Ολυμπιακός - Μπασκόνια 59-52

Δεν λυγίζει ο Ολυμπιακός! Παρά τις απουσίες, το νέο τραυματισμό του Σπανούλη και την κακή επιθετική απόδοση, οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 59-52 την Μπασκόνια στο ΣΕΦ και έκαναν το αποφασιστικό βήμα για την πρωτιά του Β' ομίλου. Μόνος του έπαιζε ο Γιάννης Μπουρούσης, έκανε νταμπλ-νταμπλ (16 πόντοι, 15 ριμπάουντ).

Ολυμπιακός - Μπασκόνια 59-52
Μάντζαρης, Ολυμπιακός Μπασκόνια Ευρωλίγκα

Έτσι κρίθηκε

Απόντων δύο βασικών επιθετικών όπλων του (Πρίντεζης, Λοτζέσκι) και απέναντι σ' ένα σύνολο με αρετές με την μπάλα στα χέρια, ο Ολυμπιακός είχε ξεκάθαρο στόχο να επιβληθεί μέσα από την άμυνά του. Η προσήλωση των παικτών του Σφαιρόπουλου στην αποστολή τους, το 9-0 σε τρία λεπτά και τα πολλά αβίαστα λάθη των Βάσκων (11 σε 8:30 λεπτά) βοήθησαν συνδυαστικά την ελληνική ομάδα να έχει τον έλεγχο χωρίς να σκοράρει. Όταν δε οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν επαφή με το καλάθι, ήταν εύκολο να ξεφύγουν με διψήφια διαφορά (18-6, 23-12) που έφτασε στο +14 του 20' (36-22), παρά το προσωρινό μπλακ άουτ στο διάστημα που ο Μπλάζιτς έκανε τη ζημιά (23-19).

Όσο η αδιάκοπη προσπάθεια στην άμυνα κάλυπτε την επιθετική αδυναμία, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Ο Περάσοβιτς είχε δοκιμάσει ό,τι μπορούσε, αλλά οι παίκτες του σούταραν εντός πεδιάς με... ερασιτεχνικά ποσοστά και το 44-28 του 26' έφερε τους πρωταθλητές σε θέση ισχύος.

Επειδή πάντως επιθετικά οι παίκτες του Σφαιρόπουλου δεν έπαιρναν τις σωστές αποφάσεις, η διαφορά έπεσε γρήγορα. Αν δεν ήταν δύο ενέργειες του Χάκετ (ασίστ, καλάθι) το 44-39 θα έβαζε σε μπλεξίματα τους Πειραιώτες. Μπλεξίματα που ήρθαν από τη στιγμή που ο Σπανούλης δεν ήταν καλά και αδυνατούσε να βοηθήσει, ενώ χτύπησε κιόλας.

Η Μπασκόνια έφτασε ακόμη στο -2 (49-47). Το μπάσκετ που παιζόταν ήταν κάκιστο, τουλάχιστον πάντως ο Ολυμπιακός δεν έμεινε πίσω, σ' ένα διάστημα που έχανε λέι απ και βολές, αφού οι φιλοξενούμενοι, με 21 λάθη σε 36 λεπτά, είχαν σπαταλήσει εξίσου πολλές ευκαιρίες για το "Χ" ή το προσπέρασμα. Το... αλά Σπανούλη τρίποντο του Μάντζαρη (μετά από σκριν δηλαδή) έφερε το 54-49 και αυτό του Αθηναίου για το 57-51 ήταν η χαριστική βολή. Ο Άνταμς είχε, ως συνήθως, δύο βιαστικές επιλογές (άστοχο τρίποντο, λάθος πάσα) και οι τίτλοι τέλους έπεσαν με το λέι απ του Στρόμπερι.

Τα δεκάλεπτα: 12-6, 36-22, 46-39, 59-52

Ολυμπιακός: Χάντερ 8(10ρ), Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 10, Στρόμπερι 6(6ρ), Τσαϊρέλης 2, Αγραβάνης 6(5ρ), Μάντζαρης 9(2τρ, 5ρ, 4ασ), Χάκετ 6, Αθηναίου 6(1)

Μπασκόνια: Τζέιμς , Κοζέρ 2, Πλάνινιτς, Σενγκέλια, Χάνγκα 6(5ρ), Μπουρούσης 16(15ρ), Μπλάζιτς 11(1), Ιλ.Ντιόπ 1, Τιλί, Άνταμς 11(1/6τρ), Κορμπάτσο 5(1)

Ο άνθρωπος του αγώνα

Χρειάστηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης να γίνει σκόρερ μετά από ντρίμπλα για να μην χάσει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ. Ο διεθνής γκαρντ έβαλε το μεγάλο σουτ, ενώ παίζοντας τις συνήθεις καλές άμυνές του ανάγκασε τον Άνταμς σε δύο επιλογές που έκριναν το ματς.

Το φύλλο αγώνα

Δεν ήταν ζήτημα επιβίωσης το ματς για τον Ολυμπιακό, παρόλα αυτά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου το αντιμετώπισαν σαν μάχη δίχως αύριο. "Μάτωναν" οι Βάσκοι για να βρουν στόχο και αυτό ήταν αποτέλεσμα της τρομερής προσπάθειας που κατέβαλαν οι "ερυθρόλευκοι" για 40 λεπτά. Ήταν παράσημο πως ο Τζέιμς και ο Σενγκέλια έμειναν στο μηδέν, ο Κοζέρ στους 2 πόντους και ο Άνταμς είχε 1/6 τρίποντα! Παρόλα αυτά για να έρθει η νίκη χρειάστηκαν τα εύστοχα σουτ απ' έξω, από τον Μάντζαρη και τον Αθηναίου, αφού ως γνωστόν στο μπάσκετ κερδίζει όποιος σκοράρει περισσότερο.

Το LIVE του αγώνα

20:58
Καλησπέρα σας από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Για την 7η αγωνιστική των ομίλων της Euroleague, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Λαμποράλ Κούτσα. Με νίκη το σερί των Πειραιωτών θα φτάσει το 10-0 σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι Βάσκοι είναι η τελευταία ομάδα που κατάφερε να κερδίσει τους ερυθρόλευκους. Το κατόρθωσαν στη Βιτόρια, στη παράταση (96-89). 
21:01
Ύστερα από περίπου δύο βδομάδες αποχής ο Βασίλης Σπανούλης επιστρέφει στην αγωνιστική δράση. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα είναι στη δωδεκάδα του ματς για την αναμέτρηση και θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Τελευταία του συμμετοχή εκείνη στην Πόλη κόντρα στην Εφές όπου και τραυματιστηκε (δέχτηκε χτύπημα στο αριστερό γόνατο). Εκτός έμειναν, καθαρά για θέμα ξεκούρασης, αφού έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους, οι Γιώργος Πρίντεζης και Ματ Λοτζέσκι. 
21:03
Ο απολαυστικός Ματ Λοτζέσκι ανανέωσε το blog του στο Sport24.gr και στο Euroleague Greece, τονίζοντας πως ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της ομάδας του Ολυμπιακού.
21:10
Ο Γιώργος Πρίντεζης θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αλλά δεν τον αφήνει αδιάφορο το ενδιαφέρον των San Antonio Spurs. 
21:10
Μόλις βγήκε στο παρκέ η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Με τις ερυθρόλευκες εμφανίσεις θα αγωνιστούν οι Πειραιώτες. Με τα πράσινα η Λαμποράλ Κούτσα που είναι ακόμη στα αποδυτήρια. 
21:12
Μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα μικρή η προσέλευση του κόσμου. Στο ΣΕΦ αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 1.500 φίλαθλοι. 
21:16
Στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού βρίσκονται και οι νεαροί Βασίλης Μουράτος και Βασίλης Τολιόπουλος. Συνολικά οι Πειραιώτες έχουν 4 παίκτες εκτός αποστολής. Ο Πάτρικ Γιανγκ έχει τεθεί νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν, οι Γιώργος Πρίντεζης και Ματ Λοτζέσκι ακολουθούν πρόγραμμα συντήρησης (έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους), ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ανέβασε υψηλό πυρετό και δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί.
21:17
Βγήκε στο παρκέ και η Λαμποράλ Κούτσα, η οποία φέτος έχει για ηγέτη της τον πρώην ερυθρόλευκο σέντερ, Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν φέτος. Έχει το καλύτερο ranking στη Euroleague μέχρι στιγμής. 
21:19
Όλο και αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου στο ΣΕΦ, Περίπου 2.000 οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στις κερκίδες αυτή την στιγμή. Υπάρχει κόσμος που έρχεται την τελευταία στιγμή. 
21:21
Από την στιγμή που απουσιάζουν οι Πάτρικ Γιανγκ και Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο ΟΘέλο Χάντερ θα έχει ξεκάθαρα πρωταγωνιστικό ρόλο στη θέση "5", έχοντας και την βοήθεια του Δημήτρη Αγραβάνη. Αν και εφόσον χρειαστεί η θέση έξτρα βοήθεια, στην ανάγκη θα παίξει εκεί και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, ο οποίος θα παίξει στο "4" μαζί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο "Παπ" τα έχει πάει εξαιρετικά και ως πάουερ-φόργουορντ στις τελευταίες αναμετρήσεις της ομάδας του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη.
21:26
Οι δύο ομάδες συνεχίζουν την προθέρμανση τους στο παρκέ. 
21:28
Στις εξέδρες βρίσκονται οι γονείς του Ιωάννη Παπαπέτρου. 
21:30
Όλο και αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου στις εξέδρες του ΣΕΦ, υπάρχει αρκετός κόσμος που έρχεται την τελευταία στιγμή. Οι Πρίντεζης και Λοτζέσκι είναι εκτός αποστολής, αλλά βρίσκονται στο στάδιο και θα παρακολουθησουν την αναμέτρηση από τον πάγκο της ομάδας.
21:35
O νικητής της αναμέτρησης, κατά πάσα πιθανότητα, θα τερματίσει και πρώτος στον όμιλο. Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 5 νίκες και 1 ήττα, ενώ η Λαμποράλ Κούτσα 4 νίκες κα 2 ήττες. 
21:37
Οι Γιώργος Πρίντεζης και Ματ Λοτζέσκι μόλις βγήκαν στο παρκέ και πήραν το θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο. Από τους αγαπημένους παίκτες της ερυθρόλευκης κερκίδας.
21:38
Ξεκίνησε η παρουσίαση των δύο ομάδων. Περίπου 5.000 οι φίλαθλοι στο ΣΕΦ αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος έρχεται συνεχώς. 
21:39
Αποδοκιμάστηκε έντονα ο Γιάννης Μπουρούσης από το κοινό στο ΣΕΦ.
21:39
Μόλις πήραν θέση στα επίσημα του ΣΕΦ οι Πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. 
21:40

21:41
Αποθέσωση για τους παίκτες του Ολυμπιακού, και ιδιαίτερα για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος επιστρέφει στην αγωνιστικη δράση ύστερα από δύο βδομάδες απουσίας. 
21:43
Η πεντάδα του Ολυμπιακού: Μάντζαρης, Σπανούλης, Στρόμπερι, Παπαπέτρου, Αγραβάνης.
21:44
Η πεντάδα της Λαμποράλ: Κοζέρ, Πλάνινιτς, Χανγκά, Τιγιέ, Άνταμς.
21:46
Επιθετικό φάουλ για τον Χάνγκα στην πρώτη φάση
21:47
Άστοχο δίποντο του Μάντζαρη. Το σκορ παραμένει 0-0.
21:47
Καλή άμυνα από τον Παπαπέτρου. Το πρώτο καλάθι στην επόμενη φάση ήρθε από τον Στρόμπερι.
21:48
Δεύτερο επιθετικό φάουλ για τους Ισπανούς. Αυτή τη φορά από τον Πλάνινιτς.
21:48
Αστοχεί ο Σπανούλης σε σουτ τριών πόντων
21:49
Καλή άμυνα του Παπαπέτρου στον Τιγί. Και καλάθι στον αιφνιδιασμό από τον Αγραβάνη (6-0).
21:49
Νέο λαθος. Το τρίτο σε τρία λεπτά για τη Λαμποράλ. Αποτέλεσμα της πολύ καλής (και επιθετικής) άμυνας του Ολυμπιακού.
21:49
Άμεση αλλαγή: ο Σενγκέιλα στη θέση του Τιγί.
21:50
Τρίποντο από τον Μάντζαρη και 9-0 το προβάδισμα του Ολυμπιακού μετά από τρία λεπτά.
21:52
Ο ως τώρα απολογισμός της Λαμποράλ σε 4 λεπτά: 2 άστοχα σουτ και 4 λάθη!
21:52
Άστοχος ο Παπαπέτρου σε ξεμαρκάριστο περιφερειακό σουτ.
21:53
Λάθος πάσα από τον Μάντζαρη. Ο Χάνγκα κλέβει τη μπάλα και κερδίζει το φάουλ στην προσπάθεια του να κάνει κάρφωμα.
21:54
Ο Μάντζαρης πιάνει στον... ύπνο τον Άνταμς και ενώ η άμυνα της Λαμποράλ κοιτούσε αλλού, αυτός σκοράρει ανενόχλητος για λέι-απ κερδίζει και το φάουλ.
21:55
Καλάθι και φάουλ από τον Μπουρούση που σκοράρει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα.
21:55
Εύστοχος στη βολή ο Μπουρούσης μειώνει σε 12-4.
21:55
Νέο κλέψιμο από την Λαμποράλ. Αυτή τη φορά από τον Κοζέρ που πήρε τη μπάλα από τον Σπανούλη και σκόραρε μόνος του στο ανοιχτό γήπεδο (12-6).
21:56
Άστοχος ο Μάντζαρης. Με φάουλ σταματάει τον αιφνιδιασμό των φιλοξενούμενων ο Ολυμπιακός.
21:56
Στο παρκέ ο Χάντερ αντί του Αγραβάνη. Ο Αθηναίου αντί του Σπανούλη.
21:57
Κλέψιμο του Χάντερ. Τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο ο Ολυμπιακός. Ο Παπαπέτρου μπερδεύτηκε και έχασε τη μπάλα. Η Λαμποράλ ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει στο ανοιχτό γήπεδο με τον Κοζέρ.
21:57
Φαίνεται να έχει γυρίσει το πόδι του ο Παπαπέτρου στην προσπάθεια του να παίξει με πλάτη στο καλάθι.
21:57
Πιάνει το πόδι του. Γύρισε λίγο το πόδι του στην προσπάθεια του να κάνει κίνηση up and under.
21:58
Εξαιρετική άμυνα από τον Ολυμπιακό! Υποχρεώνει και πάλι τον αντίπαλο σε λάθος. Έχουν φτάσει τα 8 λάθη οι Βάσκοι.
21:59
Τρίτο επιθετικό φάουλ! Θύτης ο Σενγκέιλα. Ένατο λάθος για τη Λαμποράλ Κούτσα.
22:00
Ο Στρόμπερι κάνει λάθος. Όμως οι παίκτες του Περάσοβιτς δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν ούτε αυτή τη φάση. Νέο λάθος. Φτάνουν τα 10 σε 7.30'
22:02
Τρία λεπτά χωρίς καλάθι. Η μια κακή φάση διαδέχεται την άλλη. Λάθη, φάουλ και άστοχα σουτ εκατέροθεν.
22:02
Ο Χάνγκα επιχειρεί ένα σουτ απελπισίας, η μπάλα χτυπάει στη στεφάνη αλλά ήταν αδύνατον να μπει αυτό το σουτ.
22:03
Συνεχίζεται το ίδιο σκηνικό. Έχουν περάσει 4.36' και καμία ομάδα δεν έχει σκοράρει!
22:04
Τέλος δεκαλέπτου! Μετά από ένα πολύ κακό 5λεπτο οι δύο ομάδες κλείνουν το δεκάλεπτο με 19 πόντους συνολικά. Το προβάδισμα του Ολυμπιακού είναι 12-6.
22:05
Η στατιστική της Λαμποράλ σ' αυτό το δεκάλεπτο: 2/10 σουτ, 11 λάθη!
22:07
Επιτέλους καλάθι! Μετά από 5.32' σημειώνεται καλάθι. Ο Χάντερ κάνει το 14-6
22:07
Η Λαμποράλ το βιολί της. Παραμένει άστοχη. Κι ο Χάκετ την τιμωρεί σκοράροντας στον αιφνιδιασμό.
22:08
Ο Μπουρούσης αστοχεί σε ένα ρεβερσέ σουτ.
22:08
Παίρνει μπρος ο Ολυμπιακός. Τρία στα τρία σ' αυτό το δεκάλεπτο. Το νέο καλάθι πέτυχε με σουτ από την κορυφή της ρακέτας ο Σπανούλης.
22:08
Σκοράρει ο Μπλάζιτς και μειώνει σε 18-8 στο 12'.
22:09
Ο Σπανούλης στη γραμμή. Με 1/2 βολές φτάνει τους 5 προσωπικούς πόντους και κάνει το 19-8.
22:10
Η μπάλα ξανά για τον Ολυμπιακό, καθώς οι Βάσκοι δεν καταφέρνουν να πάρουν το αμυντικό ριμπάουντ. Τρομερή τάπα του Γιάννη Μπουρούση στον Μιχάλη Τσαϊρέλη.
22:10
Δεύτερο συνεχόμενο καλάθι του Μπλάζιτς κάνει το 19-10 στο 13'.
22:10
Ο Τσαϊρέλης αστοχεί και δεύτερη φορά απέναντι στον Μπουρούση.
22:11
Ο Μπλάζιτς αυτή τη φορά αστοχεί σε μια περίεργη προσπάθεια, καθώς πριν χάσει την ισορροπία του πέταξε τη μπάλα με... κουτάλα!
22:11
Ωραία πάσα του Μπουρούση στον Κορμπάτσο, ο τελευταίος όμως αστοχεί σε ένα εύκολο λέι-απ.
22:12
Ωραία συνεργασία του Βασίλη Σπανούλη με τον Αγραβάνη, που κερδίζει το φάουλ από τον Μπουρούση. Είναι το πρώτο του Έλληνα σέντερ.
22:12
Ο Αγραβάνης ευστοχεί σε δύο βολές για το 21-10.
22:13
Ο Χάκετ δίνει τη θέση του στον Μάντζαρη. Ο Ιταλός έκανε 2ο φάουλ και ο κόουτς Σφαιρόπουλος τον τράβηξε στον πάγκο.
22:13
Ο Άνταμς ταλαιπωρεί τη μπάλα, δίνει στον Κορμπάτσο που αστοχεί για τρεις.
22:13
Με Σπανούλη, Μάντζαρη, Αθηναίου, Αγραβάνη και Χάντερ αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός.
22:14
Ο Αθηναίου που κέρδισε το φάουλ ευστόχησε σε 2/2 βολές για το 23-12.
22:15
Αποσύρεται ο Βασίλης Σπανούλης. Τη θέση του παίρνει ο Ντι Τζέι Στρόμπερι.
22:16
Ο Μπλάζιτς συνεχίζει να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό. Φτάνει τους 7 προσωπικούς πόντους. Κάνει και το κλέψιμο και καταφέρνει να αστοχήσει στην πιο εύκολη σημερινή του προσπάθεια: ένα ανενόχλητο λέι-απ. Ο Κορμπάτσο όμως προλαβαίνει να μαζέψει τη μπάλα και να μειώσει σε 23-17.
22:18
Κόψιμο από τον Μπουρούση που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην άμυνα. Μάλιστα ο Έλληνας σέντερ μειώνει ακόμη περισσότερο σε 23-19. Φτάνει τους 5 πόντους.
22:18
Απάντηση του Χάντερ που κερδίζει αυτή τη φορά τον Μπουρούση. Καρφώνει εντυπωσιακά για το 25-19 στο 16'.
22:19
Ρεβάνς του Μπουρούση που κερδίζει φάουλ από τον Χάντερ.
22:19
Νέο κερδισμένο φάουλ. Αυτή τη φορά από τον Μπλάζιτς. "Σημαιάκι" πλέον και για τις δύο ομάδες.
22:20
Ο Μπλάζιτς που βάζει τα δύσκολα, χάνει τα εύκολα. Ο Στρόμπερι από την άλλη σκοράρει μετά την πάσα του Χάντερ σε μια περίεργη πάσα για το 27-19.
22:21
Τάιμ-άουτ από τον Περάσοβιτς. Που βλέπει την ομάδα του να έχει σκοράρει μόλις 19 πόντους σε 17 λεπτά.
22:21
Ο Μπουρούσης σκοράρει και πάλι. Κυνήγησε τη φάση μετά το άστοχο τρίποντο του Άνταμς και φτάνει τους 7 προσωπικούς πόντους.
22:22
Αστοχεί ο Αγραβάνης από τη γωνία. Ο Χάνγκα, ωστόσο, δεν συγκρατεί τη μπάλα.
22:23
Ο Χάντερ σκοράρει με λέι-απ για το 29-21. Κλέψιμο από τον Στρόμπερι και μετά από τρεις διαδοχικές προσπάθειες (τρίποντο Μάντζαρη, φόλοου Στρόμπερι, φόλοου Χάντερ) ο Ολυμπιακός στέλνει τη διαφορά ξανά σε διψήφια επίπεδα (31-21).
22:23
Επιστρέπει ο Σενγκέιλα. Στον πάγκο ο Μπουρούσης που ήταν "όαση" για τη Λαμποράλ Κούτσα.
22:24
Ο Αθηναίου στη γραμμή: 1/2 και κάνει το 32-21.
22:24
Πολύ ωραία φάση, αλλά δεν ολοκληρώνεται με κάρφωμα. Ο Ντιόπ αστοχεί στο alley-hoop κάρφωμα.
22:25
Αστοχεί ο Παπαπέτρου που επέστρεψε στο παρκέ. Το διάστρεμμα δεν ήταν βαρύ όπως φαίνεται.
22:25
Πολύ ωραία ενέργεια του Παπαπέτρου. Περνάει κάτω από τη στεφάνη για να σκοράρει για το 34-21.
22:27
Ο Παπαπέτρου σκοράρει και πάλι! Τέταρτος πόντους για τον διεθνή φόργουορντ.
22:28
Ημίχρονο στο ΣΕΦ. Με σκορ 36-22.
22:28
Τα στατιστικά του Ολυμπιακού: 7/10 βολές, 13/27 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 15-7 ριμπάουντ, 7 λάθη, 9 ασίστ, 5 κλεψίματα
22:29
Τα στατιστικά της Λαμποράλ Κούτσα: 3/5 βολές, 8/22 βολές, 1/8 τρίποτνα, 15-6 ριμπάουντ, 13 λάθη, 2 ασίστ, 6 κλεψίματα.
22:30
Οι πόντοι του Ολυμπιακού: Χάντερ 6, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 5, Στρόμπερι 4, Τσαϊρέλης, Αγραβάνης 6, Μάντζαρης 6, Χάκετ 2, Αθηναίου 3.
22:31
Λαμποράλ: Τζέιμς, Ντιόπ, Κοζέρ 2, Πλάνινιτς, Σενγκέιλα, Χάνγκα 1, Μπουρούσης 7, Μπλάζιτς 9, Ντιόπ 1, Τιγί, Άνταμς, Κορμπάτσο 2.
22:36
Στα άλλα παιχνίδια: Η Μπάγερν Μονάχου πέτυχε σπουδαία νίκη στη Μόσχα απέναντι στην Κίμκι (81-70). Η Φενέρμπάχτσε πήρε εκδίκσηη για τη βαριά ήττα στο Στρασβούργο, επικρατώντας με 81-64 της γαλλικής ομάδας, ενώ η Μπαρτσελόνα πέρασε σαν σίφουνας από την Πολωνία (64-93).
22:37
Αυτή την ώρα η Εφές έκανε τεράστια ανατροπή και πέρασε μπροστά με 46-44 στο Μιλάνο (ημίχρονο). Η Τσεντεβίτα κερδίζει σταθερά την Λιμόζ (39-48 ημίχρονο), ενώ η Μάλαγα δεν συναντά δυσκολίες απέναντι στην Μακάμπί (36-20).
22:44
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με ένα 4-0 της Λαμποράλ (36-26).
22:45
Ο Σπανούλης αστοχεί σε ένα εύκολο λέι-απ, αλλά σκοράρει με δεύτερη προσπάθεια.
22:46
Βήματα του Μπλάζιτς. Φτάνουν τα 15 οι Βάσκοι.
22:47
Ο Σπανούλης κάνει λάθος πάσα και ο Μπλάζιτς κερδίζει τις βολές από το φάουλ του Μάντζαρη.
22:48
Ο Μπλάζιτς εξακολουθεί να κάνει τα εύκολα... δύσκολα. Αστοχεί σε δύο βολές. Ο Χάκετ στην άλλη πλευρά του γηπέδου κερδίζει το φάουλ.
22:48
Αστοχεί σε αμαρκάριστο τρίποντο ο Παπαπέτρου.
22:49
Νέα παράβαση. Και πάλι βήματα! Φτάνουν τα 16 λάθη οι φιλοξενούμενοι και ο Περάσοβιτς κοιτάζει απορημένος τους παίκτες του.
22:49
Η μπάλα δεν κάνει το χατίρι στον Βασίλη Σπανούλη. Κερδίζει το φάουλ, αλλά η μπάλα δεν καταλήγει στο καλάθι. Κέρδισε τουλάχιστον το 3ο φάουλ του Μπουρούση.
22:51
Ο Τζέιμς αστοχεί προ του Χάντερ. Ο Αμερικάνος σέντερ κερδίζει την κατοχή μετά τη βουτιά που κάνει. Δίκαια κερδίζει το χειροκρότημα του κόσμου.
22:51
Ξανά άστοχος ο Παπαπέτρου.
22:51
Ο Χάνγκα παίζει με πλάτη τον Σπανούλη και κερδίζει το φάουλ.
22:53
Αστοχεί ο Χάντερ σε μια εύκολη για αυτόν φάση. Ο Στρόμπερι υποπέπτει στο φάουλ. Είναι το 4ο για τον Αμερικανό σέντερ. Και αποχωρεί αμέσως αφού μπήκε στο παρκέ. Άλλαξε τον Σπανούλη και τώρα τον άλλαξε ο Μάντζαρης.
22:54
Τρομερό κάρφωμα του Χάντερ! Στους 14 πόντους η διαφορά (42-28).
22:54
Πολύ όμορφη ενέργεια του Χάκετ. Σταυρώνει τον Πλάνινιτς και πετυχαίνει γκολ-φάουλ.
22:55
Ο Ιταλός φτάνει τους 4 πόντους και θα έχει δικαίωμα και για μια βολή. Μοιρασμένο το σκοράρισμα για τον Ολυμπιακό ως τώρα. Πρώτος σκόρερ είναι ο Σπανούλης με 9 πόντους, ενώ ακολουθεί με 8 ο Οθέλο Χάντερ.
22:57
Σκοράρει με προσωπική ενέργεια ο Άνταμς. Στο 44-30 το σκορ στο 27'.
22:57
Ο Χάντερ αστοχεί μετά την ωραία πάσα του Παπαπέτρου. Νέο ριμπάουντ από τον Μπουρούση που επέστρεψε παρά τα 3 φάουλ του.
22:57
Ο Μπλάζιτς σκοράρει με αριστερό λέι-απ και μειώνει σε 44-32.
22:57
Βήματα από τον Παπαπέτρου.
22:58
Ο Ολυμπιακός "κόλλησε" στην επίθεση και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επαναφέρει τον Βασίλη Σπανούλη. Θα πάρει τη θέση του Χάκετ. Νέο πρόσωπο στο "4" ο Αγραβάνης, αντί του Παπαπέτρου.
22:59
Μειώνει ακόμη περισσότερο το σκορ η Λαμποράλ. Με 2/2 του Έλληνα σέντερ η Λαμποράλ επιστρέφει στο -10 (44-34). Φτάνει τους 11 πόντους ο Μπουρούσης.
22:59
Ο Χάντερ δυσκολεύει την προσπάθεια του. Αστοχεί σε φόλοου. Η μπάλα ξανά στη Λαμποράλ.
23:01
Λάθη επί λαθών. Ο Αγραβάνης κάνει βήματα. Νέα αλλαγή: Ο Τσαϊρέλης μαζί με τον Αγραβάνη στις θέσεις των ψηλών.
23:01
Νέο φάουλ κερδισμένο από τον Μπουρούση. Ξανά στη γραμμή ο ψηλός της Λαμποράλ. Έχει 2/2 βολές για το 44-36.
23:01
Άστοχος ο Τσαϊρέλης σε αμαρκάριστο τρίποντο. Μάλλον βιαστικό.
23:02
Αστοχεί με αριστερό χουκ ο Μπουρούσης.
23:02
Ούτε αυτό! Η μπάλα δεν λέει να κάνει το χατίρι στον Σπανούλη, που προσπάθησε να σιγουρέψει το αριστερό μπάσιμο, αλλά δεν καταφέρνει να σκοράρει. Φαίνεται ότι δεν πατάει καλά ο αρχηγός του Ολυμπιακού.
23:03
Νέες βολές. Ο Χάνγκα στη γραμμή μετά το φάουλ που κέρδισε τον αιφνιδιασμό. Έχει 0/2. Οι διαιτητές ωστόσο έδωσαν επανάληψη. Αστοχεί και στην τρίτη!
23:03
Σε άμυνα ζώνης τώρα η Λαμποράλ. Βγάζει την άμυνα.
23:04
Τρίποντο του Άνταμς από μακριά! Μειώνει σε 44-39.
23:04
Ο Ολυμπιακός ωστόσο αντέδρασε άμεσα. Στα 4'' που απέμεναν ο Χάκετ βρίσκει μόνο του τον Τσαϊρέλη κάτω από το καλάθι. Σκοράρει ο νεαρός φόργουορντ για το 46-39, σκορ με το οποίο λήγει το τρίτο δεκάλεπτο.
23:06
Με Χάκετ, Σπανούλη, Αθηναίου, Τσαϊρέλη και Χάντερ στην πεντάδα τώρα ο Ολυμπιακός.
23:07
Άστοχες οι πρώτες επιθέσεις των δύο ομάδων.
23:07
Ο Χάκετ πάει στο post και σκοράρει με περιπετειώδη τρόπο.
23:08
Άστοχο τρίποντο από τον Σπανούλη. Κλέψιμο στην άλλη πλευρά του παρκέ από τον Χάντερ. Στο ανοιχτό γήπεδο ο Σπανούλης κερδίζει το αντιαθλητικό φάουλ από τον Χάνγκα.
23:09
Με 1/2 βολές του αρχηγού του Ολυμπιακού το σκορ γίνεται 49-42. Η επαναφορά της μπάλας ξανά για τους Πειραιώτες.
23:10
Δεν ολοκληρώνει την προσπάθεια του ο Σπανούλης. Αστοχεί στο τρίποντο. Η μπάλα ξανά για τους Βάσκους. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος κάνει αλλαγή τον αρχηγό του Ολυμπιακού, που φαίνεται να χωλαίνει καθώς αποχωρεί.
23:10
Δεν ολοκληρώνει την προσπάθεια του ο Σπανούλης. Αστοχεί στο τρίποντο. Η μπάλα ξανά για τους Βάσκους. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος κάνει αλλαγή τον αρχηγό του Ολυμπιακού, που φαίνεται να χωλαίνει καθώς αποχωρεί.
23:10
Ο Μπουρούσης σκοράρει και πάλι, φτάνει τους 15 πόντους και μειώνει σε 49-44.
23:10
Κλέψιμο από τον Κορμπάτσο και καλάθι και φάουλ του Χάνγκα στο ανοιχτό γήπεδο.
23:11
Επέστρεψε ο Μάντζαρης στο παρκέ, αντί του Χάκετ για να πάρει ανάσες ο τελευταίος.
23:11
Ο Χάνγκα ολοκληρώνει το έμμεσο τρίποντο και μειώνει στους 2 (49-47).
23:11
Διπλή προσπάθεια άστοχη για τους Βάσκους. Ο Μπουρούσης σκεπάστηκε από τη φροντ-λάιν του Ολυμπιακού και δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι παίκτες του Περάσοβιτς σταματούν τον αιφνιδιασμό με φάουλ.
23:12
Δεν σκοράρει ούτε τώρα ο Ολυμπιακός. Ο Μάντζαρης είναι άστοχος σε λέι-απ. Τον μιμείται στο δικό του σουτ (τρίποντο από τη γωνία) ο Κορμπάτσο.
23:13
Πολύ καλή άμυνα του Στρόμπερι στον Κοζέρ. Ο Μπουρούσης προσπαθεί να σώσει τη φάση, αλλά η προσπάθεια του ήταν αρκετά δύσκολη. Οι Βάσκοι εν τω μεταξύ χαραμίζουν ένα ακόμα φάουλ για να σταματήσουν και δεύτερο αιφνιδιασμό.
23:14
Ο Στρόμπερι αστοχεί και πάλι εξ επαφής. Έχει κολλήσει το σκορ, όπως συνέβη και στο πρώτο δεκάλεπτο.
23:14
Ο Μάντζαρης κερδίζει το φάουλ, αλλά και πάλι η μπάλα δεν μπαίνει σ' αυτό το λέι-απ.
23:15
Ο Σπανούλης που έκανε αρκετή ώρα διατάσεις πισω από τον πάγκο, αποχώρησε για τα αποδυτήρια. Φαίνεται ότι χτύπησε στη φάση που επιχείρησε το τρίποντο μετά το αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε από τον Χάνγκα.
23:15
Άστοχος και στις δύο βολές που κέρδισε ο Μάντζαρης.
23:16
Νέο λάθος για τη Λαμποράλ. Τέλος στην αφλογυστία βάζει ο Παπαπέτρου με ένα βροντερό κάρφωμα.
23:16
Τάιμ-άουτ από τον Περάσοβιτς.
23:17
Ο Ολυμπιακός πάντως θα παίξει χωρίς τον Σπανούλη (που είναι και πρώτος του σκόρερ με 10 πόντους). Ο 33χρονος γκαρντ δεν έχει βγει από τα αποδυτήρια.
23:18
Καλή άμυνα από τον Παπαπέτρου δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει το κλέψιμο.
23:19
Πολύ καλή άμυνα του Αγραβάνη στον Μπουρούση. Από τα χέρια του τελευταίου η μπάλα βγαίνει εκτός γραμμής.
23:19
Ο Στρόμπερι πέρασε κοντά στο καλάθι, αλλά αστόχησε στο ανάποδο λέι-απ που επιχείρησε.
23:20
Κλέψιμο του Άνταμς. Σκοράρει ανενόχλητος στον αιφνιδιασμό για το 51-49.
23:22
Τρίποντο του Μάντζαρη, που πανηγυρίζεται σαν... γκολ στο ΣΕΦ!
23:22
Φάουλ του Παπαπέτρου. Δεν έχει δικαίωμα για βολές όμως η Λαμποράλ. Τώρα συμπλήρωσαν τα ομαδικά οι "ερυθρόλευκοι".
23:24
Ο Μάντζαρης έβγαλε την άμυνα, αλλά στην επίθεση ο Ολυμπιακός δεν καταφέρνει να σκοράρει. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Χάντερ κάνει το φάουλ και στέλνει τον Άνταμς στις βολές. Ο Αμερικανός μειώνει σε 54-51 στο 38'.
23:24
Και δεύτερο τρίποντο! Ο Αθηναίου ευστοχεί μετά την πάσα του Παπαπέτρου και κάνει το 57-51.
23:26
Ο Χάντερ κάνει φάουλ στον Μπουρούση σε προσπάθεια για σουτ δύο ποντων. Πατούσε γραμμή όπως έδειξαν οι διαιτητές.
23:27
Ο Μπουρούσης με 1/2 μειώνει σε 57-52.
23:27
Άστοχος ο Στρόμπερι σε ένα ακόμα λέι-απ.
23:28
Μακρινό σουτ του Άνταμς. Βιαστική επιλογή δεν βρίσκει στόχο. Το σκορ είναι 57-52 και απομένουν 46''.
23:28
Λάθος του Άνταμς. Ο Στρόμπερι σκοράρει στον αιφνιδιασμό και κάνει το 59-52, δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα.
23:30
Απομένουν 34''΄.
23:30
Πολύ καλή άμυνα από τον Αθηναίου και η μπάλα ξανά στον Ολυμπιακό!
23:30
Ο Ολυμπιακός κυνηγάει και τη διαφορά των 7 πόντων με την οποία είχε χάσει στη Βιτόρια.
23:31
Δεν κάνουν φάουλ οι Βάσκοι, που κάνουν όμως το κλέψιμο. Ο Τζέιμς αστοχεί, αλλά ο Χάντερ σκεπάζει το καλάθι. Στο τέλος ο Αγραβάνης αστοχεί.
23:31
Τελειώνει το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός κερδίζει με 59-52 μετά από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι.
23:34
Τα στατιστικά του Ολυμπιακού: 10/17 βολές, 20/52 δίποντα, 3/15 τρίποντα, 30-11 ριμπάουντ, 15 λάθη, 15 ασίστ, 10 κλεψίματα
23:34
Τα στατιστικά της Λαμποράλ: 13/20 βολές, 15/39 δίποντα, 3/14 τρίποντα, 36-8 ριμπάουντ, 23 λάθη, 6 ασίστ, 11 κλεψίματα.
23:35
Οι πόντοι του Ολυμπιακού: Χάντερ 8 (10 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 10 (3 ασίστ), Στρόμπερι 6 (3/9 σουτ), Τσαϊρέλης 2, Αγραβάνης 6 (5 ριμπάουντ), Μάντζαρης 9 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Χάκετ 6, Αθηναίου 6.
23:36
Οι πόντοι της Λαμποράλ: Τζέιμς, Κοζέρ 2 (1/6 σουτ, 5 λάθη), Πλάνινιτς, Σενγκέιλα, Χάνγκα 6, Μπουρούσης 16, Μπλάζιτς 11, Ντιόπ 1, Τιγί, Άνταμς 11 (3/9 σουτ), Κορμπάτσο 5.
23:39
Καλό βράδυ από το ΣΕΦ

News 24/7

24MEDIA NETWORK