Η Εφές φέρνει... γκρίνια, αλλά και κούπα!

Ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Εφές για να βρεθεί ξανά στο F4 της Ευρωλίγκας, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης. Αν κρίνουμε μάλιστα από το παρελθόν, το ζευγάρωμα των πρωταθλητών με τους Τούρκους, φέρνει γούρι αλλά και... γκρίνια.

Η Εφές φέρνει... γκρίνια, αλλά και κούπα!

Ξανά στο δρόμο του Ολυμπιακού η Αναντολού Εφές, ζευγάρωμα που φέρνει στο μυαλό ευχάριστες αναμνήσεις για τους "ερυθρόλευκους", καθώς την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα νοκ άουτ, οι Πειραιώτες στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης.

Συγκεκριμένα τη σεζόν 2012-13 ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής Ευρώπης από την κούπα που είχε κατακτήσει στην Πόλη, τέθηκε αντιμέτωπος με την Εφές στους "8" της διοργάνωσης, έχοντας μάλιστα και το πλεονέκτημα έδρας. Οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να κάνουν το 2-0 στην έδρα τους, επικρατώντας 67-62 στον πρώτο αγώνα στο ΣΕΦ και 71-53 στο δεύτερο ματς. Ταξίδεψαν έτσι στην Κωνσταντινούπολη δίχως άγχος, προκειμένου να κάνουν τη ζημιά στους Τούρκους σε ένα από τα δύο επόμενα ματς, ώστε να μη χρειαστεί να γυρίσει η σειρά στον Πειραιά.

Τελικά οι Τούρκοι κατάφεραν να επιστρέψουν, αρχικά κάνοντας το 2-1 μετά την επικράτησή τους με 83-72 στο τρίτο ματς, ενώ στο τέταρτο παιχνίδι επιβλήθηκαν με 74-73 και ισοφάρισαν σε 2-2.

Το γεγονός αυτό σκόρπισε αναστάτωση στις τάξεις της ελληνικής ομάδας, η οποία υποχρεώθηκε να διαχειριστεί την άσχημη ψυχολογία και να επιστρέψει στις νίκες προκειμένου να πάρει το "εισιτήριο" για το F4 του Λονδίνου. Τελικά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν το καθήκον τους, νίκησαν με 82-72 και πήραν την πολυπόθητη πρόκριση, η οποία τους άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση της 3ης ευρωπαϊκής κούπας τους.

Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΠΟ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Ένα από τα παρασκήνια που προκάλεσαν μεγάλο ντόρο στη σειρά εκείνη, ήταν η γκρίνια του Σπανούλη για τη μη χρησιμοποίησή του από τον Μπαρτζώκα στα τελευταία 8 λεπτά του 4ου αγώνα στην Πόλη.

Τι ακριβώς είχε γίνει; Ο Μπαρτζώκας κράτησε στον πάγκο τον ηγέτη της ομάδας του που βρισκόταν σε κακή βραδιά. Ο Ολυμπιακός έμεινε για πρώτη φορά πίσω στο σκορ 7:26 πριν από το τέλος (60-58) αλλά αντέδρασε ώριμα και μ' ένα δικό του 0-12 (στο οποίο έπαιξαν καταλυτικό ρόλο οι Πρίντεζης και Λο) έφτασε ένα βήμα πριν από τη μεγάλη νίκη (62-70).

Στο τελευταίο λεπτό όμως έγιναν ασύλληπτα πράγματα. Στο 68-73 ο Ολυμπιακός ανανέωσε τρεις φορές την επίθεσή του χωρίς να σκοράρει και ο Φάρμαρ στο ανοιχτό γήπεδο βομβάρδισε για τρεις (71-73). Ο Λο στη συνέχεια έκανε λάθος πάσα, ο Φάρμαρ σκόραρε με την πρώτη βολή αλλά ο Ολυμπιακός δεν εξασφάλισε το ριμπάουντ. Από την επαναφορά ο Σιπ αστόχησε αλλά ο Λούκας μ' ένα απίστευτο άλμα διαμόρφωσε με φόλοου -σχεδόν στο μηδέν- το τελικό 74-73 ολοκληρώνοντας μία μεγάλη ανατροπή.

Στον Σπανούλη δεν άρεσε το γεγονός ότι είχε μείνει στον πάγκο κι έτσι δεν έλειψε η... μουρμούρα.

Τελικά ο Ολυμπιακός καθάρισε στο 5ο ματς την πρόκριση και η... γκρίνια για ό,τι έγινε στην Πόλη, ξεχάστηκε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK