Σπανούλης: "Στα φιλικά αποφάσισα να σταματήσω από την Εθνική"

Για την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος αποκάλυψε πως είχε πάρει την απόφαση να κρεμάσει τη φανέλα με το Εθνόσημο από τα φιλικά πριν από το Ευρωμπάσκετ. Τι είπε για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, την Α1 και τους στόχους των "ερυθρολεύκων".

Σπανούλης: "Στα φιλικά αποφάσισα να σταματήσω από την Εθνική"
Σπανούλης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από τα φιλικά πριν από το Ευρωμπάσκετ είχε σκεφτεί να αποχωρήσει από την Εθνική ο Βασίλης Σπανούλης, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον OTE TV. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ακόμη στο φετινό ρόστερ των "ερυθρολεύκων" και αποκάλυψε τους στόχους του για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή "Pick & Roll" του ΟΤΕ ΤV:

Για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν: "Όλοι ξέρουμε τι να περιμένουμε με τον κόουτς. Το στιλ θα είναι ίδιο με το περσινό. Η επιτυχημένη συνταγή δεν αλλάζει. Θα βάλουμε νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας.

Όλοι ξέρουν την ποιότητα των παικτών που πήραμε. Πρέπει, όμως, να την βγάλουμε και στο γήπεδο. Όλοι τους είναι καλοί στην άμυνα, τόσο στην προσωπική, όσο και στην ομαδική".

Για το αν η ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης στον περσινό τελικό της Euroleague αποτελεί κίνητρο: "Πάντα υπάρχει κίνητρο. Δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις όλους του τίτλους. Πιστεύω πως πάντα υπάρχει κίνητρο για να κάνεις κάτι καλύτερο. Για αυτό δουλεύουμε σκληρά".

Για τη φετινή Α1: "Θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Θα είμαστε πιο δυνατοί, αλλά και ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο δυνατός. Ο ΠΑΟΚ, ο Αρης και η ΑΕΚ έχουν δυναμώσει, όπως και οι ομάδες της επαρχίας. Και εμείς πρέπει να είμαστε καλύτεροι, γιατί θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα".

Για το Final 4 στο Βερολίνο και τους στόχους του Ολυμπιακού: "Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στο Final 4. Αν μας ευλογήσει ο Θεός, μακάρι να φτάσουμε ως το τέλος.

Δεν υπάρχει ιδανικότερο φινάλε από το να κατακτήσεις το πρωτάθλημα και να πας στο Final 4. Εκεί είναι δύο παιχνίδια και όλα μπορούν να συμβούν. Οι στόχοι στον Ολυμπιακό είναι υψηλοί. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε σύγκριση από πέρσι. Να έχουμε υγεία, να παίξουμε σωστό μπάσκετ και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο".

Για την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική: "Ήταν μία συνειδητοποιημένη απόφαση. Το είχα σκεφτεί στα φιλικά παιχνίδια και το αποφάσισα κατά την διάρκεια του τουρνουά".

Για όσους κατέκριναν την απόφασή του: "Δεν είναι δική μου δουλειά να απαντήσω. Δεν ασχολούμαι. Προσπαθώ να είμαι όσο καλύτερος στο γήπεδο. Αυτό πρέπει να απασχολήσει άλλους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σφαιρόπουλος: "Δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι"

News 24/7

24MEDIA NETWORK