Εφές Ανατολού-Ολυμπιακός 87-91 παρ.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στην παράταση την Εφές του Ιβκοβιτς μέσα στην Τουρκία!

Εφές Ανατολού-Ολυμπιακός 87-91 παρ.

Έτσι κρίθηκε:

Ο Ολυμπιακός έφτασε στη μεγάλη νίκη στον έξτρα χρόνο, αφού πρώτα σπατάλησε την ευκαιρία στα τελευταία δευτερόλεπτα να έχει το πλεονέκτημα όταν ο Στρόμπερι αστόχησε σε μία εκ των δύο βολών που κέρδισε. Με τη μία έφερε το ματς στα ίσια (76-76) και η Εφές διεκδίκησε στο τελευταίο σουτ να "κλέψει" το ματς, αλλά ο Γκρέιντζερ αστόχησε.

Για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση των 40 λεπτών χωρίς νικητή, χρειάστηκε να δούμε έναν Ολυμπιακό με τα γνωστά σκαμπανεβάσματά του να βάζει τις βάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο (εκεί όμως που έχασε με τραυματισμό τον Γιανγκ), αλλά να μην έχει ανάλογη συνέχεια στα υπόλοιπα. Πρίντεζης και Χάντερ ήταν αυτοί που "μάτωναν" το αντίπαλο διχτάκι, ενώ ο Σπανούλης είχε κυρίως αμυντικό ρόλο, την ίδια ώρα που ο Ιβκοβιτς τα περίμενε ουσιαστικά όλα από τον Γκρέιντζερ (τελείωσε το ματς με 26 πόντους).

Το καλό για τους Πειραιώτες ήταν ότι κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο (20-13 και 30-36 τα δύο δεκάλεπτα), αλλά το τρίτο απέκτησε χαρακτήρα ντέρμπι. Η Εφές όχι μόνο ξύπνησε για τα καλά, αλλά έφτασε ακόμα και σε διαφορά 11 πόντων (πάντα με πρωταγωνιστή τον δαιμόνιο Τζέισον Γκρέιντζερ), ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν παράτησε το παιχνίδι και με μεγάλα καλάθια των Χάντερ και Χάκετ πήγε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί το παιχνίδι έμοιαζε αρκετά με το πρόσφατο της Πυλαίας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η καλή άμυνα της ομάδας του Σφαιρόπουλου σε συνδυασμό με την αστοχία των Τούρκων, αλλά και τα καθοριστικά τρίποντα του Λοτζέσκι, έφεραν το ελληνικό συγκρότημα από πάνω και παρά το δεύτερο χιτσκοκικό φινάλε, ήρθε το τελικό 91-87. Αυτή ήταν η 4η νίκη του Ολυμπιακού, ο οποίος βάζει πλώρη ακόμα και για την πρώτη θέση.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 30-36, 54-54, 76-76 κ.α., 87-91 παρ.

Εφές Ανατολού-Ολυμπιακός 87-91 παρ.
Εφές Ανατολού-Ολυμπιακός 87-91 παρ.

Ο άνθρωπος του αγώνα:

Ο Πρίντεζης ήταν αυτός που οδηγούσε κατά κύριο λόγο τον Ολυμπιακό και τον κρατούσε μέσα στο παιχνίδι. Τελείωσε με 17 πόντους (6/10 δ., 1/1 τρ.) και κέρδισε με το σπαθί του τον άτυπο τίτλο του πρωταγωνιστή.

Το φύλλο αγώνα:

Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό κόντρα σε μια Εφές που συνεχίζει να μην τα πηγαίνει καλά στην έδρα της (σε αντίθεση με εκτός). Δεν είναι μόνο το βαθμολογικό κομμάτι, αλλά η αυτοπεποίθηση που δίνει στους Πειραιώτες αυτό το διπλό. Και αν μη τι άλλο αυτό χρειάζονται περισσότερο τούτη την ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ρήξη χιαστού ο Γιανγκ!

Τάσος Μαγουλάς: Mία συνηθισμένη βραδιά... στην Πόλη

Σωτήρης Γεωργίου: Mοναδικός στο είδος του ο Ολυμπιακός!

News 24/7

24MEDIA NETWORK