Σλούκας στο Contra.gr: "Να μην χαρίσουμε τίποτα σε κανέναν"

Η άμυνα είναι το κλειδί για την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας σύμφωνα με τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Αντρέι Κιριλένκο και αποκάλυψε τις συμβουλές του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Σλούκας στο Contra.gr: "Να μην χαρίσουμε τίποτα σε κανέναν"
INTIME SPORTS

Το απόγευμα της Παρασκευής (15/5) ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη "μάχη" του Final 4 αντιμετωπίζοντας την ΤΣΣΚΑ σε μια επανάληψη του ημιτελικού στο Λονδίνο. Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στο Contra.gr για το ματς με τη ρωσική ομάδα, την οποία χαρακτήρισε και φαβορί και αποκάλυψε τις συμβουλές του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

"Είναι διαφορετικά τα παιχνίδια και σε σχέση με τα προηγούμενα που έχουμε παίξει με την ΤΣΣΚΑ και σε σχέση με τα προηγούμενα Final 4. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πλήρης ομάδα και φυσικά είναι το φαβορί για τον ημιτελικό με εμάς, αλλά εμείς πάμε να διεκδικήσουμε όσες δυνατότητες έχουμε για να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό", ήταν το πρώτο σχόλιο του Κώστα Σλούκα.

Ποιο είναι το μυστικό για μια νέα νίκη επί της ΤΣΣΚΑ;

"Δεν υπάρχει μυστικό. Υπάρχει θέληση και ετοιμότητα για το παιχνίδι και φυσικά παίζει ρόλο και η τύχη σε τέτοια παιχνίδια που οι πιθανότητες για το ποιος θα περάσει στον τελικό είναι μοιρασμένες. Εμείς ελπίζουμε να την έχουμε με το μέρος μας και όλοι οι παίκτες θα εμφανιστούμε 100% έτοιμοι για να δώσουμε το κάτι παραπάνω για τη νίκη".

Ποιον ξεχωρίζεις;

"Μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα και έναν μεγάλο παίκτη και τεράστιο αθλητή, τον Κιριλένκο, ο οποίος έχει κατακτήσει τόσα πολλά, αλλά του λείπει η Ευρωλίγκα. Πρόκειται για μια μεγάλη προσωπικότητα και δίνει στην ΤΣΣΚΑ αυτό το κάτι παραπάνω που της έλειπε στην αρχή. Είναι παντού, καλύπτει όλο το γήπεδο, είναι εξαιρετικός παίκτης".

Σλούκας στο Contra.gr: "Να μην χαρίσουμε τίποτα σε κανέναν"
INTIME SPORTS

Coach της ΤΣΣΚΑ είναι ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος αν μη τι άλλο γνωρίζει από... πρώτο χέρι τον Ολυμπιακό...

"Ο κ. Ιτούδης γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, τον Ολυμπιακό, τον τρόπο σκέψης της ομάδας, από εκεί και πέρα όμως δεν νομίζω ότι αυτό παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Εκείνος θα κάνει τη δουλειά του και αντίστοιχα εμείς τη δική μας και ο προπονητής μας θα παρατάξει τα όπλα με τα οποία πιστεύει ότι θα πάρει τη νίκη".

"Δεν μας έχει χαριστεί τίποτα"

Τι είναι αυτό που κάνει τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει από τους άλλους;

"Φυσικά είναι η άμυνα. Το είπε και ο προπονητής πιο πριν. Το τονίζουμε κι εμείς συνέχεια. Αν δεν είχαμε την άμυνα δεν νομίζω πως θα βρισκόμασταν αυτή τη στιγμή εδώ και ελπίζουμε να είναι ανάλογη και στη συνέχεια για να προχωρήσουμε και παρακάτω".

Ποια από όλες τις συμβουλές που σας έχει δώσει ο coach Σφαιρόπουλος σου έρχεται πρώτη στο μυαλό;

"Αυτό που μας είπε ο coach Σφαιρόπουλος είναι ότι δεν μας έχει χαριστεί τίποτα και γι'αυτό δεν πρέπει να χαρίσουμε κι εμείς τίποτα σε κανέναν. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να περάσουμε στον τελικό γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είναι η επόμενη φορά που θα παίξεις σε τέτοια διοργάνωση".

Διαβάστε ακόμη:

Οι 10 στιγμές των Final-4 που δεν είδατε ποτέ στην τηλεόραση

Σπανούλης: "Έχουμε κατακτήσει το τρόπαιο, αλλά το θέλουμε πάλι"

News 24/7

24MEDIA NETWORK