Σφαιρόπουλος: "Μπορούν να μας βάλουν 15 πόντους σε 2 λεπτά"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ζήτησε συγκέντρωση απέναντι στην Μπασκόνια, η οποία μπορεί να κάνει "ζημιά" μέσα σε λίγα λεπτά, όπως εξήγησε.

Σφαιρόπουλος: "Μπορούν να μας βάλουν 15 πόντους σε 2 λεπτά"
Σφαιρόπουλος-Ολυμπιακός INTIME SPORTS

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε για την Ισπανία, όπου οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν την Μπασκόνια για τη 2η αγωνιστική των ομίλων της Euroleague και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέστησε την προσοχή στους παίκτες του για τον αντίπαλο.

"Ξεκινάει μια σειρά αγώνων για εμάς στην Ευρωλίγκα με τέσσερα εκτός έδρας ματς στα επόμενα πέντε και αρχής γενομένης από το ματς στη Βιτόρια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Θα παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα με καλό αγωνιστικό ρυθμό, έφεση στο γρήγορο παιχνίδι και στο ανοιχτό γήπεδο. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας", τόνισε αρχικά ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων".

"Αυτό το παιχνίδι είναι πρόκληση για εμάς, η Λαμποράλ Κούτσα προέρχεται από ήττα στην πρεμιέρα της στην Ευρωλίγκα και θέλουν την πρώτη νίκη μπροστά στο κοινό τους. Είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Η συγκέντρωση και η διάρκεια για 40 λεπτά είναι το κλειδί. Αν χάσεις τη συγκέντρωση για 2-3 λεπτά, είναι ικανοί να σκοράρουν 15 πόντους. Όσο και αν πάει το σκορ, δεν θα τα παρατήσουν. Το έδειξαν και στο Μιλάνο όταν και βρέθηκαν πίσω με 70-50 και τελικά ηττήθηκαν με ένα καλάθι. Με ένα ξέσπασμα είτε μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ είτε να επιστρέψουν στο σκορ. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε τέτοια ξεσπάσματα".

Όταν ρωτήθηκε για την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, απάντησε: "Το ματς με τον Παναθηναϊκό ανήκει στο παρελθόν, δεν μπορούμε να κοιτάμε πίσω, μόνο μπροστά πρέπει να κοιτάμε".

Τέλος, για τη συμμετοχή του Οθέλο Χάντερ που επανέρχεται στις προπονήσεις μετά από τον τραυματισμό του, δεν ήταν σίγουρος: "Έχει κάνει κάποιες προπονήσεις ο Χάντερ, θα δούμε την κατάσταση του και στην αποψινή προπόνηση και θα αποφασίσουμε την τελευταία στιγμή εάν θα αγωνιστεί ή όχι αύριο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK