Σφαιρόπουλος: "Έχουμε πολυφωνία, μπαίνουν και οι νέοι"

Η αμυντική προσπάθεια και η ηρεμία στην επίθεση κατά το δεύτερο ημίχρονο ήταν τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό, όπως τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Σφαιρόπουλος: "Έχουμε πολυφωνία, μπαίνουν και οι νέοι"
Σφαιρόπουλος Ολυμπιακός

Μετά τη νίκη επί της Λιμόζ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εστίασε πολύ στην αμυντική συνέπεια των παικτών του και το γεγονός ότι πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε χαρακτηριστικά: " Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, η πρώτη στο γήπεδό μας. Ευχαριστώ όσους ήρθαν, θέλουμε να μας στηρίζουν και να είναι ο έκτος παίκτης σε κάθε ματς.

Αρχίσαμε καλά και συγκεντρωμένοι το παιχνίδι, ιδίως αμυντικά. Επιθετικά είχαμε κάποια ελεύθερα σουτ, βγάλαμε φάσεις και πήραμε ένα προβάδισμα. Το γεγονός όμως ότι χάσαμε κάποια σουτ και λέι απ, ακόμη και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έφερε εκνευρισμό και χάσαμε το ρυθμό μας λόγω αυτού του εκνευρισμού.

Ήταν σημαντικό πάντως ότι η άμυνα λειτουργούσε το ίδιο καλά και για μένα αυτό είναι το ζητούμενο γιατί αν έχεις κενά επιθετικά, η άμυνα θα σε κρατήσει.

Η άμυνα ήταν εξαιρετική και ήταν θέμα χρόνου να βρούμε ρυθμό στην επίθεση. Συζητήσαμε με τα παιδιά στα αποδυτήρια, θέλαμε καλύτερη κυκλοφορία, ηρεμήσαμε, βάλαμε εύκολα καλάθια και όπως ήταν αναμενόμενο σκοράραμε 47 πόντους. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεχθήκαμε μόνο 20 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Για αυτό και είμαι ικανοποιημένος για την όλη αμυντική συμπεριφορά.

Σημαντικό ήταν επίσης πως πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, όπως σημαντικό στοιχείο ήταν οι 10 ασίστ του Σπανούλη, τα ριμπάουντ και τα κοψίματα του Γιανγκ. Έχουμε πολυφωνία και μπαίνουν οι καινούργιοι παίκτες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - Λιμόζ 75-49

News 24/7

24MEDIA NETWORK