Σφαιρόπουλος: "Δεν μένουμε στο τι έγινε"

Η τρίτη μάχη με την Μπαρτσελόνα ίσως είναι και η πιο κρίσιμη της σειράς. Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να κάνει το 2-1 παίζοντας στο ΣΕΦ και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε γι' αυτό στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα.

Σφαιρόπουλος: "Δεν μένουμε στο τι έγινε"

Αρχικά ο Έλληνας κόουτς σχολίασε: "Είμαστε παραμονή ενός παιχνιδιού από μια σειρά αγώνων που κρίνουν το ποια ομάδα θα πάει στο Final-4. Όλοι στην ομάδα έχουμε επίγνωση των αγώνων αυτών και της σημασίας τους. Το σκορ είναι 1-1 και αυτό που διακατάεχει άπαντες είναι η προσήλωση για το παιχνίδι αυτό,. Γιατί το πιο σημαντικό είναι να είσαι έτοιμος να παίξεις ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι. Αυτό είναι το ζητούμενο: η ετοιμότητα, η συγκέντρωση και η προσήλωση στο πλάνο που έχουμε καταστρώσει".

Εξήγησε επιπρόσθετα πως " θα υπάρξουν αλλαγές στη τακτική, τόσο από εμάς όσο και από εκείνους. Τους περιμένουμε να αντιδράσουν. Γι' αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Περιμένουμε και τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο ώστε να βοηθήσει την ομάδα. Να ασκήσει πίεση στον αντίπαλο και να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε".

Συνέχισε λέγοντας " εμείς το ξεχάσαμε το πρώτο παιχνίδι, όπως και το δεύτερο. Συγκεντρωνόμαστε μόνο σε αυτό. Βλέπουμε μόνο αυτό το ματς. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες. Μπορεί και να μην έχουμε μία βραδιά με τα ίδια ποσοστά στο τρίτο ματς, αλλά το ζητούμενο είναι να κάνεις αυτά που πρέπει κυρίως στην άμυνα. Η άμυνα μάς έδωσε το αποτέλεσμα. Όχι η επίθεση. Έχουμε έμπειρους παίκτες που ξέρουν το πρέπει να κάνουν".

Μιλώντας για την επιστροφή των τραυματιών, ο Σφαιρόπουλος τόνισε: " Είναι μια στιγμή που έχουν επιστρέψει όλοι οι τραυματίες. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι στο πιο κρίσιμο σημαίο έχουμε γεμάτο ρόστερ. Έλεγα όταν είχαμε τα προβλήματα ότι όλες αυτές οι απώλειες καλύπτονται εκ των έσω. Είναι όμως καλύτερο να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε περισσότερες επιλογές".

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιος επιπλέον τρόπος να ελεγχθεί το αμυντικό ριμπάουντ τόνισε: " Έξτρα τρόπος δεν υπάρχει, μόνο θέληση. Οι αντίπαλοι υπερτερούν σε ύψη, άρα είναι σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε μποξ άουτ, να τους απαγορεύσουμε να πάνε στο καλάθι. Στο δεύτερο παιχνίδι λειτουργήσαμε καλύτερα, αλλά θα χρειαστεί να δώσουμε ακόμη μία μάχη".

Συμπλήρωσε επίσης ότι " προσηλωνόμαστε μόνο σε αυτό το παιχνίδι, όχι τι έγινε στα προηγούμενα", ενώ έκλεισε σημειώνοντας πως " το γεγονός ότι στο πρώτο παιχνίδι δεν πήγαμε καλά επιθετικά μάς επηρέασε στην άμυνά μας. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει παρόλο που σε μερικά παιχνίδια γίνεται".

News 24/7

24MEDIA NETWORK