Οι δύο όμιλοι του Top 16

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα σχηματίστηκαν οι δύο νέοι όμιλοι του Top 16, αποτελούμενοι από οκτώ ομάδες έκαστος. Σε διαφορετικά γκρουπ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Οι δύο όμιλοι του Top 16

Στον 5ο, όπως ονομάζεται, συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς ο Παναθηναϊκός (τρίτος στον Α' όμιλο) και η Ρεάλ Μαδρίτης (πρώτη στον Α' ομίλο), η Ζαλγκίρις (πρώτη στον Γ' όμιλο), η Μάλαγα (δεύτερη στο Β' όμιλο), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (δεύτερη στον Δ' όμιλο), η Εφές (τρίτη στον Γ' όμιλο), η Άλμπα Βερολίνου (τέταρτη στον Β' όμιλο) και η Μπάμπεργκ (τέταρτη στον Δ' όμιλο).

Στον 6ο όμιλο, στον οποίο βρίσκεται ο Ολυμπιακός (δεύτερος στο Γ' όμιλο), υπάρχουν επίσης η Μακάμπι Τελ Αβίβ (πρώτη στο Β' όμιλο), η Μπαρτσελόνα (πρώτη στον Δ' όμιλο), η Κίμκι (δεύτερη στον Α' όμιλο), η Σιένα (τρίτη στον Β' όμιλο), η Μπεσίκτας (τρίτη στον Δ' όμιλο), η Φενέρμπαχτσε (τέταρτη στον Α' όμιλο) και η Κάχα Λαμποράλ (τέταρτη στον Γ' όμιλο).

Το... τζάμπολ της δεύτερης φάσης έχει προγραμματιστεί για τις 27 Δεκεμβρίου και θα διεξαχθούν 14 αγωνιστικές.

Στα προημιτελικά (αρχίζουν 9/4) θα προκριθούν οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε ομίλου, οι οποίες θα διασταυρωθούν χιαστί (1-4, 2-4) σε μια σειρά μέχρι πέντε αγώνων, από τους οποίους θα προκύψουν οι τέσσερις φιναλίστ του Final Four του Λονδίνου (10-12 Μαΐου).

News 24/7

24MEDIA NETWORK