Εμεινε από βενζίνη αλλά όπως και να έχει τερμάτισε τρίτος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πάλεψε στην Κωνσταντινούπολη αλλά η πιο διψασμένη Εφές πήρε τη νίκη με 77-69 γεγονός που φέρνει τους "ερυθρόλευκους" οριστικά στην 3η θέση της κατάταξης της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Λίγα πράγματα άλλαξαν για τους Πειραιώτες που φυσικά θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Εμεινε από βενζίνη αλλά όπως και να έχει τερμάτισε τρίτος ο Ολυμπιακός
printezis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σ' αυτό το ματς, κακά τα ψέματα, μίλησε το κίνητρο. Ο Ολυμπιακός και να νικούσε, τη βαθμολογική του θέση δεν θα την βελτίωνε. Αντίθετα, η Εφές διασφαλίστηκε με τη νίκη την οποία πανηγύρισε και έξαλλα μετά το τέλος του ματς.

Μετά το καλό "ερυθρόλευκο" ξεκίνημα και το 10-2, οι Τούρκοι πάτησαν το γκάζι και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω. Ποτέ ο Ολυμπιακός δεν προηγήθηκε ξανά και ουσιαστικά η τουρκική κυριαρχία που στηρίχθηκε στο ρυθμό, στο τρέξιμο και στη θέληση δεν αμφισβητήθηκε σοβαρά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας δέχθηκαν 20 πόντους στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου και 43 πόντους στο ημίχρονο δείγμα έλλειψης αμυντικής προσήλωσης αλλά και προσαρμογής στις ανάγκες του ματς. Η επιθετική δραστηριότητα του Παπαπέτρου έφερε στη συνέχεια τον Ολυμπιακό σε απόσταση μιας ανάσας αλλά μόνο προσωρινά.

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν άλλο καύσιμο στο ρεζερβουάρ τους. Από το 60-58 το σκορ έφτασε σχεδόν αμέσως στο 70-60 με τα διαιτητικά σφυρίγματα να δίνουν και αυτά το... δικό τους ξεχωριστό τόνο στο ματς (υπέρ της Εφές). Ο Σφαιρόπουλος πάντως δεν ρίσκαρε. Καλού κακού μάλιστα δεν χρησιμοποίησε τον Γκριν στο δεύτερο ημίχρονο λόγω μικροτραυματισμού.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 43-36, 58-50, 77-69

Εφές: Τόμας 2, Χαϊνεϊκατ 11, Μπαλμπάι, Μπράουν 9, Οσμάν 8, Γκρέιντζερ 7, Ερτέλ 18, Μουτάφ, Πολ 11, Ντάνστον 11.

Ολυμπιακός: Γκριν 5, Μπιρτς 6, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 8, Σπανούλης 11 (10ασ), Ουότερς 5, Αγραβάνης 7, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 16 (9ρ), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 2, Αθηναίου.

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK