Με μια λέξη ο Σφαιρόπουλος τα είπε όλα για τον Μάντζαρη

Ένα μικρό... μυστικό από τ' αποδυτήρια του Ολυμπιακού μ' επίκεντρο τον Βαγγέλη Μάντζαρη αποκάλυψε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Τι δήλωσε για τις κλήσεις των "ερυθρόλευκων" διεθνών στην Εθνική ομάδα.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - GALATASARAY (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - GALATASARAY (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στις ατάκες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετά την άνετη νίκη επί της Χίμκι κρύβονταν πολλές αλήθειες για τη λειτουργία του Ολυμπιακού. Από την αυταπάρνηση των παικτών για το γενικό καλό μέχρι την... απόφαση να μην σταλούν οι διεθνείς για τα προκριματικά της FIBA.

Τόνισε συνολικά: " Είναι μια σημαντική νίκη απέναντι σε μια ταλαντούχα ομάδα με εξαιρετική επίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, είχαμε διψήφια διαφορά δυο φορές, αλλά η Χίμκι κατάφερε να επιστρέψει.

Είπαμε ότι στο δεύτερο μισό πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί, να μην δεχθούμε εύκολα καλάθια όπως στο πρώτο. Αυτό και έγινε. Στην τρίτη περίοδο είδαμε αυτή την ποιότητα αμυντικά και επιθετικά και είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό και να δεχθούμε μόνο 15 πόντους.

Στην τελευταία περίοδο ελέγξαμε το ρυθμό και συνεχίσαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Διατηρήσαμε τη διαφορά και φθάσαμε σε μια εύκολη νίκη. Ζήτησα ήδη από τους παίκτες μου να ξεχάσουν τη νίκη αυτή και να μείνουν ταπεινοί. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να βελτιωνόμαστε.

Πιστεύω ότι έχουμε μεγάλες δυνατότητες και να παίξουμε ακόμα περισσότερο.

Επικεντρωνόμαστε τώρα στο ματς με την Άρη. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που μας υποστήριξαν. Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας και ακόμα περισσότερους.

Είναι σημαντικό ότι κρατήσαμε χαμηλά το σκορ. Η Χίμκι σκοράρει 82 πόντους κατά μέσο όρο και πέτυχε μόλις 75, ενώ σκόραρε κάποιους εύκολους στο τέλος. Εχει σημασία να κάνεις και τη βρώμικη δουλειά. Η Χίμκι είναι πολύ ταλαντούχα. Ο Σβεντ στην άρχη έβαλε μεγάλα καλάθια, αλλά μετά κουράστηκε. Όλοι οι παίκτες δείχνουν αυταπάρνηση. Για παράδειγμα ο Πρίντεζης και ο Μάντζαρης, με τον τελευταίο να παίζει με ένεση στα τέσσερα τελευταία ματς. Δείχνει πόσο παλικάρι είναι και πόσο θυσιάζει τον εαυτό του για την ομάδα".

Όταν έχουμε μικροπροβλήματα, δεν λειτουργείς όπως θέλεις στις προπονήσεις, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Έχουμε κάνει ένα γεμάτο ρόστερ, πιστεύω σε όλους τους παίκτες. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι για να παίξουν. Ο Σπανούλης κάνει ατομικό πρόγραμμα, ακόμα δεν έχει μπει σε προπόνηση με επαφές. Είναι στο τελευταίο κομμάτι αποκατάστασης.

Η Ευρωλίγκα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Διαφημίζει το άθλημα, είναι η καλύτερη διοργάνωση μετά το ΝΒΑ. Το υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας είναι ένα προϊόν που χαίρεται να βλέπει όλος ο κόσμος, απολαμβάνει το θέαμα. Με το νέο τρόπο διεξαγωγής το πρωτάθλημα έχει γίνει πιο συναρπαστικό. Ο κόσμος μπορεί να δει στο ΣΕΦ τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι σημαντικό ότι συμμετέχουμε. Σεβόμαστε την πατρίδα μας και την Εθνική.

Ήμουν και εγώ μέλος της Εθνικής για πολλά χρόνια. Δεν πρέπει να λειτουργούμε εις βάρος του μπάσκετ. Είχα την τύχη να βρίσκομαι στην Εθνική όταν υπήρχαν παράθυρα Εθνικών. Παίξαμε στη Ρουμανία και τη Δανία σε γήπεδα σχολικά και παμπάλαια. Είναι παιχνίδια που η FIBA κατήργησε. Δεν καταλαβαίνω το λόγο που μπήκαν τώρα τα παράθυρα. Δεν λέμε για τους παίκτες του ΝΒΑ. Δεν καταλαβαίνω πως υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός Ευρωλίγκας και ΝΒΑ. Όλος ο κόσμος απόλαυσε τον νέο τρόπο διεξαγωγής της Ευρωλίγκας. Η Ευρωλίγκα μεσοβδόμαδα κρατά στο γήπεδο και την τηλεόραση όλο τον κόσμο και δεν μπορούμε να χαλάσουμε αυτό το πρωτάθλημα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK