Η βασιλεία του Πρίντεζη στη Μαδρίτη, αντιβασιλιάς ο Στρέλνιεκς

Ο Ολυμπιακός των θαυμάτων επέστρεψε. Το 80-79 επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη ήρθε την κατάλληλη στιγμή, τη στιγμή της αμφισβήτησης, για τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι έχοντας πλέον το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με δύο ανταγωνίστριές τους έγιναν φαβορί για την παρουσία τους στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου. Πρίντεζης με 21 πόντους και Στρέλνιεκς, που έδρασε στο φινάλε, οι δύο κορυφαίοι.

ÑÅÁË - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÑÅÁË - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τι όφειλε ν' αποδείξει ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη; Ότι αντέχει. Ότι δεν λυγίζει. Ότι ανταπεξέρχεται στις κατραπακιές. Χάρη στο 80-79 επί της Ρεάλ έβαλε και... ΦΠΑ στο τιμολόγιο. Γιατί πλέον έχει το αβαντάζ στην ισοβαθμία τόσο με τη "βασίλισσα" όσο και με τη Φενέρμπαχτσε, κατόρθωμα που τον φέρνει σε θέση ισχύος στη μάχη για την τετράδα.

Ακόμη κι αν ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε άποντος (0/6 σουτ, 0/2 βολές) και είχε 5 λάθη για 5 ασίστ, οι Πειραιώτες δεν έχασαν το δρόμο τους. Εκεί, σταθεροί στην προσπάθειά τους να νικήσουν από την επίθεση, αλλά με πυξίδα την άμυνα. Ο Γιώργος Πρίντεζης των 21 πόντων σε 25'33'' είχε ηγετικό ρόλο. Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο και στο διάστημα που η Ρεάλ έκανε το δικό της ξέσπασμα. Ο Γουίλτζερ έδειξε πόσο χρήσιμος μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένα κομμάτια του αγώνα, ενώ ο Στρέλνιεκς πήρε μια προς μία τις επιθέσεις στο φινάλε και τις τέλειωσε όλες (με καλάθι ή κερδισμένο φάουλ).

Οι 17/27 βολές των Μαδριλένων τον ευνόησαν αναμφίβολα. Όπως και η χαζομάρα του Ρέγες (τεχνική ποινή επειδή κλώτσησε την μπάλα). Όμως ποτέ δεν ήταν έξω απ' αυτό που ήθελε να κάνει. Ξέφυγε ακόμη και 41-34, προτού οι Μαδριλένοι επιστρέψουν λογικά. Το μόνο κενό διάστημα; Στις αρχές της τέταρτης περιόδου για το 71-65 δια χειρός Κοζέρ. Έκτοτε άμυνα του... θανάτου. Καμικάζι. Ακόμη και ο Μιλουτίνοφ στον Ντόντσιτς. Μέχρι και στην τελευταία επίθεση της Ρεάλ στο +1. Τότε που το φάουλ ήταν εκτός χρόνου και δικαίως δεν χρεώθηκε παράβαση φέρνοντας πανηγύρια.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 39-45, 62-65, 79-80

Ρεάλ: Κοζέρ 8, Ραντλ, Ράντολφ 4, Ράντοντσιτς, Ντόντσιτς 27(1/6τρ, 10/15β), Ρέγες 7(1), Καμπάτσο, Κάρολ 6, Ταβάρες 2, Τόμπκινς 20(5/6τρ, 5ρ), Τέιλορ 5(1)

Ολυμπιακός: ΜακΛιν 5, Παπαπέτρου 1, Σπανούλης (5ασ, 5λ), Μιλουτίνοφ 8(12ρ), Στρέλνιεκς 11(1/4τρ, 7ασ), Πρίντεζης 21(2/3τρ, 6ρ), Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 2, Ρόμπερτς 5(1), Γουίλτζερ 12(3/5τρ), Τόμπσον 7(1)

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK