο λόγος του εμπάργκο του Παπαλουκά στα ελληνικά ΜΜΕ και τα "επεισόδια" στη Μαδρίτη

Η άρνηση του Θοδωρή Παπαλουκά να δώσει συνεντεύξεις στους Έλληνες δημοσιογράφους και η ενόχληση των εκπροσώπων των ΜΜΕ στη Μαδρίτη. Ποιος ήταν ο λόγος που ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ είπε "όχι" στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο λόγος του εμπάργκο του Παπαλουκά στα ελληνικά ΜΜΕ και τα "επεισόδια" στη Μαδρίτη
papaloukas.jpg INTIME SPORTS

Κατά τη διάρκεια του final four στη Μαδρίτη ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ένας από τους ρέκορντμαν της διοργάνωσης, ήταν ένας άνθρωπος κεφάτος. Με το χαμόγελο στα χείλη έβγαλε φωτογραφίες με όλο τον κόσμο, έπαιξε μπάσκετ με παιδιά, πήρε μέρος σ' ένα σωρό από εκδηλώσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, τα έκανε κοντολογίς όλα. Έκτος από ένα. Να κάνει δηλώσεις στους Έλληνες δημοσιογράφους.

Το επεισόδιο που είχε (λεκτικό πάντα) την Παρασκευή 14/5 στο δημαρχείο της Μαδρίτης κατά την απονομή των βραβείων της Ευρωλίγκας έχει καταγραφεί. Πασίγνωστος Έλληνας δημοσιογράφος τον πλησίασε και του ζήτησε μία δήλωση για το κανάλι στο οποίο εργάζεται. Ο Παπαλουκάς αρνήθηκε, γεγονός που προκάλεσε τη συγκρατημένη ενόχληση του δημοσιογράφου.

Δεν με σεβαστήκατε στον τρόπο που προβάλατε τα γεγονότα της νομικής διαμάχης μου με τον Ολυμπιακό, ήταν η μόνιμη επωδός του. Μαζί με το... το θέμα δεν είναι προσωπικό και δεν έχει να κάνει με σένα ή τον άλλον, έχει να κάνει με όλους σας. Το...εμπάργκο, όπως είπαμε, έχει να κάνει μόνο με τους Έλληνες. Στους υπόλοιπους δημοσιογράφους -του εξωτερικού- που βρέθηκαν στη Μαδρίτη ο Παπαλουκάς μίλησε κανονικά και χωρίς εμπόδια.

Πιο πριν, πιο συγκεκριμένα πέντε λεπτά νωρίτερα, ο Γιώργος Συρίγος ως εκπρόσωπος καναλιού που έχει τα επίσημα δικαιώματα της Ευρωλίγκας, ζήτησε από τον Παπαλουκά να τοποθετηθεί on camera για το final four. Ετσι και αλλιώς ήταν ο μόνος Έλληνας πλην παικτών και προπονητών και βρισκόταν στη Μαδρίτη ακριβώς αυτό, για να εκπροσωπήσει τη διοργάνωση.

Όμως, αρνήθηκε και πάλι. Αν και του τονίστηκε ότι ουσιαστικά θα μιλούσε ως εκπρόσωπος της Ευρωλίγκας (συγκεκριμένα πρεσβευτής της διοργάνωσης στο event) και ότι τέλος πάντων ο άγραφος κανόνας σχεδόν επιβάλλει τις δηλώσεις στα μέσα που κατέχουν τα επίσημα δικαιώματα, ο πρώην πλέι μέικερ του Ολυμπιακού, της ΤΣΣΚΑ και της Εθνικής ομάδας, δεν κάμφθηκε και επέμεινε στην άρνησή του.

Ήταν δε τέτοια η ενόχληση του καναλιού που έχει για την Ελλάδα τα επίσημα δικαιώματα του F4, που προχώρησε σε διαμαρτυρία στην Ευρωλίγκα, η οποία βέβαια μέσα στους αγώνες ούτε μπορούσε ούτε ήθελε να πάρει κάποια απόφαση.

O Παπαλουκάς έμεινε στη Μαδρίτη μέχρι και τη Δευτέρα και συνέχισε βέβαια να δίνει κανονικά συνεντεύξεις σε όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ ενώ, και εδώ βρίσκεται και μία μικρή αντίφαση, συμμετείχε και στο παιχνίδι των δημοσιογράφων που έγινε το Σάββατο 16/5 στο "Παλάθιο ντε λος Ντεπόρτες".

Την Πέμπτη (σήμερα) πάντως απάντησε κανονικά και με το νόμο σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου στη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας στο Σύνταγμα, για ετήσιο καλοκαιρινό καμπ.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλιο Τάσου Μαγουλά: Κάρι: Ο Άιβερσον των...πλουσίων

News 24/7

24MEDIA NETWORK