Οι... 140.000 τραυματίες και ο πιο "βιονικός" παίκτης του Ολυμπιακού

Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι αμφίβολος ενόψει του τρίτου αγώνα με τη Ζαλγκίρις και ο Γιάννης Ψαράκης ξεψαχνίζει το θέμα των τραυματισμών στον Ολυμπιακό. Ουδείς γλίτωσε από την... κατάρα, μέχρι και ο Τολιόπουλος έχασε μια σειρά από αγώνες. Ποιος έχασε τα περισσότερα παιχνίδια, ποιος είναι ο... βιονικότερος όλων!

Οι... 140.000 τραυματίες και ο πιο "βιονικός" παίκτης του Ολυμπιακού

Αν κάποιος γράψει στο μεγαλύτερο διαδικτυακό "ψαχτήρι", της google, τη φράση "Ολυμπιακός μπάσκετ τραυματισμοί" σε μόλις 0,38 δευτερόλεπτα θα του βγάλε... 140.000 αποτελέσματα! Εντάξει, δεν είναι δα τόσοι πολλοί οι τραυματισμοί των "ερυθρόλευκων" την εφετινή σεζόν, αλλά καθ' υπερβολή θα μπορούσαν...

Η λέξη "τραυματισμός" έχει γίνει πλέον καθημερινή για το ρεπορτάζ του μπασκετικού Ολυμπιακού, καθώς στους στους δύο πιο πρόσφατους (Μιλουτίνοφ, Μπόγρη), που προέκυψαν μέσα σε ένα 24ωρο μετά το 1ο ματς με τη Ζαλγκίρις για τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα, επανεμφανίστηκε και το πρόβλημα του Γιώργου Πρίντεζη στα δάχτυλα.

Ακόμη κι αν θυσιαστεί ξανά για το ομαδικό καλό ο Μπόγρης ή ο Πρίντεζης δεν έχει αυτές τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν, η κατάσταση με τους τραυματισμούς μοιάζει... ανεξέλεγκτη από την αρχή της σεζόν.

Ως τώρα ούτε ένας παίκτης εκ των παικτών κατάφερε να είναι... καθαρός. Ένας ήταν στην Ευρωλίγκα, ο Γιάνις Στρέλνιεκς, αλλά και αυτός έπαιξε με ένεση στο 1ο και 2ο ματς των πλέι-οφ, έχοντας λείψει από αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η σεζόν άρχισε ανάποδα, όταν έμεινε εκτός δράσης για περίπου 2 μήνες ο αρχηγός και ηγέτης της ομάδας Βασίλης Σπανούλης. Είχε προλάβει να παίξει μόνο ένα ματς Κυπέλλου με τον ΓΣΛ/Φάρο αρχές Οκτώβρη μέχρι να επανεμφανιστεί στις 8/12 εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Σπανούλης είχε τραυματιστεί στη διάρκεια της προετοιμασίας και έχασε συνολικά 10 ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Στην Ευρωλίγκα και μόνο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ήταν στην κανονική περίοδο η ομάδα που είχε μόλις έναν (Στρέλνιεκς) παίκτη παρόντα σ' όλα τα ματς (30/30) λέει πάρα πολλά.

Η γκαντεμιά εμφανίστηκε στο πρώτο ματς με την Μπασκόνια στο Ηράκλειο όταν χτύπησε σοβαρά ο Κιμ Τιλί. Πέντε μήνες εκτός δράσης ο Γάλλος, επέστρεψε τον Μάρτιο, με τον Καναδό Κάιλ Ουίλτζερ να έχει πάρει προσωρινά τη θέση του.

Τον Δεκέμβριο ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός (χιαστός) του Δημήτρη Αγραβάνη. Μάλιστα στο ματς που χτύπησε επέστρεψε και συνέχισε τραυματίας χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό το μέγεθος της ζημιάς! Μόλις 8 ματς πρόλαβε να παίξει ο διεθνής φόργουορντ και έκτοτε κάθεται στην άκρη του πάγκου.

Στην ημερήσια διάταξη ήταν και οι λιγότερο σοβαροί τραυματισμοί. Ο Πρίντεζης έχασε 5 ματς, ο Παπανικολάου 6 όλα τον τελευταίο μήνα πριν επιστρέψει εναντίον της Ζαλγκίρις. Ο Παπαπέτρου 3, ο Μιλουτίνοφ 5, ο Μάντζαρης 3, ο Ρόμπερτς 2, όσα και ο ΜακΛιν.

Ο τελευταίος είναι έως τώρα μαζί με τον Μπόγρη οι παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στη Stoiximan.gr Basket League (22 σε 23 ματς), ενώ 21 συμμετοχές έχουν Ρόμπερτς, Παπαπέτρου και Στρέλνιεκς, 19 ο Μιλουτίνοφ και 18 ο Τολιόπουλος, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε τον Φεβρουάριο και έμεινε αρκετό καιρό εκτός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK