Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Ολυμπιακός, "απάντησε" στην Ζαλγκίρις

Καταθέτοντας τεράστια αποθέματα ενέργειας στο παρκέ, ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ζαλγκίρις 79-68 στο ΣΕΦ και ισοφάρισε τη σειρά η οποία πλέον μεταφέρεται στο Κάουνας για δύο ματς. ΜακΛίν και Σπανούλης οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της σπουδαίας νίκης των "ερυθρόλευκων".

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τι και αν η ψυχολογία δεν ήταν στο καλύτερο δυνατό σημείο μετά την ήττα-μαχαιριά στην παράταση στην πρεμιέρα των πλέι οφ; Τι και αν τα προβλήματα τραυματισμών ήταν πάρα πολλά και μαζεμένα και ικανά να λυγίσουν ακόμα και την πιο πλήρη ομάδα;

Ο Ολυμπιακός του Βασίλη Σπανούλη, του Γιώργου Πρίντεζη, του Κώστα Παπανικολαου και του Βαγγέλη Μάντζαρη, η ομάδα των υπερβάσεων που δεν έχει μάθει να σκύβει το κεφάλι και να αποδέχεται αμαχητί τη μοίρα της, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη στην Ευρώπη την τελευταία επταετία.

Συσπειρώθηκε για να μην καταρρεύσει από τα προβλήματα, γιγαντώθηκε παίζοντας για την επιβίωσή της και έτρωγε σίδερα σε ένα πυρακτωμένο ΣΕΦ, με αποτέλεσμα να επιβληθεί με 79-68 επί μίας εξαιρετικής ομάδας (με όλη τη σημασία της λέξης) και να έχει πλέον κάθε δικαίωμα να ελπίζει σε μία τουλάχιστον νίκη στο Κάουνας στα δύο ματς της ερχόμενης εβδομάδας για να πλησιάσει σε ένα ακόμα Final-4!

Ποια ήταν τα κλειδιά της νίκης; Αρκετά, με πρώτο και καλύτερο τον Τζαμέλ ΜακΛιν ο οποίος μπήκε στα παπούτσια του Μιλουτίνοφ (τραυματίας, δίνει μάχη μήπως και προλάβει το πέμπτο ματς αν οδηγηθεί εκεί η σειρά) και έπαιξε λες και ήταν ο Σέρβος πύργος, έχοντας 21 πόντους με τρομερά ποσοστά (8/12 δίποντα, 5/6 βολές).

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Από εκεί και πέρα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε αρκετούς παίκτες του να βγαίνουν μπροστά σε ένα ματς που η μπάλα έκαιγε και ήταν για τους τολμηρούς. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν για μία ακόμα φορά ηγετικός με 17 πόντους (2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7/10 βολές), ο Στρέλνιεκς και ο Μάντζαρης πέτυχαν καθοριστικά τρίποντα όταν η ομάδα τους "κολλούσε" στην επίθεση, ο Πρίντεζης, αν και φανερά επηρεασμένος από τις ενοχλήσεις που έχει, έκανε κατάθεση ψυχής και ενέργειας και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Την ίδια ώρα οι Κώστας Παπανικολάου και Γιώργος Μπόγρης αψηφούσαν τα προβλήματα τραυματισμών τους και έπαιξαν με το "έτσι θέλω", έχοντας και εκείνοι καθοριστική συμβολή, με την Ζαλγκίρις να είναι στενός κορσές για τον Ολυμπιακό για τρία δεκάλεπτα (54-54 το σκορ) αλλά να παραδίνεται στο τέταρτο.

Τότε που τα τρίποντα έπεσαν βροχή (τρία σερί από Μάντζαρη, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου που πήγαν το σκορ στο 63-54), η άμυνα έσπαγε κόκκαλα (δεν δέχτηκε πόντο ο Ολυμπιακός στα πρώτα 5 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα ενώ χρειάστηκε να περάσουν 6,5 λεπτά για να δεχτεί καλάθι) και ο κόσμος παραληρούσε στις εξέδρες, με τους Πειραιώτες να παίρνουν κεφάλι στο σκορ και να μην επιτρέπουν αυτή τη φορά στο εκπληκτικό σύνολο του Γιασικεβίτσιους να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης!

Οι Λιθουανοί έκαναν την ύστατη προσπάθεια στα τελευταία λεπτά, όμως οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το προβάδισμα και με ένα κάρφωμα του Παπαπέτρου ένα λεπτό και κάτι πριν το φινάλε, έδωσαν τέλος στο... πανηγύρι και ανανέωσαν το ραντεβού με τους Λιθουανούς στο Κάουνας, Τρίτη και Πέμπτη.

Με μία νίκη επιστρέφει τη σειρά στο ΣΕΦ για πέμπτο ματς μπροστά στον κόσμο του, με δύο νίκες πηγαίνει απευθείας Βελιγράδι...

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-15, 41-32, 54-54, 79-68

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΜακΛίν 21 (8/12 δίποντα), Μπράουν 3 (1), Παπαπέτρου 9 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Σπανούλης 17 (2 τρίποντα, 4 ασίστ, 5 λάθη), Στρέλνιεκς 8 (2), Τιλί 2, Πρίντεζης 8 (8 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 6 (2), Ρόμπερτς, Μπόγρης, Γουίλτζερ.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ:Ντέιβις 20 (7/10 δίποντα), Πάνγκος 5 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Τουπάν 6, Ούντριχ, Γιανκούνας, Μασιούλις, Μιλάκνις 11 (3), Μίτσιτς 13 (1 τρίποντο, 8 ασίστ), Ουάιτ 6, Καβαλιάουσκας 7 (7 ριμπάουντ), Ουλανόβας.

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK