Σφαιρόπουλος: "Ήμασταν οι Ρώσοι απέναντι στον Ναπολέοντα"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παρομοίασε τον Ολυμπιακό με το ρωσικό στρατό κατά τη γαλλική εισβολή μιλώντας με περηφάνια για τους παίκτες του.

Σφαιρόπουλος: "Ήμασταν οι Ρώσοι απέναντι στον Ναπολέοντα"

Ο Έλληνας κόουτς ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: " Είναι μία μεγάλη ημέρα για τον Ολυμπιακό, μια ιστορική πρόκριση στο Final-4. Ήμασταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες στα δύο παιχνίδια εδώ και πολύ καλύτεροι στη Βαρκελώνη. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στη σειρά απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα με καλό ρόστερ και έμπειρο προπονητή. Το ίδιο όμως είμαστε και εμείς. Είχαμε την αρνητική παράδοση και γι' αυτό η πρόκριση απέναντι σε αυτήν την ομάδα μεγαλύτερη γιατί την κερδίσαμε τρεις φορές σερί.

Ήμασταν νευρικοί γιατί δεν θέλαμε να πάμε σε πέμπτο ματς, θέλαμε να τελειώσουμε από σήμερα και η πίεση είναι με το μέρος του γηπεδούχου.

Ιδίως στη β' περίοδο μπλοκάραμε επιθετικά και αδυνάτισε η άμυνα. Στο ημίχρονο συζητήσαμε, αλλάξαμε το σκεπτικό, πήγαμε πιο ήρεμα στην επίθεση δυναμώνοντας την άμυνα. Δεχθήκαμε 31 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση.

Όπως εξελίχθηκε το ματς ήταν θρίλερ. Η νίκη και η τύχη πήγε με τους ισχυρούς και ο Ολυμπιακός ήταν ο ισχυρός της σειράς. Επιστρέφουμε στα Final-4 και αφιερώνουμε την πρόκριση στους προέδρους και στον κόσμο που ήταν συγκλονιστικός. Τον ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξη. Τον θέλουμε κοντά και στα δύσκολα. Είμαι περήφανους για τους παίκτες γιατί δεν τα παράτησαν ποτέ. Ακόμη και στο τέλος έδειξαν ψυχικό σθένος και χαρακτήρα. Σε αυτούς αξίζουν τα συγχαρητήρια όπως σε όλο το σταφ.

Για μεγάλο διάστημα είχαμε προβλήματα τραυματισμών και ήταν αυτό τεράστιο ντεσαβαντάζ. Από Κάναμε όμως υπομονή και είχαμε κουράγιο. Όπως έλεγα στους προέδρους κάναμε ρωσική υποχώρηση. Το 1812 όταν ο Ναπολέων επιτέθηκε στη Ρωσία οι Ρώσοι έφευγαν προς τα πίσω και τον άφησαν να φτάσει μέχρι τη Μόσχα. Μετά όμως ήρθε ο χειμώνας και αντεπιτέθηκαν. Το ίδιο και εμείς. Όσο είχαμε τους τραυματισμούς, παλεύαμε με νύχια και δόντια, κάναμε αλχημείες σε θέσεις για να νικάμε. Κάναμε όμως την αντεπίθεσή μας. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες, να έχεις έναν ηγέτη όπως ο Σπανούλης. Δεν βγαίνουν τέτοιοι παίκτες κάθε χρόνο, κάνει τη διαφορά, και με τον τρόπο και τη νοοτροπία του καθοδηγεί. Κοντά του υπάρχουν και άλλοι, Έλληνες και ξένοι. Ο συνδυασμός όλων αυτών των παικτών δίνει τη μαχητικότητα. Έχουμε παίκτες πρωταγωνιστές, αλλά μας διακρίνει η ομαδικότητα και η μαχητικότητα σε άμυνα και επίθεση. Παίκτες μεγάλου βεληνεκούς έχουν βάλει κάτω το εγώ τους για την ομάδα.

Η ομάδα αυτή δεν τα παρατάει ποτέ. Απόδειξη ότι έχει ισχυρό μετάλλο και χαρακτήρα. Είναι σημαντικό που έχουμε παίκτες νικητές και το απέδειξαν.

Δεν είχε σχεδιαστεί να πάρει την επίθεση ο Πρίντεζης. Αλλά είχαμε κάνει ένα σχέδιο με τέσσερα γκαρντ και Πρίντεζη που μπορεί ν' απειλήσει. Μετά την επαναφορά θα άνοιγαν οι τέσσερις παίκτες και μετά από πάσα θα έπαιρνε την μπάλα αυτός που ήταν ελεύθερος. Ήμασταν τυχεροί που ο Σλούκας διάβασε τη φάση και ο Πρίντεζης έβαλε το σουτ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK