Σφαιρόπουλος: "Χάνουμε την ουσία, αν κοιτάμε τους άλλους"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την προσπάθεια πρόκρισης του Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Σφαιρόπουλος: "Χάνουμε την ουσία, αν κοιτάμε τους άλλους"
Σφαιρόπουλος Ολυμπιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αφοσιωμένος στο τι θα έχει καταφέρει στο τέλος ο Ολυμπιακός και όχι στα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων του ομίλου δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ενόψει της αναμέτρησης με τη Ζαλγκίρις.

Ο Έλληνας κόουτς ζήτησε προσοχή και υπομονή, απέφυγε δε να επικαλεστεί ως δικαιολογία για τιμωρία.

Χαρακτηριστικά τόνισε: " Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι με μια σκληροτράχηλη ομάδα που διαθέτει παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια στο υψηλό επίπεδο, Λιθουανούς κυρίως όπως ο Γιανκούνας και ο Σεϊμπούτις. Προσπαθεί περισσότερο στην άμυνα απ' όσο πριν. Νίκησε την Μπάμπεργκ, έχασε δύσκολα σε Βιτόρια και Βαρκελώνη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ν' ακολουθήσουμε πλάνο. Χρειάζεται υπομονή και καθαρό μυαλό για να εφαρμόσουμε την τακτική μας. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες, γιατί είναι μονόδρομος.

Η βιασύνη είναι κίνδυνος γιατί δεν παίρνεις σωστές αποφάσεις. Είναι αυτό που έχω ζητήσει από τους παίκτες. Να είναι συγκεντρωμένοι και να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ανά πάσα στιγμή.

Το επίπεδο που βρισκόμαστε είναι αρκετά καλό. Φάνηκε τόσο με την ΑΕΚ όσο και με την Μπάμπεγκ. Αδικούμαστε από το αποτέλεσμα στη Γερμανία. Η ψυχολογία είναι σίγουρα σημαντική. Έχουμε πεισμώσει και θα δώσουμε το κάτι παραπάνω.

Εμείς βλέπουμε τη δική μας ομάδα. Δεν κοιτάμε τα αποτελέσματα των υπολοίπων γιατί έτσι χάνεις την ουσία. Το τι θα γίνει στο τέλος, αν δηλαδή μας ευνοήσουν τα αποτελέσματα θα το δούμε.

Δεν ψάχνω για δικαιολογίες, το ξέρετε οι δημοσιογράφοι, το ξέρουν και οι παίκτες. Δεν υπάρχει δικαιολογία κούρασης. Δεν υπάρχει σαν λέξη στην ομάδα.

Ο Γουόρικ προσαρμόζεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Μπαίνοντας στη χημεία και στις συνεργασίες κατανοεί πώς θέλουμε εμείς να γίνονται κάποια πράγματα. Είναι σε καλό σημείο, έχει μπει αρκετά καλά για το διάστημα που βρίσκεται εδώ. Με την εμπειρία που έχει θα παίζει ακόμα καλύτερα.

Δεν ψάχνουμε για εκδίκηση. Μας είχε πονέσει και κοστίσει η ήττα του πρώτου γύρου. Δεν είχαμε παίξει καθόλου καλά στην τέταρτη περίοδο, όταν και καταρρεύσαμε. Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς του πρώτου γύρου, αλλά δεν πρόκειται για εκδίκηση".

Photo Credits: Actionimages.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK