Σφαιρόπουλος: "Οφείλουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει"

Ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την αναμέτρηση με την Τσεντεβίτα στο Ηράκλειο.

Σφαιρόπουλος: "Οφείλουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει"
Σφαιρόπουλος Ολυμπιακός

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε λόγο για ένα παιχνίδι - παγίδα, αναλύοντας την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, και ζήτησε από τους παίκτες του ν' ακολουθήσουν το πλάνο.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κόουτς των "ερυθρολεύκων" ανέφερε: " Είναι για μας σημαντικό να ξεκινάμε τη σεζόν σ' ένα γεμάτο γήπεδο και εξίσου σημαντικό για τον κόσμο της Κρήτης. Απ' όσο μαθαίνω θα γεμίσουν το γήπεδο και τους ευχαριστούμε όλους γι' αυτό.

Είναι η πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα και κάθε πρεμιέρα έχει δυσκολίες. Είναι πολύ σημαντικό ν' αρχίσουμε με θετικό πρόσημο. Παίζουμε με την πρωταθλήτρια Κροατίας, μια ομάδα που παίζει οργανωμένα και καλά σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι να τους αντιμετωπίσουμε. Είναι να επιβάλλουμε ρυθμό και να το πάμε το παιχνίδι εκεί που θέλουμε. Είναι καινούργια αρχή, είμαστε μια νέα ομάδα και όλοι μαζί θέλουμε να προχωρήσουμε στους υψηλούς στόχους μας.

Το γήπεδο είναι εξαιρετικό, είναι η πρώτη φορά που το επισκέπτομαι, και έμεινα εντυπωσιασμένος από το παρκέ, την κερκίδα, τις ανέσεις. Είναι ένα στολίδι και είναι πολύ σημαντικό που παίζεται αγώνας Ευρωλίγκας σε αυτό. Συγχαρητήρια σε όσους το συντηρούν.

Ακόμη έτοιμοι δεν είμαστε. Έχουμε έξι καινούργιους παίκτες στη 12άδα συμπεριλαμβανομένου και του Τσαϊρέλη. Θέλει χρόνο προκειμένου να αποδώσουμε τα μέγιστα. Είμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε ποιότητα και ρόστερ, μας λείπουν οι αυτοματισμοί και η ομοιογένεια. Θα την αποκτήσουμε από αγώνες. Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια, είναι μόλις το τρίτο ματς. Δεν είμαστε μόνο μια ομάδα που παίζει για να παίζει αλλά μια ομάδα που παίζει για να κερδίζει. Θέλουμε νίκες και βελτίωση.

Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε εμπιστοσύνη στον τρόπο δουλειάς και φυσικά στην ομάδα. Κρύβει παγίδες η πρεμιέρα και χρειάζεται συγκέντρωση. Εμείς πρέπει να κοιτάμε το στόχο μας και να παίξουμε βάσει του πλάνου ανεξαρτήτως συνθηκών. Οφείλουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Ο βαθμός ετοιμότητας είναι σημαντικός σε κάθε παιχνίδι. Δεδομένων των συνθηκών και του χρονικού σημείου που βρισκόμαστε είμαστε σε υψηλό επιπέδο για να παίξουμε αυτό το ματς.

Η συγκέντρωση είναι πολύ σημαντική προκειμένου ο παίκτης να δεχθεί όλες τις πληροφορίες και να τις εφαρμόσει στο γήπεδο. Οφείλουμε να μάθουμε να δεχόμαστε τις πληροφορίες, την ανάλυση του αντιπάλου. Όταν κάνουμε αυτά που πρέπει θα τα καταφέρουμε. Αυτά ζητάω.

Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο. Ο κόσμος θέλουμε να μας υποστηρίξει και να μας σπρώξει στη νίκη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK