Ολυμπιακός-Χίμκι 89-77

Με μία ακόμη μεγάλη ανατροπή, σαν και αυτές των προηγούμενων ετών, ο Ολυμπιακός νίκησε την Χίμκι με 89-77 στο ΣΕΦ και έβαλε τέλος στο σερί των τριών συνεχόμενων ηττών. Μορφές του ματς Πρίντεζης και Χάκετ, άλλαξε το ματς ο Σφαιρόπουλος.

Ολυμπιακός-Χίμκι 89-77
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ετσι νίκησε

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις πήρε τάιμ άουτ μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα με το σκορ στο 5-3 υπέρ του Ολυμπιακού. Εδωσε οδηγίες κυρίως στην άμυνα και με την επιστροφή των ομάδων στο παρκέ, οι παίκτες του κυριάρχησαν. Μαρκάροντας με...λύσσα, πολλές φορές πολύ ψηλά στο παρκέ, κατάφεραν να φέρουν τον Ολυμπιακό σε πολύ δύσκολη θέση τρέχοντας ένα σερί 14-0! Η επιθετική δραστηριότητα των Πρίντεζη και Σπανούλη επέτρεψε στους "ερυθρόλευκους" να επιστρέψουν (20-21), η Χίμκι όμως ήταν και πάλι ανώτερη με πέντε κλεψίματα και 9 ασίστ στην πρώτη περίοδο.

Οι Ρώσοι συνέχισαν το ίδιο ενεργητικά και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Μόνια, Σβεντ και Ράις έδιναν τις λύσεις που ήθελε η ομάδα τους κόντρα σε μία άμυνα που είχε σοβαρά προβλήματα και στις επιστροφές αλλά και στην αυτοσυγκέντρωσή της. Κάπως έτσι το 27-39 στο 17 προέκυψε μάλλον φυσιολογικά αφού από την άλλη πλευρά ο μοναδικός που πάλευε ήταν ο Πρίντεζης (16 πόντους και 6 ριμπάουντ στο πρώτο μέρος). Η διαφορά του ημιχρόνου (38-43) μάλλον κολάκευε τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Η Χίμκι δεν είχε λόγο να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι της αν και η ενέργειά της μειώθηκε. Αυτό δεν την εμπόδισε να χτίσει και πάλι ικανοποιητικές διαφορές (με 4/4 τρίποντα του Μόνια ήρθε το 44-56) και κάπου εκεί ο Σφαιρόπουλος πήρε τη μεγάλη απόφαση. Χρησιμοποίησε στην ίδια πεντάδα Οντομ, Χάκετ και Στρόμπερι αποσύροντας τον Σπανούλη και είδε την ομάδα να βελτιώνεται αισθητά στην άμυνα. Για πρώτη φορά στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός πήρε το πάνω χέρι (ισοφάρισε με τρίποντο του Στρόμπερι, προηγήθηκε με λέι απ του Παπαπέτρου) ξοδεύοντας όμως πολλές δυνάμεις (62-60).

Ο ΣΦαιρόπουλος διατήρησε στο γήπεδο την ίδια πεντάδα (εξαιρετική στην άμυνα) και είδε την ομάδα του σε σερί 10-0 από το 58-60 να πηγαίνει για πρώτη φορά στο +8 (68-60 με τους Ρώσους να μένουν χωρίς καλάθι για πέντε αγωνιστικά λεπτά). Το μομέντουμ πια ευνοούσε τον πρωταθλητή Ελλάδας που δεν άφησε το πόδι από το γκάζι. Ο Πρίντεζης που συνέχισε να σκοράρει, ο Σπανούλης που επέστρεψε ήταν πια ξεκούραστος και πρόσφερε τόσο στο σκοράρισμα όσο και στη δημιουργία. Από το 73-68 φτάσαμε στο 79-70 και όταν ο Σπανούλης διαμόρφωσε το τρίποντο με το 82-70 τα πάντα τελείωσαν. Αλλη μία ανατροπή είχε ολοκληρωθεί με τον τρόπο που ο Ολυμπιακός γνωρίζει.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 38-43, 62-60, 89-77

Ολυμπιακός: Τζόνσον-Οντομ 5, Χάντερ 10 (10ρ), Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 14 (6ασ, 3ρ), Στρόμπερι 5, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 30 (9/13δ, 3/5τρ, 9ρ, 6κφ), Μάντζαρης, Χάκετ 14 (3ασ), Λοτζέσκι 5.

Χίμκι: Ράις 14, Σβεντ 11, Ντράγκιτς 11, Κόπονεν, Βιάλτσεφ 7, Σοκόλοφ 3, Μόνια 12, Τοντόροβιτς 1, Χάνεϊκατ 5.

O άνθρωπος του αγώνα

Σίγουρα ο Χάκετ με την άμυνα και την ενέργειά του άλλαξε το ρυθμό. Αλλά χωρίς τον Πρίντεζη ο Ολυμπιακός δεν θα είχε καν το δικαίωμα να διεκδικήσει τη νίκη. Στο δύσκολο πρώτο ημίχρονο ο Ελληνας φόργουορντ κράτησε μόνος του την ομάδα και εν συνεχεία έβαλε τη δική του σφραγίδα μαζί με τους συμπαίκτες του. Τελείωσε τον αγώνα με 30 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 κερδισμένα φάουλ! All star και με ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα για την Ευρωλίγκα.

Το φύλλο αγώνα

Η ψυχή, ψυχή αλλά και το σχέδιο του προπονητή, σχέδιο του προπονητή. Σίγουρα ο Σφαιρόπουλος δεν είχε φανταστεί ότι ένα αμυντικό σχήμα όπως αυτό με τους Χάκετ, Στρόμπερι και Οντομ και του κάνει τη διαφορά, το δοκίμασε όμως και έπιασε. Ηταν μία γενναία προπονητική απόφαση με αρκετό ρίσκο που διαφοροποιήσει άρδην την εικόνα του ματς. Ο Ολυμπιακός ανέκαμψε, πήρε μία μεγάλη νίκη και...τρομοκράτησε τους αντιπάλους με μία ακόμη refuse to lose συμπεριφορά στο παρκέ.

ΤΟ LIVE

20:55
Καλησπέρα σας από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Ολυμπιακός απόψε υποδέχεται την Χίμκι, για την 6η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Το ματς χαρακτηρίζεται ως "τελικός" για τους Πειραιώτες, καθώς θέλουν πάση-θυσία τη νίκη στην προσπάθεια τους να προκριθούν στα προημιτελικά της Euroleague. Οι Ρώσοι μετρούν ρεκόρ 4-1 ενώ οι Πειραιώτες είναι στο 2-3 (νίκες-ήττες). 
20:57
Οι παίκτες των δύο ομάδων έχουν ήδη βγει στο παρκέ και έχουν ξεκινήσει την προθέρμανση τους για το ματς.
20:58
Στην δωδεκάδα του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Ντάνιελ Χάκετ. Ο Ιταλός γκαρντ έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, προπονήθηκε χθες μαζί με την ομάδα, οι ενοχλήσεις έχουν υποχωρήσει και τέθηκε στην διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Το κατά πόσο θα χρησιμοποιηθεί στο ματς θα φανεί κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. 
21:00
Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη εμφάνιση, ενώ η Χίμκι με τις μπλε. 
21:02
Η Χίμκι διαθέτει μία εξαιρετική ομάδα, με έφεση στην επίθεση, η οποία ποντάρει κυρίως σε τρεις παίκτες. Στους γκαρντ Αλεξέι Σβεντ και Ταϊρίς Ράις, αλλά και στον πάουερ-φόργουορντ, Τζέιμς Όγκοστιν.
21:02
Οι Ντάνιελ Χάκετ και Γιάννης Αθηναίου, κατά την διάρκεια της προθέρμανσης, δοκιμάζουν αρκετά σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα. 
21:03
Στις εξέδρες του ΣΕΦ υπάρχουν περίπου 2.500 φίλαθλοι αυτή την στιγμή. Στις κερκίδες του σταδίου θα βρεθούν πάνω από 10.000 κόσμος. Όσο περνάει η ώρα, όλο και αυξάνεται η προσέλευση.
21:04
Οι παίκτες των δύο ομάδων επέστρεψαν στα αποδυτήρια τους. 
21:08
Ο Ολυμπιακός απόψε θέλει σίγουρα να παίξει την γνωστή και καλή του άμυνα, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει την εικόνα του κυρίως στην επίθεση. Σε αυτό αναμένεται να βοηθήσει και ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος απόψε θα παίξει για πρώτη φορά στο ΣΕΦ ύστερα από τον τραυματισμό του. Δηλαδή, ύστερα από 2 μήνες, καθώς είχε τραυματιστεί στις αρχές Δεκέμβρη στο ματς κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο. Κόντρα σε Αρκαδικό και Ρεάλ έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και αναμένεται να δώσει ώθηση στους Πειραιώτες, τόσο με την ικανότητα του από την περιφέρεια, όσο και με τον τρόπο που κινείται στο ανοιχτό γήπεδο σε καταστάσεις αιφνιδιασμού.
21:14
Ζεστό χειροκρότημα για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού η οποία μόλις βγήκε στο παρκέ.
21:16
Η 12άδα του Ολυμπιακού: Χάντερ, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Στρόμπερι, Χάκετ, Αγραβάνης, Πρίντεζης, Αθηναίου, Μάντζαρης, Λοτζέσκι, Μιλουτίνοβ, Τζόνσον-Όντομ.
21:17
Αποδοκιμασίες για την ομάδα της Χίμκι που βγήκε στο παρκέ. 
21:18
Υπενθυμίζεται πως ο Κώστας Παπανικολάου είναι εκτός αποστολής, καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Θα έχει από την έναρξη του δεύτερου γύρου του TOP-16, στο ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη. 
21:20
Ο Ολυμπιακός στην συνέχεια έχει δύσκολο πρόγραμα. Ακολουθούν δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, αρχικά κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα και ακολούθως απέναντι στην Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη. 
21:23
Στο γήπεδο αυτήν την στιγμή βρίσκονται περίπου 6.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Στις εξέδρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα βρίσκονται πάνω από 10.000 κόσμος. 
21:24
Ο Ολυμπιακός απόψε θα χρειαστεί να έχει σε καλή βραδιά τους δύο ηγέτες του, τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, οι οποίοι στα τρία τελευταία παιχνίδια της ομάδας δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. 
21:37
Όλο και αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου, σε λίγο θα έχουμε και την παρουσίαση των δύο ομάδων ενόψει της αναμέτρησης. 
21:38
Σε λίγα λεπτά ο Ολυμπιακός θα δώσει το πιο κρίσιμο παιχνίδι του για την φετινή σεζόν, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο. 
21:38
Αποδοκιμασίες για τους παίκτες της Χίμκι στην παρουσίαση της. 
21:39
Ζεστό χειροκρότημα στην παρουσίαση του Ολυμπιακού για τους παίκτες της ομάδας. Αποθέωση για τον Βασίλη Σπανούλη. 
21:40
Σε περίπου 5 λεπτά θα έχουμε τζάμπολ στην αναμέτρηση. 
21:42
Στα επίσημα του ΣΕΦ και οι Πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. 
21:44
H πεντάδα του Ολυμπιακού: Μάντζαρης, Σπανούλης, Στρόμπερι, Πρίντεζης και Χάντερ.
21:44
H πεντάδα του Ολυμπιακού: Μάντζαρης, Σπανούλης, Στρόμπερι, Πρίντεζης και Χάντερ.
21:45
Η πεντάδα της Χίμκι: Ράις, Σβεντ, Ντράγκιτς, Μόνια, Όγκοστιν. 
21:47
Τζάμπολ στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό να έχει την πρώτη επίθεση μπροστά σε 10.000 φιλάθλους των "ερυθρολεύκων".
21:48
¨Ο Όγκοστιν θα κλέψει από τον Μάντζαρη για να ακολουθήσει λάθος και στην επίθεση της Χίμκι.
21:48
Ο Σπανούλης θα κερδίσει το φάουλ από τον Ντράγκιτς και με 1/2 βολές του θα κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό.
21:49
Άστοχο τρίποντο από τον Σβεντ και ακολούθως άστοχο δίποντο μετά το επιθετικό ριμπάουντ του Ράις.
21:50
Τάπα του Χάντερ στον Σβεντ με τον Ράις να αστοχεί σε σουτ τριών πόντων και ο Ολυμπιακός θα φύγει στον αιφνιδιασμό.
21:50
Ο Σπανούλης θα βρει τον Στρόμπερι και αυτός τον Χάντερ που με κάρφωμά του θα κάνει το 3-0 για τον Ολυμπιακό.
21:51
Η Χίμκι θα ισοφαρίσει με το τρίποντο του Μόνια σε 3-3 και ο Σπανούλης με το δίποντο του θα κάνει το 5-3.
21:51
Λάθος από τον Όγκουστιν και ο Κουρτινάιτις καλείται να ζητήσει τάιμ άουτ 7:51 για το 10΄.
21:52
Ο Μόνια θα κλέψει από τον Σπανούλη και η Χίμκι με τον Ντράγκιτς θα ισοφαρίσει σε 5-5.
21:52
Άστοχο τρίποντο από τον Σπανούλη με τον Χάντερ να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και ο Πρίντεζης θα κάνει το 7-5.
21:53
Εύστοχο τρίποντο από τον Ντράγκιτς μετά την ασίστ του Σβεντ και η Χίμκι περνάει για πρώτη φορά μπροστά με 7-8 6:40 για το 10΄.
21:54
Άστοχο δίποντι από τον Στρόμπερι με τον Ντράγκιτς να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και να κερδίζει φάουλ από τον Χάντερ.
21:55
Εύστοχο δίποντο από τον Ράις που θα κάνει το 7-10 για την Χίμκι.
21:55
Φάουλ του Ράις στον Πρίντεζη με τον Στρόμπερι να αστοχείσ το τρίποντο που επιχείρησε.
21:56
Λάθος από τον Πρίντεζη μετά το επιθετικό ριμπάουντ που πήρε καθώς ο Ράις του έκλεψε την μπάλα και ο Σβεντ έκανε το 7-12.
21:56
Ο Όγκοστιν θα κλέψει από τον Σπανούλη και θα κάνει το 7-14 με το σερί της Χίμκι να έχει φθάσει το 0-9 και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ζητάει τάιμ άουτ.
21:58
Άστοχο τρίποντο από τον Μάντζαρη με τον Ντράγκιτς να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και τον Σβεντ να κάνει το 7-16 4:44 για το 10΄. Το σερί της Χίμκι φθάνει στο 0-11.
22:00
Άστοχο τρίποντο από τον Μάντζαρη με τον Στρόμπερι να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ αλλά τον Όγκοστιν να κλέβει τη μπάλα και ο Μόνια με το τρίποντό του να κάνει το 7-19 4:23 για το 10΄. Στο 0-14 το σερί της ρωσικής ομάδας.
22:00
Τρίποντο από τον Πρίντεζη που θα μειώσει σε 10-19.
22:01
Άστοχο δίποντο από τον Σβεντ και νέο από τον Ντράγκιτς μετά το επιθετικό του ριμπάουντ και ο Λοτζέσκι θα μειώσει σε 12-19.
22:02
Άστοχο τρίποντο από τον Ντράγκιτς με τον Λοτζέσκι να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και ο Πρίντεζης θα μειώσει σε 14-19 και 15-19 με τη συμπληρωματική του βολή από το φάουλ του Μόνια.
22:03
Ο Σπανούλης θα κλέψει από τον Σβεντ και ο Πρίντεζης με το κάρφωμά του θα μειώσει σε 17-19 και τον Κουρτινάιτις να καλεί τάιμ άουτ 2:42 για το 10΄.
22:04
Ο Σβεντ θα κάνει το 17-21 αλλά ο Σπανούλης με το τρίποντό του στο 8΄ θα μειώσει στον πόντο σε 20-21.
22:04
Άστοχο τρίποντο από τον Κοπόνεν με τον Λοτζέσκι να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και τον Κοπόνεν να κόβει τον Πρίντεζη που δεν μπόρεσε να δώσει και πάλι προβάδισμα στον Ολυμπιακό.
22:05
Άστοχο δίποντο από τον Λοτζέσκι με τον Τοντόροβιτς να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και τον Ράις να κερδίζει το φάουλ του από τον Χάκετ.
22:06
Άστοχο τρίποντο από τον Κοπόνεν με τον Χόνεϊκατ να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ από τον Χάντερ.
22:06
Ο Σοκόλοφ θα κάνει το 20-23 μετά την ασίστ του Κοπόνεν.
22:07
Άστοχο δίποντο από τον Σπανούλη με τον Τοντόροβιτς να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και το φάουλ από τον Λοτζέσκι στα 48" για το 10΄.
22:08
1/2 βολές από τον Τοντόροβιτς που θα κάνει το 20-24 για την Χίμκι.
22:08
Άστοχο τρίποντο από τον Πρίντεζη με τον Λοτζέσκι να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και ο Μιλουτίνοφ το φάουλ από τον Κοπόνεν.
22:09
Άστοχο δίποντο από τον Χάκετ στα 2" και από τον Μιλουτίνοφ μετά το επιθετικό του ριμπάουντ.
22:09
Τέλος στο πρώτο δεκάλεπτο στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό να χάνει με 20-24 από την Χίμκι.
22:10
Πρώτος σκόρερ στο παιχνίδι και για τον Ολυμπιακό ο Πρίντεζης με 10 πόντους και για την Χίμκι οι Σβεντ και Μόνια από 6.
22:11
Ξεκίνημα στο δεύτερο δεκάλεπτο με την Χίμκι να έχει την πρώτη επίθεση όπου ο Κοπόνεν αστόχησε στο δόποντό αλλά ο Σοκόλοφ θα πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ από τον Μιλουτίνοφ.
22:11
1/2 βολές από τον Σοκόλοφ και η Χίμκι προηγείται με 20-25.
22:11
Φάουλ του Σοκόλοφ στον Λοτζέσκι και ο Χάκετ με το τρίποντό του θα μειώσει σε 23-25 για τον Ολυμπιακό.
22:12
Φάουλ του Μιλουτίνοφ στον Σοκόλοφ.
22:12
Άστοχο τρίποντο από τον Κοπόνεν και φόλοου κάρφωμα από τον Χάινεκατ για το 23-27.
22:14
Άστοχο δίποντο από τον Λοτζέσκι με τον Χάνεϊκατ να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και τον Κοπόνεν να αστοχεί σε νέο του τρίποντο (0/3).
22:14

22:15
Αμυντικό ριμπάουντ από τον Αθηναίου και ο Μιλουτίνοφ θα μειώσει σε 25-27 8:09 για το 20΄.
22:15
Άστοχο τρίποντο από τον Ράις με τον Τοντόροβιτς να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ αλλά ο Παπαπέτρου του έκλεψε τη μπάλα και οσφάρισε σε 27-27 7:32 για το 20΄.
22:16
Ο Ράις με το τρίποντό του θα κάνει το 27-30 για την Χίμκι.
22:16
Άστοχο δίποντο από τον Χάκετ με τον Τοντόροβιτς να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και το φάουλ από τον Παπαπέτρου.
22:17
Τρίποντο από τον Βιάλτσεφ και η Χίμκι μπροστά με 27-33 6:15 για το 20΄.
22:18
Άστοχο δίποντο από τον στρόμπερι με τον Όγκοστιν να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και ο Μάντζαρης κάνει φάουλ στον Ράις.
22:19
Φάουλ του Μάντζαρη στον Σβεντ που με 2/2 βολές του θα κάνει το 27-35 5:27 για το 20΄.
22:20
Άστοχο δίποντο από τον Μιλουτίνοφ με τον Χάινεκατ να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και με το τρίποντό του να κάνει το 27-38 4:51 για το 20΄ για την Χίμκι που τρέχει ένα σερί 0-11.
22:20
Τάιμ άουτ για τον Ολυμπιακό.
22:21
Άστοχο τρίποντο από τον Στρόμπερι με τον Παπαπέτρου να κερδίζει μία χαμένη μπάλα.
22:22
Άστοχο τρίποντο από τον Παπαπέτρου με τον Σβεντ να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και τον Βιάλτσεφ να κερδίζει το φάουλ από τον Σπανούλη.
22:23
1/2 βολές από τον Βιάλτσεφ και η Χίμκι προηγείται με 27-39.
22:23
Αμυντικό ριμπάουντ από τον Πρίντεζη που θα σκοράρει στην επίθεση του Ολυμπιακού στο δίποντό του μειώνοντας σε 29-39.
22:24
Άστοχο τρίποντο από τον Σβεντ και αμυντικό ριμπάουντ από τον Πρίντεζη.
22:24
Φάουλ του Βιάλτσεφ στον Σπανούλη.
22:25
Άστοχο δίποντο από τον Σπανούλη με τον Μόνια να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και ο Όγκοστιν κάνει το 29-41.
22:26
Άστοχο τρίποντο από τον Πρίντεζη όχι όμως και από τον Λοτζέσκι μετά το επιθετικό ριμπάουντ του Σπανούλη και ο Ολυμπιακός θα μειώσει σε 32-41 2:34 για το 20΄.
22:27
Άστοχο δίποντο από τον Χάνεϊκατ με τον Πρίντεζη να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και τον Λοτζέσκι να αστοχεί στο νέο του τρίποντο που επιχείρησε.
22:28
Επιθετικό ριμπάουντ από τον Πρίντεζη που θα μειώσει σε 34-41 1:53 για το 20΄.
22:28
Ο Ντράγκιτς θα κάνει το 34-43 για την Χίμκι.
22:28
Άστοχο δίποντο από τον Χάκετ με τον Τοντόροβιτς να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και τον Σβεντ να αστοχεί στο τρίποντο που επιχείρησε.
22:29
Αμυντικό ριμπάουντ από τον Πρίντεζη και φάουλ του Ράις στον Χάκετ.
22:30
Φάουλ του Τοντόροβιτς στον Πρίντεζη που στη νέα επίθεση του Ολυμπιακού θα αστοχήσει στο δίποντο που επιχείρησε.
22:31
Ο Πρίντεζης με το δίποντό του θα μειώσει σε 36-43 και στην επίθεση της Χίμκι ο Σβεντ θα αστοχήσει σε ένα ακόμη τρίποντό του (0/4).
22:32
Ο Χάντερ θα πάρει το αμυντικό ριμπάουντ και ο Χάκετ θα διασχίσει γρήγορα το γήπεδο και με δεξί λέι απ του θα μειώσει σε 38-43 3" για το 20΄.
22:32
Τέλος δευτέρου δεκαλέπτου με την Χίμκι να προηγείται με 38-43 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.
22:33
Πρώτος σκόρερ στο παιχνίδι παραμένει ο Πρίντεζης με τον διεθνή φόργουορντ του Ολυμπιακού να έχει 16 πόντους και να τον ακολουθεί ο Σπανούλης με 6.
22:34
Πρώτος σκόρερ για την Χίμκι ο Σβεντ με 8 πόντους και τον ακολούθησαν οι Ντράγκιτς με 7 και Μόνια με 6.
22:35
2/3 βολές για τον Ολυμπιακό μετά το δεύτερο δεκάλεπτο ενώ η Χίμκι είχε 5/8. Στα δίποντα ο Ολυμπιακός έχει 12/26 και η Χίμκι 10/16 ενώ στα τρίποντα οι "ερυθρόλευκοι" 4/12 και η ρωσική ομάδα 6/16.
22:35
Μικρή διαφορά στα ριμπάουντ με 19-20 υπέρ της Χίμκι όπως και στα κλεψίματα με 2-5 και στις ασίστ με 8-12 ενώ στα λάθη και οι δύο ομάδες έχουνε από 5.
22:36
Εμφανής διαφορά στο ranking με την Χίμκι να υπερτερεί με 58- ένατι 37 του Ολυμπιακού.
22:46
Ξεκίνημα στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Ντράγκιτς να αστοχεί στο δίποντο που επιχείρησε.
22:47
Επιθετικό ριμπάουντ από τον Ντράγκιτς και άστοχο δίποντο από τον Ράις.
22:49
Φάουλ του Μάντζαρη στον Μόνια που στην επίθεση της Χίμκι θα αστοχήσει στο δίποντο που επιχείρησε.
22:49
Αμυντικό ριμπάουντ από τον Όγκοστιν και άστοχο δίποντο από τον Σβεντ με τον Χάντερ να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και τον Πρίντεζη να μειώνει σε 40-43.
22:50
Φάουλ του Λοτζέσκι στον Όγκοστιν που με 2/2 βολές του θα κάνει το 40-45.
22:50
Φάουλ του Ντράγκιτς στον Χάντερ που με 1/2 βολές του θα μειώσει σε 41-45.
22:51
Αμυντικό ριμπάουντ από τον Ράις μετά τη δεύτερη άστοχη βολή του Χάντερ και με τρίποντό του θα κάνει το 41-48.
22:51
Άστοχο τρίποντο από τον Πρίντεζη με τον Σβεντ να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και τον Σβεντ να αστοχεί στο δικό του τρίποντο.
22:52
Αμυντικό ριμπάουντ από τον Πρίντεζη και ο Σπανούλης με το τρίποντό του θα μειώσει σε 44-48.
22:53
Άστοχο δίποντο από τον Σβεντ με τον Σπανούλη να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ αλλά ο Ντράγκιτς θα του κλέψει τη μπάλα και ο Μόνια με το τρίποντό του θα κάνει το 44-51 7:12 για το 30΄.
22:54
Άστοχο δίποντο από τον Πρίντεζη και από τον Χάντερ μετά το επιθετικό του ριμπάουντ.
22:54
Αμυντικό ριμπάουντ από το Όγκοστιν με τον Σβεντ να αστοχεί στο τρίποντό του αλλά ο Όγκοστιν μετά το επιθετικό του ριμπάουντ θα κάνει το 44-53.
22:56
Ο Όγκοστιν θα κερδίσει και το φάουλ από τον Πρίντεζη αλλά θα αστοχήσει στη συμπληρωματική του βολή με τον Λοτζέσκι να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ. Άστοχο τρίποντο από τον Σπανούλη και αμυντικό ριμπάουντ από τον Όγκοστιν.
22:56
Ο Χάκετ θα κόψει τον Ράις αλλά ο Μόνια με το τρίποντό του θα κάνει το 44-56 5:56 για το 30΄.
22:57
Ο Χάντερ με το δικό του έμμεσο τρίποντο μετά και το φάουλ του Σβεντ θα μειώσει σε 47-56.
22:57
Άστοχο δίποντο από τον Ράις με τον Χάντερ να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και τον Λοτζέσκι να αστοχεί στο τρίποντο που επιχείρησε.
22:58
Επιθετικό ριμπάουντ από τον Χάντερ και ο Πρίντεζη θα μειώσει σε 49-56 φθάνοντας τους 20 πόντους.
22:59
Ο Ντράγκιτς θα κάνει το 49-58 και ο Σβεντ θα κάνει το φάουλ στον Χάκετ που με 1/2 βολές του θα μειώσει σε 50-58.
23:00
Άστοχο τρίποντο από τον Σβεντ (0/6) με τον Χάντερ να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και τον Χάκετ να κερδίζει το φάουλ από τον Σβεντ.
23:00
2/2 βολές από τον Χάκετ που θα μειώσει σε 52-58 για τον Ολυμπιακό 3:42 για το 30΄.
23:00
Φάουλ του Τζόνσον-Όντομ στον Ντράγκιτς.
23:01
Άστοχο τρίποντο από τον Μόνια με τον Χάντερ να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και τον Μόνια να κάνει το φάουλ του στον Τζόνσον-Όντομ.
23:02
1/2 βολές από τον Τζόνσον-Όντομ που θα μειώσει σε 53-58 και αφού πήρε το επιθετικό ριμπάουντ μετά την δεύτερη άστοχη βολή του θα μειώσει ακόμη περισσότερο σε 55-58.
23:03
Άστοχο δίποντο από τον Ντράγκιτς με τον Χάντερ να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ αλλά ο Τζόνσον-Όντομ θα αστοχήσει στο δίποντο που επιχείρησε.
23:04
Αμυντικό ριμπάουντ από τον Χάνεϊκατ και αστόχο τρίποντο από τον ΝΤράγκιτς με τον Χάντερ να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και ο Στρόμπερι θα ισοφαρίσει σε 58-58 1:55 για το 30΄.
23:04
Ο Όγκοστιν θα κάνει το 58-60 και ο Χάντερ θα ισοφαρίσει εκ νέου σε 60-60.
23:04
Τάιμ άουτ για την Χίμκι.
23:05
Ο Παπαπέτρου θα κλέψει από τον Ράις και με το δίποντό του θα κάνει το 62-60 παίρνοντας και πάλι προβάδισμα.
23:06
Άστοχο τρίποντο από τον Ράις με τον Χάινεϊκατ να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και να κερδίζει το φάουλ από τον Στρόμπερι αλλά θα αστοχήσει και στις δύο βολές του.
23:07
Επιθετικό ριμπάουντ από τον Ράις που θα αστοχήσει στο τρίποντο που επιχείρησε με τον Χάκετ να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ.
23:07
Άστοχο δίποντο από τον Χάκετ και το 62-60 παραμένει στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
23:08
Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού και του Ολυμπιακού παραμένει ο Πρίντεζης με 20 και τον ακολουθεί ο Μόνια της Χίμκι με 12.
23:10
Ξεκίνημα στο τέταρτο δεκάλεπτο με τον Παπαπέτρου να αστοχεί στο δίποντό του με τον Χάνεϊκατ να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ.
23:10
Ο Στρόμπερι θα κλέψει από τον Βιάλτσεφ και ο Σβεντ θα κάνει φάουλ στον Τζόνσον-Όντομ που όμως θα αστοχήσει και στις δύο βολές του.
23:11
Αμυντικό ριμπάουντ από τον Χάνεϊκατ και ο Χάκετ θα κάνει φάουλ από τον Βιάλτσεφ.
23:11
Επιθετικό φάουλ του Μόνια στον Παπαπέτρου.
23:12
Ο Πρίντεζης θα κάνει το 64-60 και ο Κουρτινάιτις καλεί τάιμ άουτ.
23:13
Άστοχο δίποντο από τον Παπαπέτρου με τον Μόνια να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ.
23:14
Ο Στρόμπερι θα κόψει τον Τοντόροβιτς με τον Χάκετ να μαζεύει την μπάλα.
23:15
Άστοχο τρίποντο από τον Στρόμπερι με τον Πρίντεζη να κερδίζει το φάουλ από τον Βιάλτσεφ.
23:15
Φάουλ του Τοντόροβιτς στον Πρίντεζη.
23:16
Φάουλ του Χάνεϊκατ στον Χάκετ που με 2/2 βολές του θα κάνει το 66-60 για τον Ολυμπιακό 7:52 για το 30΄.
23:17
Λάθος του Τοντόροβιτς με τον Χάκετ να του κλέβει τη μπάλα και να κάνει το 68-60. Στο +8 ο Ολυμπιακός 7:19 για το 40΄. 
23:18
Τρίποντο από τον Βιάλτσεφ που θα μειώσει σε 68-63.
23:19
Ο Τοντόροβιτς θα κλέψει από τον Χάκετ και ο Στρόμπερι θα κάνει φάουλ στον Βιάλτσεφ.
23:19
Ο Χάντερ θα κλέψει από τον Βιάλτσεφ αλλά ο Μόνια θα κόψει τον Τζόνσον-Όντομ στην προσπάθειά του για το δεξί λέι απ.
23:21
Άστοχο τρίποντο από τον Σβεντ με τον Τζόνσον-Όντομ να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και ο Χάκετ με κάρφωμά του στον αιφνιδιασμό κάνει το 70-63.
23:21
Ο Ράις θα κάνει το 70-65 και ο Πρίντεζης με το τρίποντό του το 73-65 για τον Ολυμπιακό.
23:22
Ο Όγκοστιν θα μειώσει σε 73-67 και ο Σπανούλης θα απαντήσει για το 75-67.
23:22
Με το τρίποντό του ο Σβεντ θα μειώσει σε 75-70 4:30 για το 40΄.
23:23
Ο Ντράγκιτς θα κλέψει από τον Τζόνσον-Όντομ αλλά ο Σβεντ θα αστοχήσει στο δίποντό του μετά το στοπ του Στρόμπερι.
23:24
Ο Ντράγκιτς θα κάνει το φάουλ στον Πρίντεζη που με 2/2 βολές του θα φθάσει τους 27 πόντους και θα κάνει το 77-70.
23:25
Άστοχο δίποντο από τον Ράις με τον Παπαπέτρου να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και τον Χάντερ να κάνει το 79-70 3:43 αναγκάζοντας τον Κουρτινάιτις να καλέσει τάιμ άουτ.
23:26
Επιθετικό φάουλ του Όγκοστιν στον Στρόμπερι με τον Σπανούλη να δέχεται το στοπ από τον Μόνια και ο Σπανούλης στο 37΄ με το τρίποντό του κάνει το 82-70 για τον Ολυμπιακό.
23:28
Άστοχο δίποντο από τον Σβεντ μνε τον Τζόνσον-Όντομ να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και ο Στρόμπερι κάνει το 84-70.
23:29
Φάουλ του Στρόμπερι στον Βιάλτσεφ και ακολούθως του Χάντερ στον Όγκοστιν που με 1/2 βολές του μείωσε σε 84-71.
23:29
Ο Χάντερ θα δώσει ασίστ στον Τζόνσον-Όντομ που θα κάνει το 86-71 1:58 για το 40΄.
23:30
Άστοχο δίποντο από τον Μόνια με τον Χάντερ να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ.
23:31
Ο Όγκοστιν θα κόψει τον Τζόνσον-Όντομ και ο Ντράγκιτς μετά το αμυντικό ριμπάουντ του Μόνια θα μειώσει σε 86-73 1:20 για το 40΄.
23:31
Τάιμ άουτ για τον Ολυμπιακό.
23:33
Ο Βιάλτσεφ θα κλέψει από τον Σπανούλη και ο Χάκετ θα κάνει το φάουλ στον Ράις που με 2/2 βολές του θα μειώσει σε 86-75 1:01 για το 40΄.
23:34
Λάθος από τον Χάκετ και άστοχο δίποντο από τον Μόνια με τον Πρίντεζη να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και να ευστοχεί στο τρίποντο που επιχείρησε κάνοντας το 89-75 στα 13" για το 40΄.
23:34
Ο Πρίντεζης έφθασε τους 30 πόντους με 3/5 τρίποντα.
23:35
Εύστοχο δίποντο από τον Ράις με την Χίμκι στα 5" για το 40΄ να μειώνει σε 89-77.
23:35
Τάιμ άουτ για τον Ολυμπιακό από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο εν όψει της τελευταίας επίθεσης.
23:37
Τέλος στο παιχνίδι στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό να πήρε τη νίκη που τόσο ήθελε επί της Χίμκι με 89-77 εν όψει της συνέχειας του ΤΟΡ 16 της Euroleague.
23:38
Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό και του παιχνιδιού ο Πρίντεζης με 30 πόντους για να τον ακολουθήσουνε οι Σπανούλης και Χάκετ με 14 και ο Χάντερ με 10.
23:39
Από πλευράς Χίμκι που είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων πρώτος σκόρερ ήταν ο Ράις με 14 και ακολούθησαν οι Όγκουστιν με 13, Μόνια με 12, Σβεντ και Ντράγκιτς με 11. 
23:41
Ο Πρίντεζης εκτός από τους 30 πόντους του που ήταν ρεκόρ καριέρας του στη Euroleague είχε 9 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 26:29.
23:42
Καλό σας βράδυ από το ΣΕΦ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK