Πρίντεζης: "Πρόκληση οι Σπερς, αλλά αγαπάω τον Ολυμπιακό"

Ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε πως είναι τιμή για εκείνον το ενδιαφέρον των Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά επεσήμανε πως αγαπάει τον Ολυμπιακό και θέλει να κλείσει την καριέρα του στους "ερυθρόλευκους".

Πρίντεζης: "Πρόκληση οι Σπερς, αλλά αγαπάω τον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στην διαδικτυακή εκπομπή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, "RED EUROLEAGUE". Αναφέρθηκε στον τραυματισμό του, έκανε το σχόλιο του για το ματς με την Μπασκόνια, ενώ απάντησε και στο ερώτημα για το αν τον δελεάζει η προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στου Σαν Αντόνιο Σπερς και στο ΝΒΑ.

Για τον τραυματισμό του: "Είμαι αρκετά καλά, είχα ένα μυικό τραυματισμό, ο οποίος προήλθε από κούραση. Χρειάστηκε να μείνω ένα χρονικό διάστημα έξω. Από την περασμένη Κυριακή είμαι αρκετά καλά. Αυτή τη βδομάδα θα μείνω έξω ώστε να κάνω ουσιαστικά μία πιο σωστή αποθεραπεία. Από την Δευτέρα θα επιστρέψω κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας.

Δεν φοβήθηκα με τον τραυματισμό του, απλά ο κάθε αθλητής καταλαβαίνει το σώμα του, ειδικά όσο περνούν τα χρόνια. Όταν ξέρεις το κορμί σου συνειδητοποιείς πως υπάρχουν κάποιες στιγμές που ίσως πρέπει να σταματήσεις. Είναι ένας πόνος λογικός ύστερα από κούραση, ειδικά όταν έχεις ένα βεβαρυμένο καλοκαίρι. Χρειάζεται και κάποια συντήρηση και αυτή η περίοδος είναι ίσως η καλύτερη για να φτιάξεις κάποια προβλήματα. Όχι μόνο εγώ, αλλά και οι περισσότεροι παίκτες, για να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται στο TOP-16 μετά".

Για το αν του έχει λείψει το μπάσκετ αυτές τις ημέρες: "Κοίτα, είμαι ένας αθλητής όπου πάντα θέλει να παίζει, σε ότι κατάσταση και αν είμαι. Πάντα θέλω να βοηθάω την ομάδα, αλλά η χρονιά είναι πάρα πολύ μεγάλη, το έχουμε δει αυτό. Σίγουρα αν κερδίσουμε ενδεχομένως να είναι μία νίκη πρωτιάς, αλλά ξέρουμε πως στο ματς με την Μπασκόνια τίποτε δεν κρίνεται αύριο.

Η ομάδα θέλει να συνεχίσει να είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση αγωνιστική και να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις. Θέλει να κερδίσει όσους περισσότερους παίκτες μπορεί, να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και όταν είμαστε και εμείς έτοιμοι, και εγώ, και ο Ματ, και ο Μπίλις, και ο Μιλουτίνοφ, να μπούμε και να συνεχίσουμε να έχουμε μία ανοδική πορεία".

Για τη νίκη επί της Τσεντεβίτα παρά τις απουσίες: "Καμιά φορά οι τραυματισμοί και οι απουσίες συσπειρώνουν μία ομάδα. Πήγαμε στο Ζάγκρεμπ πάρα πολύ συγκεντρωμένοι. Είχαμε προετοιμάσει το παιχνίδι αρκετά καλά και φαίνεται τι βάθος έχει η ομάδα γενικότερα. Βγήκαν παίκτες μπροστά όπως ο Παπαπέτρου, ο Αγραβάνης, ο Μάντζαρης, και ηγήθηκαν στο να πάρουμε μία όχι εύκολη νίκη, αλλά μία νίκη απέναντι σε μία πολύ σοβαρή ομάδα".

Για το ματς με την Μπασκόνια: "Θα είναι δύσκολο το ματς με την Μπασκόνια, ίσως και να κριθεί η πρωτιά. Η Κάχα είναι βελτιωμένη φέτος, ο Μπουρούσης τους έχει δώσει ύψος, εμπειρία και ενέργεια στην ομάδα. Εκείνοι προσπαθούν να τρέξουν πολύ. Γενικά είναι μία ομάδα που αν βρει ρυθμό είναι επικίνδυνη. Αν τρέξει μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό της. Κλασική ισπανική ομάδα. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο να το καταφέρει εκτός έδρας, αλλά αυτό επιβάλλεται να κάνει και ο Ολυμπιακός από τη δική του πλευρά. Δηλαδή να επιβάλλουμε και εμείς τον ρυθμό μας, να παίξουμε όσο πιο συνειδητά γίνεται, να παίξουμε και για αυτούς που λείπουν, να δώσουν τα παιδιά το κάτι παραπάνω, το 100% ώστε να κερδίσουμε. Είμαστε πρώτοι στον όμιλο, αλλά δεν παύει να είναι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και όταν πρεσβεύεις τον Ολυμπιακό πρέπει να κερδίσεις".

Για τη δυναμική της εφετινής Ευρωλίγκα: "Υπάρχουν και εκπλήξεις όπως υπάρχουν κάθε χρονιά. Βλέπουμε όμως πως ίσως πρόκειται για την πιο δυνατή Ευρωλίγκα φέτος. Βλέπουμε παράδειγμα τρεις ομάδες που είναι φαβορί για να πάνε στο Φάιναλ Φορ ή τουλάχιστον στα προημιτελικά, όπως η Μακάμπι, η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός, να είναι σε ένα κομβικό σημείο, αν και προσωπικά πιστεύω πως θα περάσουν και οι τρεις στην επόμενη φάση. Βλέπουμε και τις ομάες από την Τουρκία πως έχουν ανέβει αρκετά. Είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική η φετινή διοργάνωση και νομίζω πως θα είναι το πιο ανταγωνιστικό TOP-16 που έχουμε δει ποτέ το ερχόμενο".

Για το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ και στους Σπερς ήταν ξεκάθαρος: "Λες να ήρθε η ώρα τώρα να πάμε εκεί πέρα; Το να πω πως είμαι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό, σε μία ομάδα που την αγαπώ με όλη μου την ψυχή, και θέλω να είμαι εδώ για χρόνια, είναι κάτι το αυτονόητο. Δεν χρειάζεται να το λέω. Ας έρθει αυτή η στιγμή και βλέπουμε πως θα πάει, αλλά θεωρώ πως εδώ είναι το μέλλον μου, εδώ θέλω να κλείσω την καριέρα μου, εδώ έχουμε περάσει όσα έχουμε περάσει. Όμορφες στιγμές, άσχημες στιγμές.

Κοίτα, μπορώ να πω πως υπάρχει μία ελάχιστη πρόκληση το γεγονός πως πρόκειται για μία πολύ σοβαρή ομάδα, όπως είναι οι Σπερς. Δεν έχουν 10 Αμερικάνους που απλά τρέχουν πάνω-κάτω. Είναι μία ομάδα που έχει αρχές, έχει ίσως τον καλύτερο προπονητή, αν όχι στην ιστορία του ΝΒΑ, αλλά σίγουρα τον κορυφαίο των τελευταίων ετών. Είναι η πιο σταθερή ομάδα της τελευταίας 10ετίας. Είναι τιμή για εμένα που μου δείχνουν ενδιαφέρον".

Δείτε το VIDEO:

News 24/7

24MEDIA NETWORK