Πέφτουν οι μάσκες

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού στο Μιλάνο καθώς και τις δηλώσεις Αγγελόπουλου μετά το τέλος του αγώνα.

Πέφτουν οι μάσκες
INTIME SPORTS

Η νύχτα των Αγίων Πάντων στις ΗΠΑ, το περίφημο Χαλογούιν, αρχίζει και γίνεται μόδα σε όλο τον κόσμο. Είναι το βράδυ του μασκαρέματος για τους Αμερικανούς και αυτό το βράδυ ο Ολυμπιακός επέλεξε να αρχίσει να βγάζει την μάσκα του αγχωμένου, μπερδεμένου, πιεσμένου συνόλου και να δείχνει τα πρώτα ψήγματα της φετινής δυναμικής του.

Η νίκη στο Μιλάνο είναι σημαντική, όχι γιατί οι Ιταλοί έγιναν η πολύ ποιοτική και δυνατή ομάδα, αλλά για την εσωτερική ανάγκη για αυτοεπιβεβαίωση. Τρεις ήττες σε δύσκολα παιχνίδια, πίεση από τον κόσμο, τα πρώτα ερωτηματικά, οι πρωταθλητές έψαχναν μία τέτοια νίκη μέσα από δυσκολίες χωρίς να πιάσουν και την καλύτερη απόδοση για να αρχίσουν να μπαίνουν στον δρόμο τους.

Καλύτερη προσωπική άμυνα

Και η αλήθεια είναι πως έκαναν κάποια πράγματα καλύτερα, παίζοντας πιο δυνατά στην προσωπική άμυνα, ο Γιανγκ αμυντικά έδειξε πως καταλαβαίνει το σκεπτικό του προπονητή για την άμυνα στα πικ εν ρολ ενώ στην επίθεση οι συμπαίκτες του(και ο Σφαιρόπουλος) σταματούν τα πολλά πικ εν ρολ και του δίνουν την μπάλα εκεί που του αρέσει, στα όρια της ρακέτας. Αυτός δε δίνει τα καλύτερα σκριν για τους συμπαίκτες του. Λεπτομέρεια με σημασία για την επίθεση.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλή άμυνα μεν, όχι τόσο καλή όσο δείχνουν οι 66 πόντους που δέχτηκε, αλλά συνδύασε άριστα τον αργό ρυθμό με την πίεση στα τελευταία λεπτά. Κυρίως είχε για πρώτη φορά φέτος την ηρεμία και την σιγουριά πως στο τέλος θα βρει έναν τρόπο να κερδίσει. Τελικά ήταν ο συνήθης, δηλαδή ένα απίθανο σουτ του Σπανούλη κι ένα πολύ έξυπνο τελείωμα του Πρίντεζη, αλλά αυτό που κοιτούν οι πρωταθλητές, είναι να γίνεται η δουλειά.

Φυσικά δεν είναι όλα ρόδινα κάτι που αποδείχτηκε τις δύο φορές που ο Σφαιρόπουλος προσπάθησε να ξεκουράσει νωρίς τον Γιανγκ. Το 47-41 του 25, έγινε 52-57 στο 33 πριν επιστρέψουν οι βασικοί για να συμμαζέψουν το παιχνίδι. Αυτό θα κληθεί να βελτιώσει άμεσα ο Σφαιρόπουλος και υπάρχουν τεράστια περιθώρια με τον Χάκετ να αντιλαμβάνεται τις διαφορές από το Μιλάνο, ο Στρόμπερι μπορεί να βοηθήσει όταν ανοίγει ο ρυθμός, ο Χάντερ τώρα επιστρέφει. Τότε είναι που θα φανεί ποιες ανάγκες θα χρειαστεί να καλυφθούν. Επίσης πάλι, η άμυνα δεν περιόρισε τον βασικό της αντίπαλο στόχο και ο Τζεντίλε σταμάτησε μόνο από την κράμπα στην τέταρτη περίοδο.

Οι ερυθρόλευκοι παίρνουν και φέτος το ρίσκο να αλλάξουν την ομάδα τους οπότε θέλουν χρόνο αλλά κυρίως είχαν ανάγκη την ηρεμία που δεν υπήρχε ούτε στο ΟΑΚΑ ούτε στην Βιτόρια.

Επιθετικός και αποκαλυπτικός Αγγελόπουλος

Η...επιθετική εμφάνιση του Γιώργου Αγγελόπουλου μετά την νίκη στο Μιλάνο, είναι σε αυτή την κατεύθυνση, θέλοντας η διοίκηση να μπει μπροστά και να απορροφήσει ένα μέρος από την κριτική και την πίεση.

Με τον δικό του τόνο υπερασπίστηκε κινήσεις που έγιναν και δεν έγιναν, έδωσε την επίσημη εκδοχή για τις δύο μεγάλες αποχωρήσεις, ζήτησε την στήριξη της ομάδας, υπήρξαν βεβαίως και υπερβολές. Ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής Ελλάδας και με τόσες επιτυχίες στην Ευρώπη, δεν είναι υποχρεωτικό να απαντάει σε όλα και να δίνει εξηγήσεις οι οποίες πολλές φορές εμπεριέχουν και την λογική ενός δημόσιου διαλόγου.

Από την άλλη όταν έχεις μάθει να λειτουργείς με έναν τρόπο, είναι έντιμο να συνεχίζεις έτσι. Πριν από μία εβδομάδα, γράφαμε την ανάγκη να βγουν μπροστά για να ηρεμήσουν άπαντες και το έπραξαν διαβάζοντας την κατάλληλη στιγμή να τονώσουν το αγωνιστικό σύνολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μιλάνο - Ολυμπιακός 66-71

Γ.Αγγελόπουλος: "Ψέματα μάς είπε ο Σλούκας. Δεν ξέρει κανείς τι έγινε με τον Ντάνστον"

Σφαιρόπουλος: "Βελτιωνόμαστε, δουλέψαμε καλά"

News 24/7

24MEDIA NETWORK