Ο χάρτης του Top16: Ο ελληνικός "εμφύλιος" και ο όμιλος με τα φαβορί

Πώς θα ήταν τώρα οι δύο όμιλοι του Top16 και ποιο σενάριο φέρνει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο ίδιο γκρουπ; Οι πιθανότητες πρόκρισης της πρωταθλήτριας Ρεάλ, η επιλογή που έχει η ΤΣΣΚΑ και η Εφές που ρυθμίζει το βαθμό δυσκολίας.

Ο χάρτης του Top16: Ο ελληνικός "εμφύλιος" και ο όμιλος με τα φαβορί

Μία αγωνιστική πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα, η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεδιαλύνει, αφού θέση στο Top16 εξασφάλισαν άλλες τρεις ομάδες, ο Παναθηναϊκός (από τον Γ' όμιλο), η Χίμκι (από τον Α' όμιλο) και η Τσεντεβίτα (από το Β' όμιλο).

Η πρόκριση του "τριφυλλιού" σημαίνει αυτομάτως ότι στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί αν θα προκύψει διπλή ελληνική παρουσία στον 6ο όμιλο. Σε περίπτωση που οι "πράσινοι" επικρατήσουν στο Κάουνας, θα κατακτήσουν αυτομάτως την τρίτη θέση του Γ' ομίλου και δεν θα συμπέσουν με τον Ολυμπιακό. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρξει ελληνικός "εμφύλιος" στο Top16, όπως δηλαδή συνέβη πριν από δύο χρόνια.

Ο πιο "μπερδεμένος" όμιλος είναι ο Α'. Μπορεί η Φενέρμπαχτσε να σφράγισε την πρωτιά και η Χίμκι κατά μεγάλο ποσοστό τη δεύτερη θέση, για τις άλλες δύο θέσεις ωστόσο υποψήφιες είναι και οι τέσσερις ομάδες, με περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες η καθεμιά.

Μετά πάντως το διπλό στο Μόναχο και τις ήττες του Στρασβούργου και του Ερυθρού Αστέρα, η Ρεάλ Μαδρίτης κρατάει την τύχη στα χέρια της. Νικώντας τους Γάλλους στη Μαδρίτη, θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση και μαζί την τρίτη θέση (πλην της τριπλής ισοβαθμίας με Χίμκι και Αστέρα). Επίσης μπορεί να είναι ακόμη και δεύτερη στην ισοβαθμία με Μπάγερν-Χίμκι.

Ο Ερυθρός Αστέρας θα ποντάρει στην έδρα του για να επικρατήσει της Μπάγερν και να μην αποκλειστεί, αφού δεν θα ευνοηθεί σε οποιαδήποτε ισοβαθμία, αν χάσει. Το ίδιο σενάριο κυνηγούν και οι Βαυαροί, που διεκδικούν ακόμη και τη δεύτερη θέση στην ισοβαθμία με τη Χίμκι. Σ' ένα τέτοιο το ενδεχόμενο η Στραμπούρ θ' αφήσει έξω τη Ρεάλ, εφόσον φυσικά κάνει τη μεγάλη έκπληξη στην ισπανική πρωτεύουσα.

Στο Β' όμιλο αυτό που παίζεται είναι η κατάταξη μεταξύ Εφές, Μπασκόνια και Τσεντεβίτα, καθώς η Μιλάνο έμεινε εκτός κάδρου. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς δοκιμάζεται στο ΣΕΦ και αν νικήσει, θα τερματίσει -όπως και να 'χει- δεύτερη. Αν όμως χάσει, θα πέσει τρίτη, καθώς Μπασκόνια-Τσεντεβίτα παίζουν μεταξύ τους στη Βιτόρια και μία εκ των δύο θα την προσπεράσει. Η παρέα του Μπουρούση έχει το πλεονέκτημα του εντός έδρας αγώνα, ωστόσο οι Κροάτες έχουν αποδείξει πως εκτός πολύ πιο επικίνδυνοι απ' όσο στο Ζάγκρεμπ.

Στον Γ' ομιλο Λοκομοτίβ Κουμπάν και Μπαρτσελόνα διεκδικούν την πρωτιά στο Κράσνονταρ (χωρίς να μετράει οποιαδήποτε διαφορά), την ίδια στιγμή που (όπως γράψαμε παραπάνω) Παναθηναϊκός και Ζαλγκίρις μονομαχούν για την τρίτη θέση. Φυσικά κάθε ομάδα έχει το... δικαίωμα επιλογής ομίλου στο Top16, αν αυτό κρίνει σκόπιμο.

Στον Δ' όμιλο, τέλος, η ΤΣΣΚΑ πηγαίνει στη Μάλαγα για να υπερασπιστεί την κορυφή. Αν πάντως χάσει από την ανταγωνιστική Ουνικάχα, η οποία τη νίκησε στη Μόσχα, πέφτει δεύτερη. Η Μπάμπεργκ θα είναι σίγουρα τρίτη και στην Κωνσταντινούπολη θα κριθεί το τελευταίο εισιτήριο. Η Μακάμπι επικράτησε την Πέμπτη της Σάσαρι και θέλει διπλό στην έδρα της Νταρουσάφακα με τουλάχιστον 12 πόντους, αφού είχε χάσει στο Τελ Αβίβ με 11 και δεν ευνοείται στο συνολικό γκολ αβερέιτζ.

Αυτήν τη στιγμή η εικόνα των δύο ομίλων έχει ως εξής:

5ος όμιλος

1Α - Φενέρμπαχτσε

2Β - Εφές (ή Μπασκόνια ή Τσεντεβίτα)

3Γ - Παναθηναϊκός (ή Ζαλγκίρις)

4Δ - Νταρουσάφακα (ή Μακάμπι)

1Γ - Λοκομοτίβ Κουμπάν (ή Μπαρτσελόνα)

2Δ - Μάλαγα (ή ΤΣΣΚΑ)

3Α - Ρεάλ Μαδρίτης (ή Ερυθρός Αστέρας ή Μπάγερν)

4Β - Τσεντεβίτα (ή Μπασκόνια)

6ος όμιλος

1Β - Ολυμπιακός

2Γ - Μπαρτσελόνα (ή Λοκομοτίβ Κουμπάν)

3Δ - Μπάμπεργκ

4Α - Ερυθρός Αστέρας (ή Μπάγερν ή Ρεάλ ή Στρασμπούρ)

1Δ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ή Μάλαγα)

2Α - Χίμκι (ή Μπάγερν ή Ρεάλ)

3Β - Μπασκόνια (ή Εφές ή Τσεντεβίτα)

4Γ - Ζαλγκίρις (ή Παναθηναϊκός)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Ρεάλ δεν πεθαίνει, αποκλείστηκε η Μιλάνο, η ΤΣΣΚΑ έπαιξε για τη Μακάμπι

Πήρε... ρεβάνς η Εφές, πάει για την πρωτιά η Λοκομοτίβ, ήττα-έκπληξη η Μπαρτσελόνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK