Οι "ισχυρές" της Ευρωλίγκας: Πόσο άλλαξαν μέσα στο καλοκαίρι

Η πρώτη προσέγγιση των ρόστερ των "ισχυρών" της νέας Euroleague: Οι πεντάδες, οι έκτοι παίκτες και ο γεμάτος πάγκος δέκα ομάδων που στοχεύουν ψηλά. Πώς ενισχύθηκαν στο θερινό παζάρι.

Οι "ισχυρές" της Ευρωλίγκας: Πόσο άλλαξαν μέσα στο καλοκαίρι

Η Ευρωλίγκα σηκώνει αυλαία στις 15 Οκτωβρίου και μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν που θ' ανατρέψουν τις διαμορφωμένες ισορροπίες. Επειδή πάντως οι περισσότερες ομάδες έχουν ήδη "κλείσει" τις εκκρεμότητες στο ρόστερ τους και απομένουν ελάχιστες κινήσεις για να υλοποιήσουν το σχεδιασμό ενόψει της σεζόν που έρχεται, επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε την "εικόνα" δέκα εξ αυτών στην πρεμιέρα, ίσως των πιο ισχυρών ισχυρές βάσει παράδοσης, δυναμικής και μεταγραφικών κινήσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δεν λείπουν φυσικά ο δευτεραθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός και ο ενισχυμένος Παναθηναϊκός.

Πρόκειται για μια πρώτη εντύπωση δύο μήνες πριν από το τζάμπολ της διοργάνωσης.

Εφές

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αποφάσισε να επέμβει ξανά στο ρόστερ της Εφές για να διορθώσει ό,τι δεν ταίριαξε στο περυσινό σχέδιό του. Ο Γκρέιντζερ θα δώσει σκληράδα στην περιφέρεια, ο Ντίμπλερ και ο Μπράουν σκορ και ο Ντάνστον και ο Τάιους ασφάλεια στη ρακέτα.

Πεντάδα: Τομά Ερτέλ, Τζέισον Γκρέιντζερ, Ντέρικ Μπράουν, Ντάριο Σάριτς, Μπράιαν Ντάνστον

Έκτος παίκτης: Τσεντί Οσμάν

Πάγκος: Τζον Ντίμπλερ, Ντογκούς Μπαλμπάι, Μπιρκάν Μπατούκ, Νέναντ Κρστιτς, Οκμπέν Ουλουμπάι, Φουρκάν Κορκμάζ, Εμιρτσάν Κοσούτ

Οι "ισχυρές" της Ευρωλίγκας: Πόσο άλλαξαν μέσα στο καλοκαίρι
Ίβκοβιτς Εφές μπάσκετ

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Δεν είναι στα γκραν φαβορί της διοργάνωσης, αλλά η Μακάμπι δεν είναι ποτέ αμελητέα οντότητα. Πόσο μάλλον όταν αλλάζοντας τα 4/5 της πεντάδας της έχει βάλει δίπλα στον Σμιθ τους Φάρμαρ, Ρότσεστι, Φαβεράνι και Εμπάκουε.

Πεντάδα: Τζόρνταν Φάρμαρ, Τέιλορ Ρότσεστι, Ντέιβιν Σμιθ, Βίτορ Φαβεράνι, Τρέβορ Εμπάκουε

Έκτος παίκτης: Σίλβεν Λάντεσμπεργκ

Πάγκος: Νταγκάν Γιβζορί, Γιόγκεφ Οχαγιόν, Γκάι Πνίνι, Ορ Λεουμί, Ντράγκαν Μπέντερ

Μιλάνο

Μετά τον περυσινό εκτροχιασμό της η Μιλάνο μπαίνει σε διαφορετική ρότα με τον Γιάσμιν Ρέπεσα στον πάγκο της. Πολλές οι προσθαφαιρέσεις στο δυναμικό της, κράτησε όμως τον Αλεσάντρο Τζεντίλε που "φλέρταρε" με την ΤΣΣΚΑ. Ποντάρει σε παίκτες που θα εκτελέσουν το σύστημα του προπονητή και θα διακριθούν μέσα από αυτό.

Πεντάδα: Όλιβερ Λαφαγέτ, Αλεσάντρο Τζεντίλε, Κρούνοσλαβ Σίμον, Τζαμέλ ΜακΛιν, Γκάνι Λαουάλ

Έκτος παίκτης: Τσαρλς Τζένκινς

Πάγκος: Ρόμπι Χάμελ, Ντανιέλ Μάργκο, Μίλαν Μάτσβαν, Αντρέα Τσιντσιαρίνι, Αντρέα Λα Τόρε, Αντρέα Αμάτο, Μπρούνο Τσερέλα

Μπαρτσελόνα

Πέρυσι απέτυχε, εφέτος θέλει να επιστρέψει. Η Μπαρτσελόνα ποντάρει στην εμπειρία / ποιότητα του Περπέρογλου, του Αρόγιο και του Σάμιουελς, αν της "βγουν" ταυτόχρονα ο Λαουάλ και ο Βεζένκοφ, η ομάδα του Πασκουάλ θα είναι υπερπλήρης σε όλες τις θέσεις.

Πεντάδα: Τόμας Σατοράνσκι, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Στράτος Περπέρογλου, Τζάστιν Ντόλμαν, Άντε Τόμιτς

Έκτος παίκτης: Μπραντ Όλεσον

Πάγκος: Κάρλος Αρόγιο, Σάσα Βεζένκοφ, Πάου Ρίμπας, Σαμάρντο Σάμιουελς, Μουσά Ντιάν, Σέιν Λαουάλ, Άλεξ Αμπρίνες, Μάρκους Έρικσον, Εμίρ Σουλεϊμάνοβιτς

Οι "ισχυρές" της Ευρωλίγκας: Πόσο άλλαξαν μέσα στο καλοκαίρι

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός των υπερβάσεων διατηρεί την ίδια ταυτότητα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο. Έφυγαν Ντάνστον, Σλούκας, Ντάρντεν και Λαφαγέτ, αλλά με την απόκτηση των Γιανγκ, Χάκετ, Μιλουτίνοφ και Στρόμπερι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κενά καλύφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πεντάδα: Βαγγέλης Μάντζαρης, Βασίλης Σπανούλης, Ματ Λοτζέσκι, Γιώργος Πρίντεζης, Πάτρικ Γιανγκ

Έκτος παίκτης: Ντάνιελ Χάκετ

Πάγκος: Νίκολα Μιλουτίνοφ, Γιάννης Αθηναίου, Ντι Τζέι Στρόμπερι, Οθέλο Χάντερ, Ανδρέας Χριστοδούλου, Δημήτρης Αγραβάνης, Βασίλης Καββαδάς, Ιωάννης Παπαπέτρου, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Βασίλης Μουράτος

Παναθηναϊκός

Αλλάζει επίπεδο και αγωνιστική φιλοσοφία ο Παναθηναϊκός του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ψάχνει ακόμη έναν γκαρντ-σκόρερ για να κλείσει το ρόστερ του, όπως και να 'χει όμως με Καλάθη, Ραντούλιτσα, Πάβλοβιτς, Κούζμιτς και... Γκιστ στοχεύει ψηλά.

Πεντάδα: Νικ Καλάθης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Τζέιμς Γκιστ, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα

Έκτος παίκτης: Σάσα Πάβλοβιτς

Πάγκος: Όγκνιεν Κούζμιτς, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Λευτέρης Μποχωρίδης, Αντώνης Φώτσης, Νίκος Παππάς, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Αντώνης Κόνιαρης

Οι "ισχυρές" της Ευρωλίγκας: Πόσο άλλαξαν μέσα στο καλοκαίρι
INTIME SPORTS

Ρεάλ Μαδρίτης

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Αφού ανανέωσε ο Σέρχιο Γιουλ, η Ρεάλ παραμένει στο ίδιο επίπεδο και επιμένοντας στο ίδιο στιλ, θα διεκδικήσει τη διατήρηση των κεκτημένων σε Ισπανία και Ευρωλίγκα.

Πεντάδα: Σέρχιο Γιουλ, Ρούντι Φερνάντεθ, Γιόνας Μασιούλις, Φελίπε Ρέγες, Γκουστάβο Αγιόν

Έκτος παίκτης: Σέρχιο Ροντρίγκεθ

Πάγκος: Γκιγέρμο Ερνανγκόμεθ, Τρέι Τόμπκινς, Μάρκους Σλότερ, Αντρές Νοσιόνι, Τζέισι Κάρολ, Γιάννης Μπουρούσης

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα έχει τον Ουίμς, τον Κιριλένκο και τον Κάουν. Θα έχει παίκτες όμως που αυτός διάλεξε, η ΤΣΣΚΑ θα είναι πλέον αποκλειστικά δικό του δημιούργημα και γι' αυτό πλέον οι προσδοκίες/ευθύνες του είναι πολύ μεγαλύτερες από πέρυσι.

Πεντάδα: Μίλος Τεόντοσιτς, Νάντο Ντε Κολό, Κόρι Χίγκινς, Αντρέι Βοροντσέβιτς, Τζόελ Φρίλαντ

Έκτος παίκτης: Κάιλ Χάινς

Πάγκος: Ντεμέτρις Νίκολς, Βίκτορ Χριάπα, Άαρον Τζάκσον, Αντόν Ασταπκόβιτς, Βιτάλι Φριντζόν, Πάβελ Κορόμπκοφ, Νικίτα Κουρμπάνοφ, Ντμίτρι Κουλάγκιν, Μιχάι Κουλάγκιν

Οι "ισχυρές" της Ευρωλίγκας: Πόσο άλλαξαν μέσα στο καλοκαίρι

Φενέρμπαχτσε

Η συμμετοχή στο Final-4 ανέβασε τον πήχη για τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Μπιέλιτσα, δυνάμωσε όμως σε όλες τις θέσεις. Ο Ντίξον, ο Σλούκας, ο Ντατόμε, ο Άντιτς και ο Ούντοχ είναι παίκτες ικανοί ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί να κάνουν τη διαφορά.

Πεντάδα: Μπόμπι Ντίξον, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Λουίτζι Ντατόμε, Γιαν Βέσελι, Έκπε Ούντοχ

Έκτος παίκτης: Κώστας Σλούκας

Πάγκος: Πέρο Άντιτς, Νίκολα Κάλινιτς, Μπαρίς Χερσέκ, Ρίκι Χίκμαν, Μελίχ Μαχμούτογλου, Ομέρ Γιουρτσεβέν, Σερχάτ Τσετίν, Μπερκ Ουγκουρλού, Κενάν Σιπάχι

Χίμκι

Η κάτοχος του Eurocup Χίμκι έφερε πίσω στην Ευρώπη τον Αλεξέι Σβεντ και μόνο αυτή η επιτυχία της την φέρνει στον αφρό. Αν ο Τοντόροβιτς επιβληθεί και στην Ευρωλίγκα, τότε η ρωσική ομάδα ισχυροποιείται τρομερά. Μεγάλο το στοίχημα για τον Ρίμας Κουρτινάιτις.

Πεντάδα: Ταϊρές Ράις, Αλεξέι Σβεντ, Τάιλερ Χάνικατ, Τζέιμς Όγκουστιν, Μάρκο Τοντόροβιτς

Έκτος παίκτης: Πέτερι Κόπονεν

Πάγκος: Ρουσλάν Πατέεφ, Εγκόρ Βιάλτσεφ, Στάνισλαβ Ιλνίτσκι, Σεργκέι Μόνια, Μαξίμ Σαχάροφ, Πολ Ντέιβις,, Μαξίμ Σελεκέτο

News 24/7

24MEDIA NETWORK