Σπανούλης: "Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τον Σφαιρόπουλο"

Ο Βασίλης Σπανούλης αποθέωσε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και του απένειμε τα εύσημα για όλη την δουλειά που έχει κάνει στην ομάδα όλο αυτόν τον καιρό, οδηγώντας τους Πειραιώτες στο Final 4 της Μαδρίτης.

Σπανούλης: "Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τον Σφαιρόπουλο"

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Το 10 το κακό» με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Για το πώς αισθάνεται: "Είμαι καλά και ευχαριστημένος για εδώ που φτάσαμε μέχρι στιγμής".

Για το πώς έζησαν όλο αυτό το διάστημα στον Ολυμπιακό την πορεία στην Ευρωλίγκα: "Είμαστε γεννημένοι να παίζουμε μπάσκετ και να περνάμε τις δύσκολες στιγμές που παρουσιάζονται. Πιο πολύ μετράει να έχεις χαρακτήρα και μετά ταλέντο".

Για το τι είπε στο γιο του, όταν πήγε στην κερκίδα μετά τη λήξη του ματς με την Μπαρτσελόνα: "Του είπα ότι κερδίσαμε, γιατί μου είχε πει προηγουμένως, «μπαμπά, κοίτα να μην κερδίσεις την Μπαρτσελόνα".

Για τη δυναμική της Μπαρτσελόνα: "Μιλάμε για πολύ μεγάλη ομάδα, με 40 εκατ. ευρώ μπάτζετ, με εξαιρετικό προπονητή. Είναι θρίαμβος να νικήσεις τρεις φορές συνεχόμενες την Μπαρτσελόνα, είναι ομάδα για να πάρει την Ευρωλίγκα, όχι μόνο να πάει το φάιναλ φορ. Είναι μεγαλύτερη ίσως και από τις δύο προηγούμενες φορές, διότι είναι διαφορετικό να έχεις αποκλείσει Σιένα και Εφές. Η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη ομάδα".

Για το αν είναι η πιο δύσκολη πρόκριση στην καριέρα του σε φάιναλ φορ: "Θα την έβαζα αυτή την πρόκριση πάνω από όλες, όσον αφορά τη δυσκολία. Οταν μιλάμε για τρεις νίκες, πρόκειται για άθλο, εφόσον αναλογιστούμε τους τραυματισμούς που είχαμε και τα προβλήματα σε αυτό το διάστημα".

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο δύσκολο διάστημα με τους τραυματισμούς, αλλά και στη συνέχεια: "Αξίζουν συγχαρητήρια στον προπονητή, γιατί δεν έψαξε για δικαιολογίες. Κοίταξε να τονώσει πιο πολύ την ομάδα, να την κρατήσει ενωμένη. Αξίζει συγχαρητήρια, από τη στιγμή που ανέλαβε έχει κάνει καταπληκτική δουλειά και δεν έχει ξαναδουλέψει σε αυτό το επίπεδο. 'Ηταν και ο τρόπος που μας μίλησε, μας ενέπνευσε με το λόγο του, με τις φωνές του, γύρισε τον διακόπτη μετά την ήττα στο πρώτο ματς. Είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτό τον προπονητή. Είναι δάσκαλος εντός και εκτός γηπέδου".

Για το αν φοβήθηκε κάποια στιγμή στην πορεία της διοργάνωσης: "Δεν υπήρξε στιγμή που να φοβήθηκα. Μόνο μια στιγμή όταν τραυματίστηκα. Ήταν λάθος που έπαιξα με τη Φενέρ, θα μπορούσε να μου στοιχίσει. Είπα μέσα μου, όχι πάλι, ρε γαμώτο. Όμως αν έχεις πίστη και επιμένεις, στο τέλος τα καταφέρνεις. Μας βοήθησε και η τύχη".

Για την τελευταία φάση και το τρίποντο του Πρίντεζη: "Η εντολή ήταν να παίξω ένας με έναν.Έγινε νταμπλ τιμ και αστραπιαία είδα τον Κώστα (σ.σ. Σλούκα), του έδωσα την μπάλα και με την κίνηση που έκανε, ελευθέρωσε τον Γιώργο (σ.σ.), δίνοντάς του εξαιρετική πάσα για να ευστοχήσει".

Για τον Μάντζαρη: "Ο Μάντζαρης ήταν εξαιρετικός όχι μόνο χθες, αλλά σε όλη τη σειρά. Εκανε εξαιρετική δουλειά με τον Ναβάρο και έχει βάλει μεγάλα σουτ. Χρόνο με τον χρόνο ωριμάζει όλο και πιο πολύ, ρουφάει πληροφορίες συνέχεια και έχει εξέλιξη. Είναι παίκτης που μπορεί να στηριχτεί όχι μόνο Ολυμπιακός αλλά και η εθνική ομάδα. Πολύ ώριμος για την ηλικία του".

Για τις πιθανότητες του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ: "Αν το πάρεις με τη λογική, έχουμε λιγότερες πιθανότητες από τις άλλες ομάδες, αλλά με βάση την ιστορία έχουμε όλοι τις ίδιες. Οταν έχεις παίξει 28 αγώνες, τότε στην άκρη του μυαλού σου υπάρχει το κύπελλο. Το έχουμε ξανακάνει και αυτό παίζει ρόλο. Για μας είναι πολύ σημαντικό που βρισκόμαστε πάλι σε αυτή τη γιορτή".

Για τους Ζήση και Μπουρούση που θα βρει απέναντί του στο φάιναλ φορ: " Φίλοι και κουμπάροι στη ζωή, αλλά στο γήπεδο αντίπαλοι".

Για τις μάχες του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό: " Ας χαρούμε μια, δυο μέρες. Δεν έχουμε πάρει κάποιο τίτλο, αλλά είναι ένα σημαντικό ματς για μας στο ΟΑΚΑ. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι και ο καλύτερος να κερδίσει μέσα στο γήπεδο".

Για τη συμπαράσταση του κόσμου: "'Οταν δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, είναι ωραίο να ακούς τέτοια λόγια. Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός. 'Οσο μεγάλη ομάδα και αν είσαι, όπως η Μπαρτσελόνα, επηρεάζεσαι".

Για τον Πρίντεζη και το γεγονός ότι τα καταφέρνει πάντα στο τελευταίο κρίσιμο σουτ: "Ο Πρίντεζης έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα και γι” αυτό πήρε το τελευταία σουτ. Μπράβο πάλι στον Σλούκα, που είχε την ψυχραιμία και την οξυδέρκεια να πασάρει. Με ενδιαφέρει η καλή ψυχολογία στην ομάδα, μακάρι να είμαι ο τελευταίος που θα πάρει την επίθεση. Η ομάδα νικάει, κανείς δεν κερδίζει μόνος του. Είναι σημαντικό να αποδέχεται ο καθένας το ρόλο του και να είναι ευχαριστημένος. Συμβαίνει αυτό στον Ολυμπιακό".

Για τη σύζυγό του, που αν και εγκυμονούσα, ήταν παρούσα στο γήπεδο : "Είναι σκληρό καρύδι. Αντέχει..."

Διαβάστε ακόμη:

Σπανούλης: "Περήφανος γι' αυτή την ομάδα"

Δεύτερος σκόρερ στα χρονικά ο Σπανούλης

News 24/7

24MEDIA NETWORK