Σιένα-Ολυμπιακός 75-82

Ο Ολυμπιακός νίκησε Σιένα και διαιτησία και απέκτησε το πλεονέκτημα. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 82-75 και έκαναν το πρώτο βήμα για πρόκριση στο Final 4. Την Παρασκευή ο δεύτερος αγώνας πάλι στην ιταλική πόλη.

Σιένα-Ολυμπιακός 75-82

Ετσι κρίθηκε

Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δέχθηκε 48 πόντους στο ημίχρονο, έχασε με πέντε φάουλ (τα δύο τελευταία πολύ αυστηρά) τον Βασίλη Σπανούλη τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος και είδε τους ψηλούς (Αντιτς, Ντόρσεϊ) να φορτώνονται επίσης με φάουλ η νίκη αποκτά χαρακτήρα....θαύματος.

Εδώ που τα λέμε όμως το...υπερβατικό δεν έπαιξε ρόλο. Ρόλο έπαιξε η εκπληκτική αμυντική προσπάθεια του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, η απομόνωση του ΜακΚάλεμπ από το παιχνίδι, η κούραση του Αντερσεν και τα μεγάλα, πολύ μεγάλα καλάθια του Πρίντεζη και του Χάινς που μετέτρεψαν το 70-63 σε 70-71.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν προηγηθεί και πιο νωρίς αλλά πάντα έχυναν την καρδάρα με το γάλα και έδιναν το δικαίωμα στη Σιένα να επιστρέφει. Οταν οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 68-58 στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου με καλάθι του Νίκου Ζήση, όλοι πίστεψαν ότι η πρωταθλήτρια Ιταλίας άγγιξε τη νίκη αλλά κάπου εκεί άρχισε η μεγάλη αντεπίθεση του Ολυμπιακού.

Εκτός από την ανατροπή που βασίστηκε στην καταπληκτική ομαδική άμυνα χρειάστηκαν βέβαια και...μπασκετικά άντερα που διέθετε ο Πρίντεζης. Με δικό του τρίποντο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 78-73 και στη συνέχεια η Σιένα, χωρίς καύσιμο στο ρεζερβουάρ της, έτρεχε και δεν έφτανε.

Ο Αντερσεν είχε πια παραδώσει το πνεύμα, ο Μος σ' όλο το παιχνίδι ήταν απών, ο ΜακΚάλεμπ νευρικός και άστοχος δεν μπόρεσε να τραβήξει την ομάδα του. Ετσι ο Ολυμπιακός, που είδε τον Λο να κάνει μεγάλο παιχνίδι στο τελευταίο πεντάλεπτο, σφιχταγκάλιασε τη μεγάλη νίκη που εκτός από την ουσία (το 1-0 στις νίκες) του δίνει και μεγάλη ώθηση στην ψυχολογία.

Σταρ

Καταπληκτικό, σχεδόν μνημειώδες παιχνίδι από τον Γιώργο Πρίντεζη. Σταθερή απειλή για το ιταλικό καλάθι ο Ελληνας φόργουορντ, πέτυχε το καλάθι του αγώνα με εκπληκτικό τρίποντο που έκανε το γήπεδο να βουβαθεί. Είχε επίσης 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Πάντα τέτοια...

Αδύναμος Κρίκος

Η επίθεση της Σιένα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μόλις αφαιρέθηκε από την εξίσωσή της ο Ντέβιντ Αντερσεν. Ο Ολυμπιακός φρόντισε να κρατήσει χαμηλά όλους τους υπόλοιπους ακόμα και τον ΜακΚάλεμπ ο οποίος πήρε ελάχιστες πρωτοβουλίες στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Σχόλιο

Πρόκειται για μία τεράστια νίκη. Ακόμα και αν δεν έρθει μία νέα την Παρασκευή, ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Ιβκοβιτς θα έχει την ευκαιρία με δύο ροζ φύλλα στο ΣΕΦ να προκριθεί στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης. Φυσικά οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα κάνουν τον περσινό λάθος να υποτιμήσουν τον αντίπαλο και θα διαχειριστούν την κατάσταση με τη δέουσα σοβαρότητα. Η Σιένα βέβαια, ως ομάδα-πρωταθλήτρια, θα αντιδράσει.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 48-42, 66-58, 75-82

Σιένα: ΜακΚάλεμπ 15(1), Ζήσης 4, Άντερσεν 28(2), Ρακόσεβιτς 11(1), Καραρέτο, Θόρτον 4, Λαβρίνοβιτς, Ρες 2, Στόουνρουκ 6, Αραντόρι, Μος 5(1).

Ολυμπιακός: Χάινς 13, Άντιτς 4, Σπανούλης 15(1), Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 8(2), Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 20(3), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Σλούκας, Λο 8.

To live του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK