Σφαιρόπουλος: "Δεν θυμάμαι άλλη ομάδα με τέτοιο ρόστερ"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβγαλε στο καπέλο στους παίκτες του που δεν λύγισαν παρά τις βασικές απουσίες, στις οποίες ήρθε να προστεθεί και το πρόβλημα του Λοτζέσκι.

Ο Ολυμπιακός υπερέβη κάθε εμπόδιο που παρουσιάστηκε στο δρόμο του και με το διπλό στο Ζάγκρεμπ εδραιώθηκε στην κορυφή του ομίλου του. Δεν υπήρχε δηλαδή λόγος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να μην είναι ευχαριστημένος.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού δήλωσε: "Ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς γιατί είχαμε πάρα πολλά προβλήματα, Παίξαμε όμως ως ομάδα. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλη την ομάδα επειδή παίξαμε όλοι μαζί σε άμυνα και επίθεση. Δεν αρχίσαμε καλά αμυντικά και αφήσαμε κάποια ελεύθερα σουτ της Τσεντεβίτα, ειδικότερα από μακρινή απόσταση. Σκόραραν 24 πόντους και αυτό ήταν μεγάλο νούμερο και μας μείωνε τις πιθανότητες νίκης. Από τη δεύτερη περίοδο και μετά, όμως,  βελτιωθήκαμε στην άμυνα και παίξαμε την άμυνα που θέλαμε έως το τέλος του ματς.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους παίκτες μας, μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Θέλω να επισημάνω ότι αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού έχει πολύ μέλλον και όπως θα είδατε είχαμε πέντε παίκτες στη 12αδα που είναι έως 21χρονών και τρεις παίκτες 21χρονους στην πεντάδα. Δεν θυμάμαι άλλη ομάδα στην Ευρωλίγκα με τέτοιο ρόστερ.

Η Τσεντεβίτα είχε τρεις συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα και έξι συνολικά, ήταν σε καλό μομέντουμ, αλλά νομίζω παίξαμε καλή άμυνα σε παίκτες-κλειδιά της Τσεντεβίτα όπως ο Πούλεν και ο Μπίλαν. Είχαμε μεγάλη συγκέντρωση και εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας. Ο Λοτζέσκι έχει ένα πρόβλημα στον αχίλλειο και δεν ήθελα να ρισκάρω τη συμμετοχή του. Αισθάνθηκε πόνους και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε κάποιον τραυματισμό γι αυτό και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τσεντεβίτα - Ολυμπιακός 70-83