Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Απίθανο buzzer beater τρίποντο του Γιουλ, επίδειξη δύναμης η Μπασκόνια πριν από το ΣΕΦ

Διαβάστε τι έκαναν στις εγχώριες διοργανώσεις οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον όμιλο του Top16 της Ευρωλίγκας.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Απίθανο buzzer beater τρίποντο του Γιουλ, επίδειξη δύναμης η Μπασκόνια πριν από το ΣΕΦ

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Top16 της Ευρωλίγκας και τα αποτελέσματά τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Σέρχιο Γιουλ ήταν κάτι παραπάνω από ήρωας της τελευταίας στιγμής για τη "βασίλισσα". Με buzzer beater σουτ από την άλλη πλευρά του γηπέδου ο Ισπανός γκαρντ έριξε στο καναβάτσο τη Βαλένθια, διαμορφώνοντας το 95-94 στο μεγάλο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος. Στα 3.9'' πριν από το τέλος ο ίδιος είχε ισοφαρίσει 92-92, αλλά ο Ντιό είχε εκθέσει την άμυνα των πρωταθλητών Ισπανίας με λέι απ στο 1.3''. Με τη μεγάλη αυτή νίκη της η εφτάψυχη Ρεάλ αναπτέρωσε τις ελπίδες της για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, αφού πλέον είναι στο -2 από την κορυφή.

Μπασκόνια: Προτού έρθει στο ΣΕΦ η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς σκόρπισε με το εμφατικό 107-77 την Εστουδιάντες, παρόλο που δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Γιάννης Μπουρούσης. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη απέναντι στη Ζαλγκίρις, οι Βάσκοι βρήκαν από νωρίς ρυθμό, προηγήθηκαν 35-19 στην πρώτη περίοδο και με 17/31 τρίποντα δεν άφησαν περιθώρια στους "φοιτητές". Ο Ντάριους Άνταμας με 23 πόντους (5/9 τρίποντα) και 4 ασίστ ήταν ο κινητήριος μοχλός της Μπασκόνια, ενώ ακόμη τέσσερις παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Απίθανο buzzer beater τρίποντο του Γιουλ, επίδειξη δύναμης η Μπασκόνια πριν από το ΣΕΦ
Μπασκόνια Άνταμς Εστουδιάντες

Χίμκι: Την έκτη ήττα της στη Λίγκα των Ανατολικών Χωρών υπέστη η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτς, μετρώντας τέσσερα σερί αρνητικά αποτελέσματα ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Στο 87-84 από την Άβτοντορ στο Σάρατοφ πλήρωσε το μπλακ άουτ στο τελευταίο τετράλεπτο με λάθη και χαμένα σουτ, διάστημα στο οποίο σκόραρε μόνο τρεις πόντους. Ο Αλεξέι Σβεντ με 16 ήταν ο πρώτος σκόρερ των Μοσχοβιτών που είχαν 16 λιγότερα ριμπάουντ (46-30), χάνοντας 14 αμυντικά!

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Παρά τους 56 πόντους που σημείωσαν μαζί ο Νάντο Ντε Κολό και ο Μίλος Τεόντοσιτς η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν απέφυγε τη δεύτερη ήττα της στη Λίγκα των Ανατολικών Χωρών. Ο Γάλλος είχε 30 και ο Σέρβος 26, αλλά ουδείς άλλος είχε περισσότερους από 10, με αποτέλεσμα στο φινάλε η κάτοχος του τίτλου και πρωτοπόρος να ξεμείνει από λύσεις και να χάσει 94-88 από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Μπαρτζώκα. Συνολικά είχε λιγότερες ασίστ και περισσότερα λάθη, ενώ δεν βρήκε αντίδοτο στη δράση του Άντονι Ράντολφ, ο οποίος έδωσε στη "Λόκο" 28 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Μπάμπεργκ: Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν ο αρχισκόρερ της ομάδας του Τρινκέρι στο 71-58 επί της Φρανκφούρτης για την 23η αγωνιστική της BBL. Οι πρωταθλητές Γερμανίας έφτασαν σαν το 21-2 και οδηγούν σταθερά την κούρσα χωρίς ν' απειλούνται από τη δεύτερη Μπάγερν. Ο Νίκος Ζήσης είχε 7 πόντους με 2/8 σουτ, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 24 λεπτά. Δεν χρειάστηκε πάντως η βοήθειά του.

Ζαλγκίρις: Στην παράταση λύγισε η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους την αντίσταση της Πιένο Ζβαϊγκζντές εκτός έδρας φτάνοντας τις 24 νίκες σε 26 αγώνες της λιθουανικής λίγκας. Στο 109-101 ο Παούλιος Γιανκούνας είχε 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας 14 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Μπαρτσελόνα: Με φόρα από την άνετη νίκη επί του Ολυμπιακού και έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων η ομάδα του Πασκουάλ είχε εύκολο στη Σαραγόσα επικρατώντας 87-76. Ο Τζάστιν Ντόλμαν ήταν πρώτος σκόρερ με 14, ο Στράτος Περπέρογλου 13 με 3/6 τρίποντα και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Άντε Τόμιτς έκανε νταμπλ-νταμπλ (11, 11). Αυτή τη φορά έπαιξε και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, έχοντας 5 πόντους και 2 ριμπάουντ σε 12 λεπτά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK