Μάντζαρης: "Ώθηση από την επίθεση"

Μετά το τέλος της δεύτερης αναμέτρησης κόντρα στην Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, με τον Ολυμπιακό να σημειώνει το πολυπόθητο break στο "Παλαού Μπλαουγκράνα", ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη.

Μάντζαρης: "Ώθηση από την επίθεση"
INTIME SPORTS

Ο 25χρονος γκαρντ εξήγησε το πως οι Πειραιώτες μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο και επεσήμανε πως διαθέτουν μία ομάδα που ξεκινάει από την άμυνα, παίρνοντας ώθηση από την επίθεση.

-Πως εξηγείς αγωνιστικά αυτή την μεταμόρφωση του Ολυμπιακού προς το καλύτερο στον δεύτερο τελικό, φτάνοντας στο brake;

"Αν και η άμυνά μας στο πρώτο παιχνίδι δεν πήγε άσχημα, θεωρώ πως ήμασταν ακόμα πιο βελτιωμένοι σε αυτό το κομμάτι στο δεύτερο. Όταν δέχεσαι 63 πόντους από την Μπαρτσελόνα που στο γήπεδό της βάζει μέσο όρο 86, σημαίνει πολλά και δείχνει ακόμα περισσότερα. Παράλληλα, ήμασταν και πιο αποφασιστικοί στην επίθεση. Είχαμε πολύ υψηλό ποσοστό στα τρίποντα, αλλά για να κερδίσεις τέτοια παιχνίδια, χρειάζεται οπωσδήποτε το καλό σουτ".

-Πήρατε αυτοπεποίθηση από την άμυνα ή από τα μεγάλα σουτ που βάλατε;

"Είμαστε ομάδα που ξεκινάει από την άμυνα και παίρνει ώθηση στην επίθεση. Όταν βλέπαμε πως η Μπαρτσελόνα… αγκομαχούσε στην επίθεση και δεν έκανε σχεδόν τίποτα από όσα έκανε στο πρώτο παιχνίδι, παίρναμε δύναμη. Όσο βλέπαμε πως η διαφορά διατηρείται πάνω από τους δέκα πόντους, αυτόματα γεμίζαμε αυτοπεποίθηση και… ρίχναμε αυτήν του αντιπάλου".

-Θεωρείς πως πρέπει να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, καθώς δεν έγινε τίποτε περισσότερο από το 1-1;

"Ξεχνάμε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Τελείωσε. Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά κοιτάμε μπροστά. Έχουμε πει πως όλα τα ματς από εδώ και πέρα είναι “τελικός”. Νικήσαμε τον πρώτο και πλέον κοιτάμε αυτόν της Τρίτης στο ΣΕΦ. Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι ακόμα πολύ μακριά. Πιστεύω πως θα χρειαστούμε άλλη μία ανάλογη εμφάνιση, ειδικά στην άμυνα, για να κάνουμε αρχικά το 2-1 και μετά βλέπουμε".

-Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πετύχει τον στόχο του στα δύο επόμενα ματς στο ΣΕΦ;

"Η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα που μπορεί να νικήσει σε οποιαδήποτε έδρα. Δεν πρέπει να ενθουσιαστούμε. Όπως δεν απογοητευτήκαμε την Τετάρτη μετά από την “βαριά” ήττα μας, έτσι και τώρα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι, να κοιτάξουμε τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι στο τρίτο παιχνίδι. Νομίζω πως μαζί με τον κόσμο, που θέλουμε να δώσει βροντερό παρών γιατί μας βοηθάει πολύ και είναι ο έκτος παίκτης μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε".

-Το ήξερες πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη για κάτι παραπάνω από 20 χρόνια;

"Όχι, δεν γνώριζα πως ήταν η πρώτη μας νίκη στην Βαρκελώνη, το έμαθα μετά το παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα που τα κατάφερε σε αυτή τη δύσκολη έδρα".

-Σας έδωσε ώθηση το γεγονός πως ο Σπανούλης βρέθηκε σε καλή μέρα, επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις;

"Πάντα όταν έχουμε τον αρχηγό μας σε καλή μέρα και αυτό φάνηκε από την αρχή, μας δίνει όλους ώθηση και αυτοπεποίθηση. Μας εμπνέει σιγουριά για τη συνέχεια".

News 24/7

24MEDIA NETWORK