Μπάμπεργκ ο... εφιάλτης του Ολυμπιακού

Κι όμως, η Μπάμπεργκ αποτελεί τον πιο δύσκολο αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Δεν είναι μόνο ότι δεν κερδίζει στην Γερμανία, αλλά δεν έχει περάσει ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων! Οι αριθμοί... τρομάζουν!

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS / ΖΗΣΗΣ(Α) ΧΑΚΕΤ(Α) ΧΙΚΜΑΝ(Δ) ΡΑΜΠΙΤ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
zisis baberg EUROKINISSI

Κατά το "φονέας των γιγάντων" η μικρή γραφική κωμόπολη του Μπάμπεργκ στην Γερμανία έχει αναδείξει σε... φονέα των Ελλήνων(!) -μιας και ο ΠΑΟ έχει πάθει ζημιές επίσης- την μπασκετική της ομάδα, που βρίσκει τον τρόπο και πνίγει στο όμορφο ποταμάκι της τους "αιώνιους" μας και όχι μόνο!

Έτσι σήμερα οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν μια ρεβάνς... Μάλιστα ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει ποτέ εκεί(!), αφού πέφτουν σε τείχος σε ένα γήπεδο μιας ομάδας που θεωρητικά όταν ξεκινά η σεζόν τα ματς αυτά είναι στα κερδισμένα!

Αλλά δυσκολεύεται στο ΣΕΦ και έχει ένα ένα επιπλέον κίνητρο σήμερα!

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΜΕ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

Και όμως... Ο δύο φορές πρόσφατα πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός που έχει αλώσει όλες τις έδρες, δεν έχει φύγει ποτέ με διπλό από το Μπάμπεργκ! Τρομερό! Στις 27/10/2010 έχασε με 73-61. Στις 10/3/2016 με 72-71. Στις 22/12/2016 έχασε πάλι με 82-68 και στις 14/12/2017, όταν άγγιξε το σπάσιμο της παράδοσης, δέχθηκε ένα 15-0 στο τέλος και έφυγε πάλι με σκυμμένο το κεφάλι με το τελικό 67-65!

Το ωραιότερο, τρόπος του λέγειν, στην ιστορία είναι ότι ποτέ ο Ολυμπιακός δεν έχει περάσει στο Μπάμπεργκ τους 70π(!) και είναι γι' αυτόν η... καταραμένη έδρα! Πάμε όμως και στο ΣΕΦ όταν παίζει με την ομάδα του Ζήση.Στο Φάληρο λοιπόν ο Ολυμπιακός έχει και ήττα από την πρωταθλήτρια Γερμανίας στην μικρή του προϊστορία.

Το 2011 κέρδισε 86-69, το 2016 έπεσε θύμα βόμβας εντός έδρας με 72-77 και πέρσι αγχώθηκε με το τελικό 83-77. Συνεπώς έχει 2 νίκες και 1 ήττα στο ΣΕΦ και 0-4 στην Γερμανία που δεν έχει κερδίσει ποτέ!

Άρα μιλάμε για 2-5 με την Μπάμπεργκ μέσα -έξω, κάτι ασύλληπτο για την Ελληνική ομάδα με τις μεγάλες επιτυχίες και με την ομάδα του Ζήση να είναι ο πιο... δύσκολος βάσει αποτελεσμάτων αντίπαλός του!

News 24/7

24MEDIA NETWORK