Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 71-68 (VIDEOS)

Με μπάζερ-μπίτερ τρίποντο του Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός νίκησε 71-68 την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης!

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 71-68 (VIDEOS)
printezis1.jpg INTIME SPORTS

Η εξέλιξη

Αυτή τη φορά η Μπαρτσελόνα ήταν αποφασισμένη να παίξει πολύ καλή άμυνα και να ακολουθήσει τον Ολυμπιακό στην τακτική "μαρκάρουμε στα όρια του φάουλ". Οι ερυθρόλευκοι δεν βρήκαν έτσι ανοιχτά σουτ και έσπασαν τα καλάθια από τη γραμμή του τριπόντου, την ίδια που οι Καταλανοί έβρισκαν λύσεις από τον Αμπρίνες (11-14, 16-17).

Η είσοδος στο παιχνίδι του Χουάν Κάρλος Ναβάρο χάρισε ακόμη ένα επιθετικό όπλο στην Μπαρτσελόνα που από το 25-25 έκανε σερί 12-4 για να φτάσει στο 29-37 του ημιχρόνου. Σ' αυτό το διάστημα ο Λα Μπόμπα έπαιξε καταλυτικό ρόλο με 5 πόντους που πλήγωσαν πολύ την άμυνα του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες τελείωσαν το ημίχρονο με 1/9 τρίποντα και τον Σπανούλη μόλις στους 3 πόντους κάτι που σήμαινε ότι υπήρχε οξύ επιθετικό πρόβλημα.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε το χάντικαπ ακόμα και στους 10 πόντους (29-39) αλλά με υπομονή ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιστρέψει δυναμικά. Οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να βελτιώσουν αισθητά την άμυνά τους ενώ στην επίθεση ο Πέτγουεϊ και ο Σπανούλης έδωσαν τις απαραίτητες λύσεις. Με καλάθι του V-Span μάλιστα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 50-49 πριν ο Τόμιτς ισοφαρίσει για το 50-50 στην αυλαία της τρίτης περιόδου.

Ο Σπανούλης συνέχισε να είναι παραγωγικός και στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου (55-52), όταν όμως σίγησε η Μπαρτσελόνα κατάφερε να περάσει και πάλι μπροστά (55-57). Ο Λαρισαίος έβαλε ξανά ένα μεγάλο τρίποντο (58-57), ο Μάντζαρης τον μιμήθηκε ούτε όμως αυτά τα σουτ ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό. Η Μπαρτσελόνα, που είχε μόλις ένα αμυντικό φάουλ μέχρι το 38', γύρισε το ματς (61-65, εκμεταλλευόμενη και τα λάθη των γηπεδούχων).

Ο Ολυμπιακός για άλλη μία φορά αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Το τρίποντο του Μάντζαρη μείωσε τη διαφορά στον έναν και εν συνεχεία, μετά το λάθος της Μπαρτσελόνα, ο Πρίντεζης έφυγε στον αιφνιδιασμό και προηγήθηκε με 66-65 στα 40 δεύτερα!

Οι βολές του Ναβάρο έκαναν το 66-67 αλλά ο Σπανούλης με ψύχραιμο μπάσιμο και εκτέλεση από κοντά διαμόρφωσε το 68-67. Ο Μάντζαρης όμως έκανε τη χάρη στον Ναβάρο να τον στείλει στη γραμμή στα 6 δεύτερα, με τον Καταλανό σταρ να ευστοχεί μόνο στη μία από τις δύο. Την τελευταία λεξη την είπε ο Πρίντεζης. Μετά από έξοχη κυκλοφορία της μπάλας, ο Ελληνας φόργουορντ πυροβόλησε, ευστόχησε και έστειλε τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Δεν υπάρχει άλλος σαν τον Γιώργο Πρίντεζη. Ανήμερα της γιορτής του, ο Ελληνας φόργουορντ έστειλε τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του στον παράδεισο. Η εκτέλεσή του για το 71-68 ήταν κάτι μοναδικό!

2. Ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε σχεδόν όλα τα μεγάλα σουτ που πήρε, ήταν πραγματικός αρχηγός με 17 πόντους και 5 ασίστ.

3. Πολύ μεγάλη, τεράστια η συμβολή του Βαγγέλη Μάντζαρη στη νίκη. Με 11 πόντους και 3 ασίστ!

4. Ο Σατοράνσκι λίγο έλειψε να κάνει μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό με τους 12 πόντους και τα 7 ριμπάουντ.

5. Ο Τόμιτς το πάλεψε πολύ περισσότερο από τα άλλα ματς της σειράς αλλά και πάλι η απόδοσή του δεν ήταν αρκετή.

Το φύλλο αγώνα

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Αυτός ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλη καρδιά. Εμεινε όρθιος στις περισσότερες δύσκολες καταστάσεις και όταν χρειάστηκε έβγαλε χαρακτήρα πραγματικού και αυθεντικού πρωταθλητή. Το κυριότερο; Πήρε το ματς της χρονιάς με πρωταγωνιστές τους Ελληνες παίκτες του, τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη και τον Μάντζαρη.

Διαβάστε ακόμα:

Το μεγάλο τρίποντο του Πρίντεζη στην εκπνοή (VIDEO)

Οι απίστευτες περιγραφές στο τρίποντο του Πρίντεζη (VIDEOS)

Ο πανηγυρισμός του Σπανούλη με τη γυναίκα και τα παιδιά του (VIDEOS)

Αγγελόπουλοι: "Είμαστε η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία 7ετία"

Σπανούλης: "Ξεπερνάμε τον εαυτό μας"

Πρίντεζης: "Πιο σημαντικό από το Final4 οι τρεις νίκες επί της Μπαρτσελόνα"

Μάντζαρης: "Γι' αυτό έχουμε φτάσει τόσο ψηλά"

Το πρόγραμμα του Final4

Δεύτερος σκόρερ στα χρονικά ο Σπανούλης

Γιάννης Ζωιτός: Έτσι το σηκώνει

Τάσος Μαγουλάς: Cojones!

Το LIVE του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK