Final Four: Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 78-59 (VIDEO)

Προδομένος από τις πολλές χαμένες βολές και την αστοχία από το τρίποντο στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 78-59 από τη Ρεάλ στον τελικό του Final Four της Turkish Airlines Euroleague. Πρωταθλήτρια Ευρώπης για ένατη φορά στην ιστορία της η "βασίλισσα".

Final Four: Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 78-59 (VIDEO)

Η εξέλιξη

Με την άμυνα της Ρεάλ προσαρμοσμένη στον Σπανούλη, ήταν απαραίτητο ο Ολυμπιακός να πάρει πράγματα από τους υπόλοιπους. Ο Πρίντεζης δεν πήρε προσπάθειες, αλλά οι καλές τοποθετήσεις του Ντάνστον και τα εύστοχα σουτ του Λοτζέσκι ανέτρεψαν το 6-1 των Μαδριλένων και χάρισαν το 17-12 (7:30) και 21-15 (11:40).

Μέχρι τότε ο Λάσο είχε ήδη αλλάξει δύο παίκτες πάνω στον "Kill Bill", έλειπε όμως από την ομάδα του ο επιθετικός ρυθμός, μια και οι παίκτες του σούταραν με 6/21 εντός πεδιάς. Μασιούλις και Νοσιόνι ήρθαν από τον πάγκο για να ταράξουν τις ισορροπίες στην άμυνα του Ολυμπιακού και να προκαλέσουν φθορά, κυρίως ο Λιθουανός με τα σουτ του.

Οι "ερυθρόλευκοι" επιχείρησαν ν' αντιδράσουν, αλλά οι χαμένες βολές ήταν πολλές (6/14 στο πρώτο 20') και τα λάθη αυξάνονταν. Βούτυρο στο ψωμί της Ρεάλ δηλαδή, η οποία βρήκε λεπτό με το λεπτό τον τρόπο να συνδυάζει την αποτελεσματική άμυνα και το σκορ, με αποτέλεσμα το 30-26 και το 35-28. Η ομάδα του Λάσο πήγε ακόμη και στο 40-29 (22:30) κυρίως γιατί οι αποφάσεις των "ερυθρολεύκων" στις δυο πλευρές του παρκέ τής έδωσαν εύκολους πόντους.

Όταν η άμυνα "έκοψε" στα δύο τη Ρεάλ, τέθηκε σε λειτουργία ο μηχανισμός της ανατροπής. Ο Σλούκας ανέβασε μια ταχύτητα σκέψης και δράσης, ο Λοτζέσκι ακολούθησε και το 12-0 έφερε το 41-40 του 26'. Η διαχείριση του σερί όμως υπήρξε προβληματική γιατί χάνονταν οι βολές. Ταυτόχρονα ο Κάρολ πήρε το λίγο χώρο που του δόθηκε και τα σουτ-μαχαιριές επέτρεψαν στη "βασίλισσα" να πάει στο 53-44 και τον Ολυμπιακό σε θέση να ψάχνει νέα θρυλικά κατορθώματα.

Το -10 (60-50) στο 33' ήρθε να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, μόνο που τίποτα χρόνος που απέμενε αρκετός και αποτυπώθηκε στο 62-55. Χάθηκαν ωστόσο τρεις σερί επιθέσεις υπό καλές προϋποθέσεις και το 5-0 της Ρεάλ άνοιξε τόσο τη διαφορά που ήταν μη αναστρέψιμη αυτή τη φορά. Το πεταμένο ζευγάρι βολών από τον Λαφαγέτ και το 71-55 από τον Γιουλ έριξαν τους τίτλους τέλους στο μεγάλο τελικό.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Τζέισι Κάρολ, αυτός που έκοψε τη φόρα του Ολυμπιακού με τα εύστοχα τρίποντά του στην τρίτη περίοδο.

2. Ο Αντρές Νοσιόνι γιατί το δικό του σουτ και η γενικότερη παρουσία του ενέπνευσε τους υπόλοιπους.

3. Γιουλ και Ρίβερς μαζί για την άμυνά τους στον Σπανούλη.

4. Ο Ματ Λοτζέσκι που έβαλε τα δικά του σουτ.

5. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, παρά την αστοχία του γιατί έβαλε τάξη το παιχνίδι της Ρεάλ.

Το φύλλο αγώνα

Άσχετα από την ήττα ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το ταβάνι του στην εφετινή διοργάνωση, υπερέβη τον εαυτό του. Κόντραρε τη Ρεάλ στο μεγάλο τελλικό, γύρισε ένα ματς από το -11, αλλά πλήρωσε το τρωτό σημείο που σε όλη τη σεζόν: τις χαμένες βολές. Οι 59 πόντοι με 12/26 από τη γραμμή είναι λίγοι για ένα ματς απέναντι σε μια φύσει επιθετική ομάδα, η οποία σ' ένα ματς στην έδρα της θα πήγαινε σίγουρα το σκορ στο 70+. Η τελική διαφορά αδικεί την προσπάθεια του Σφαιρόπουλου και των παικτών του σ' ένα παιχνίδι κρίθηκε όταν οι "ερυθρόλευκοι" δεν κοντρόλαραν το παιχνίδι τη στιγμή που είχαν φέρει τα πάνω κάτω.

Διαβάστε ακόμη:

Η χρυσή βίβλος της Turkish Airlines Euroleague

Επεισόδιο στο τέλος μεταξύ Ρούντι και Σπανούλη

Σπανούλης: "Ο Ρούντι μιλάει πολύ"

MVP του Final Four ο Νοσιόνι

Το LIVE του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK