"Χαστούκι" για τον Ολυμπιακό, ήττα με 27 πόντους διαφορά από την Μπαρτσελόνα!

Στο χειρότερο ευρωπαϊκό του βράδυ εφέτος ο Ολυμπιακός συνετρίβη από την αδιάφορη Μπαρτσελόνα με 90-63 στο ΣΕΦ. Κατάρρευσαν στο δεύτερο ημίχρονο οι "ερυθρόλευκοι" και έγιναν εύκολη λεία από τους "μπλαουγκράνα". Παρ' όλα αυτά ο κόσμος τους αποθέωσε!

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός είχε το τεράστιο κίνητρο να μαζέψει ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα που θα απλοποιούσε τα πράγματα για αυτόν, στην προσπάθειά του να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας και να εδραιωθεί στην 2η θέση, όμως στο παρκέ του ΣΕΦ η αδιάφορη βαθμολογικά Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη που έκανε κουμάντο από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το αποτέλεσμα ήταν στο φινάλε όχι μόνο να φύγει με τη νίκη (μόλις δεύτερη εντός έδρας ήττα στην Ευρώπη για τους Πειραιώτες μετά από εκείνη προ μηνών από τον Παναθηναϊκό) αλλά να θριαμβεύσει με 27 πόντους διαφορά (90-63) σε ένα ματς μάλιστα που έφτασε κάποια στιγμή να προηγείται και +33!

Τι δεν πήγε καλά για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου; Σχεδόν τίποτα, με την στατιστική να λέει όλη την αλήθεια, αφού οι Πειραιώτες είχαν πολύ άσχημα ποσοστά στα δίποντα (14/36, 37%) και τραγικά στα τρίποντα (6/30, 20%), μόλις 11 ασίστ και 7 λάθη, και δεν θύμισαν σε κανένα σημείο του αγώνα την ομάδα που φημίζεται για την ατσαλένια άμυνά της.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Καταλανοί εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα της ελληνικής ομάδας και "χτύπησαν" μέσα από τη ρακέτα στο πρώτο δεκάλεπτο με Τόμιτς και Μοερμάν, στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφεραν να αντέξουν στην αντεπίθεση του Ολυμπιακού που είχε για μπροστάρη τους Σπανούλη, Πρίντεζη και ΜακΛιν, για να ισοπεδώσουν τους Πειραιώτες στο δεύτερο ημίχρονο...

Με ένα σερί 17-0 (!) μέσα σε τέσσερα λεπτά οι Καταλανοί εκτόξευσαν τη διαφορά στους 16 πόντους (41-57) για να αναγκάσουν τον Ολυμπιακό (σε εκείνο το νεκρό διάστημα είχε μόνο άστοχα τρίποντα...) να κυνηγήσει χίμαιρες στη συνέχεια. Το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τους Πειραιώτες να "μαζεύουν" τη διαφορά στους 11 πόντους (52-63) όμως αντί της τελικής αντεπίθεσης στο τέταρτο δεκάλεπτο ήρθε η απόλυτη κυριαρχία των παικτών του Πέσιτς.

Με δύο τρίποντα στην αρχή του δεκάλεπτου με Ναβάρο και Μοερμάν έκοψαν τον βήχα των τρις πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ στη συνέχεια έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στον απογοητευμένο Ολυμπιακό (πήραν 50 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 18 επιθετικά!), με αποτέλεσμα το τελικό 90-63 υπέρ τους να έρθει απολύτως φυσιολογικά.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 38-40, 52-63, 63-90.

Ολυμπιακός: ΜακΛίν 14, Μπράουν 3, Παπαπέτρου 9 (3), Σπανούλης 10 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Μιλουτίνοβ 4 (6 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 5 (1), Τιλί, Πρίντεζης 14 (1), Μάντζαρης 2, Ρόμπερτς 2, Γουίλτζερ, Τόμπσον.

Μπαρτσελόνα: Ρίμπας 3 (1), Πρέσεϊ, Τζάκσον, Ναβάρο 8 (2), Ερτέλ 13 (7 ασίστ), Κούρουκς, Οριόλα 12 (1), Κόπονεν 14 (1), Κλαβέρ 4, Τόμιτς 19 (10 ριμπάουντ), Μοερμάν 17 (13 ριμπάουντ).

ΤO LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK