Γιατί "πονάει" (με Μπάμπεργκ) η απώλεια του Μιλουτίνοφ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει για τη Γερμανία χωρίς το βασικό σέντερ του και αυτό είναι απώλεια κόντρα σε μια Μπάμπεργκ που έχει παίκτη στα... κυβικά του.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΑΚΑΜΠΙ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / MACCABI - OLYMPIAKOS / ΤΑΙΣ(Α) ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Μιλουτίνοφ EUROKINISSI

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν βρίσκεται σε οργιώδη κατάσταση, έχοντας ανατρέψει την άποψη ακόμη κι όσων αμφισβητούσαν τη χρησιμότητα της απόκτησής του πριν από πέντε μήνες.

Κοντός, ελαφρύς, με δυο χαμένες σεζόν στη Μιλάνο. Αυτά λέγονταν για τον Αμερικανό, ο οποίος χρειάστηκε λίγο χρόνο για να ενταχθεί στο υπόλοιπο σύνολο κι έμεινε αρχικά στη σκιά του Νίκολα Μιλουτίνοφ, παρόλα αυτά όσο κυλάει η σεζόν τόσο αποδεικνύει πως το μπάσκετ που ξέρει δεν το ξέχασε επειδή στο αλλοπρόσαλλο ιταλικό καμπ στερούνται αρχών και ρόλων.

Εξαιρετικός είτε με πρόσωπο είτε με πλάτη, είναι ένας σέντερ που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός, αφού φτιάχνει (περίτεχνες) φάσεις μόνος του - δεν περιμένει τους κοντούς.

Υπάρχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα ενόψει του αγώνα με την Μπάμπεργκ στη Γερμανία. Το πώς θα σταθεί απέναντι στον Λέον Ραντόσεβιτς. Το βασικό "πεντάρι" της ομάδας του Τρινκέρι είναι στα 2μ08 με δυνατό σκαρί και καλές κινήσεις κοντά στο καλάθι.

Ο ΜακΛιν είναι κοντύτερος και ευάλωτος αμυντικά όταν ο αντίπαλος σέντερ πάρει καλά την μπάλα για να τελειώσει τις φάσεις. Το είδαμε και στο μεγάλο ματς που έκανε ο Αμερικανός στο Μιλάνο (22 πόντοι, 10/14 δίποντα) όταν (με τον Μιλουτίνοφ φορτωμένο με φάουλ) Γκουντάιτις και Ταρτζέφσκι τον ταλαιπώρησαν.

Γιατί ο ΜακΛιν θα βρεθεί σ' αυτή τη θέση; Διότι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ακόμη κι αν δεν βρίσκεται στην κατάσταση που ήταν στην αρχή της σεζόν, θα μείνει πίσω στην Αθήνα λόγω του διαστρέμματός που αποκόμισε κόντρα στην ΑΕΚ.

Αν ήταν υγιής ο Τιλί, θα μάρκαρε αυτός τον Ραντόσεβιτς. Τώρα υπάρχει ανισορροπία. Σε περίπτωση που ο ΜακΛιν καταφέρει να τον κρατήσει στους 7 πόντους και στα 4 ριμπάουντ που έχει κατά μέσο όρο, όλα καλά για τον Ολυμπιακό. Διαφορετικά, θα γίνει... πληγή. Στον Παναθηναϊκό, που επίσης έχει θέμα στο 5, ο Ραντόσεβιτς είχε βάλει 19 πόντους!

Απ' αλλού το περίμενε ο Σφαιρόπουλος (ενοχλήσεις του Πρίντεζη στη μέση) κι απ' αλλού το βρήκε πριν από τον αγώνα της Πέμπτης. Τουλάχιστον ο Παπαπέτρου θα είναι παρών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK