Λοτζέσκι: "Το θέμα είναι η σπλήνα μου"

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει στο blog του στο Euroleague Greece για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, για το ματς με τη Ζάλγκιρις που ακολουθει κι εκφράζει την πίστη του για το "4 στα 4" από τον Ολυμπιακό.

Λοτζέσκι: "Το θέμα είναι η σπλήνα μου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στοEuroleague Greeceκαι στοSport24.gr.

Θέλω να σας πω πως τις τελευταίες μέρες έχω ξεκινήσει την ατομική μου προπόνηση στο ΣΕΦ, κάνοντας ασκήσεις στο γυμναστήριο, αλλά και κάποιες ασκήσεις με μπάλα στο γήπεδο μας. Νιώθω αρκετά καλά και έχω ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα μου. Πλέον, δεν αισθάνομαι ούτε κόπωση, ούτε κούραση, νιώθω γερός και δυνατός. Το πρόβλημα που είχα ήταν πως η σπλήνα μου είχε μεγαλώσει. Παρουσιάζει βελτίωση, αλλά ακόμη δεν έχει επανέλθει στο κατάλληλα μέγεθος όπως πριν. Αυτός είναι και ο λόγος που κάνω εξετάσεις ώστε να παρακολουθούμε την κατάσταση της.

Ειλικρινά, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιστρέψω. Αν η σπλήνα μου επανέλθει στο κανονικό της μέγεθος άμεσα τότε ενδεχομένως μέσα στις επόμενες πέντε μέρες θα μπω στα παιχνίδια της ομάδας μας. Αν το πρόβλημα συνεχιστεί μπορεί να χρειαστώ 20 μέρες επιπλέον. Την Παρασκευή, ανήμερα του αγώνα με την Ζάλγκιρις, θα πάω για εξετάσεις και ελπίζω να έχει μικρύνει ώστε να επανέλθει σιγά-σιγά στο φυσιολογικό της μέγεθος. Όπως σας είπα και νωρίτερα νιώθω καλά, αισθάνομαι ότι μπορώ να παίξω μπάσκετ άμεσα, αλλά το θέμα είναι ότι υπάρχει ρίσκο με τις επαφές. Στο ενδεχόμενο που δεχθώ κάποιο χτύπημα στην σπλήνα μου, είτε κατά την διάρκεια της προπόνησης, είτε κατά την διάρκεια ενός αγώνα, μπορεί να μου δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως το να αρχίσει να ματώνει, οπότε για αυτό τον λόγο στην ομάδα δεν θέλουμε να ρισκάρουμε με την περίπτωση μου. Είναι θέμα υγείας και με αυτά δεν... παίζουμε. Safety first!

Το θέμα μου ξεκίνησε λίγο πριν το παιχνίδι στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ. Δεν αισθανόμουν καλά, ένιωθα ατονία, δεν είχα ενέργεια και δεν μπορούσα να ανασάνω καλά. Έπαιζα και μου έβγαινε γρήγορα κούραση. Όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα το πρόβλημα μου μεγάλωσε. Ήμουν χάλια, σε κάκιστη κατάσταση. Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Δεν μπορούσα να φάω, ένιωθα ακόμη μεγαλύτερη κούραση και δεν είχα ενέργεια και δυνάμεις να κάνω το οτιδήποτε. Το πρώτο ζητούμενο σε εκείνη την περίοδο ήταν να καταλάβουμε το τι ακριβώς έχω, ώστε να ακολουθήσω μία φαρμακευτική αγωγή για να αρχίσω να νιώθω καλύτερα γιατί υπέφερα. Αφού βρήκαμε το πρόβλημα, ξεκίνησα την θεραπεία και όσο περνούσε ο καιρός αισθανόμουν και καλύτερα. Αυτή την στιγμή νιώθω εξαιρετικά, απλά, το ζητούμενο είναι να μικρύνει η σπλήνα μου και ακόμη δεν έχει επανέλθει στο φυσιολογικό της μέγεθος.

Νιώθω φέτος πάρα πολύ άτυχος με τους τραυματισμούς, τις ιώσεις και τα θέματα υγείας που με έχουν ταλαιπωρήσει. Προσπαθώ όμως να το διαχειριστώ σωστά. Δεν αφήνω να με πάρει από κάτω, προσπαθώ να μην απογοητεύομαι και δείχνω υπομονή. Οι μέρες μακριά από το σπορ είναι κάπως βαρετές για εμένα και μου έχει λείψει το μπάσκετ. Θέλω πάρα πολύ να επιστρέψω στις προπονήσεις της ομάδας και στους αγώνες του Ολυμπιακού. Θέλω να μπω και πάλι μέσα στο γήπεδο, φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα, βοηθώντας την ομάδα μας να φτάσει στις νίκες που χρειαζόμαστε. Βλέπω τους συμπαίκτες μου να παίζουν, και πέρα από το γεγονός πως ζηλεύω, νιώθω και άσχημα που δεν μπορώ να τους βοηθήσω, ειδικά σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο. Υπομονή, όμως, υπομονή, οι μέρες περνούν και μετρώ αντίστροφα. Είμαι συγκεντρωμένος στην αποθεραπεία μου και δουλεύω σκληρά στις προπονήσει στο ατομικό μου πρόγραμμα, ώστε να επιστρέψω έτοιμος και σε καλή φυσική κατάσταση.

Πάμε τώρα στα αγωνιστικά μας θέματα. Βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Είμαστε σε δύσκολη θέση, το ξέρουμε, αλλά έχουμε ακόμη 4 παιχνίδια μπροστά μας και θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θέλουμε να κάνουμε το "4 στα 4" ώστε να πάρουμε την πρόκριση και έχω πίστη πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σίγουρα θα χρειαστούμε και συνδυασμό αποτελεσμάτων, αλλά αυτό που έχει σημασία για εμάς πρώτα είναι να κερδίσουμε τα παιχνίδια που μένουν στο TOP-16. Μετά την Ζάλγκιρις έχουμε την Ρεάλ, την Χίμκι και την ΤΣΣΚΑ, ομάδες που είναι ιδιαίτερα δύσκολες, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδας και στις δυνατότητες μας. Αυτό που βλέπω είναι ότι όλα τα παιδιά είναι αποφασισμένα να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, έχει μάθει να παλεύει μέχρι το τέλος και ποτέ δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια.

Πρέπει να κάνουμε την αρχή με την Ζάλγκιρις, μία νίκη που θα τονώσει το ηθικό, αλλά και την αυτοπεποίθηση μας. Είναι μία ανταγωνιστική ομάδα, αλλά νομίζω διαθέτουμε μεγαλύτερη ποιότητα και μπορούμε να την νικήσουμε στην έδρα μας. Πρέπει όμως να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Στο Κάουνας κάναμε ένα από τα χειρότερα μας παιχνίδια φέτος. Ήμασταν κακοί, ειδικά στην επίθεση, καθώς σημειώσαμε μόλις 55 πόντους. Είχαμε κάνει κυρίως ένα κακό τέταρτο δεκάλεπτο. Ξέρουμε τι κάναμε λάθος εκεί και στο γήπεδο μας πρέπει να αντιδράσουμε. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό εντός έδρας παιχνίδι. Να βγάλουμε ενέργεια, να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο, να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό, να παίξουμε την σκληρή άμυνα που ξέρουμε και μπορούμε και να παρουσιαστούμε περισσότερο παραγωγικοί στην επίθεση. Στην επίθεση θεωρώ πως έχουμε βελτιωθεί στα τελευταία παιχνίδια μας και λειτουργούμε καλύτερα.

Όσον αφορά τον ελεύθερο μου χρόνο, πέρα από τις προπονήσεις που κάνω και την αποθεραπεία που ακολουθώ, τον περνάω αρκετές ώρες στο σπίτι με την οικογένεια μου. Βλέπω τις γνωστές σειρές που σας έχω αναφέρει, παρακολουθώ ταινίες, διάφορα τηλεοπτικά σόου αλλά και αρκετούς αθλητικούς αγώνες. Πρόσφατα έβλεπα ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα τους αγώνες στο Champions League. Είδα το ματς Μπάγερν Μονάχου - Γιουβέντους. Καταπληκτικό παιχνίδι. Οι Γερμανοί έκαναν μία τρομερή ανατροπή, ένα μεγάλο come-back. Ήταν ένα ματς που είχε ένταση και συναρπαστικό τέλος στην παράταση.

Ο μεγάλος μου γιος έχει γραφτεί στις ακαδημίες μπάσκετ του Ολυμπιακού και όποτε μπορώ έρχομαι εδώ στο ΣΕΦ και τον παρακολουθώ. Στην παρακάτω φωτογραφία είναι ο πρώτος από τα αριστερά. Αυτά παιδιά, Θα τα πούμε σύντομα, να είστε καλά και να προσέχετε, Ματ".

Πηγή: Euroleague Greece

News 24/7

24MEDIA NETWORK