Σπανούλης: "Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό, δεν περιμένω να με χειροκροτήσουν στο ΟΑΚΑ"

Ο Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε livestreaming συνέντευξη και αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον ίδιο και τον Ολυμπιακό. Ο "τελικός" με τη Ρεάλ, ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς, το χεικροκρότημα στο ΟΑΚΑ, η σχέση του με τους Αγγελόπουλος και η επιθυμία του να παραμείνει στους Πειραιώτες.

Σπανούλης: "Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό, δεν περιμένω να με χειροκροτήσουν στο ΟΑΚΑ"

ANAΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

"Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Έχουμε συνηθίσει να παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο τα τελευταία χρόνια. Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν υπογράφει κανείς. Εχουμε πολλές πιθανότητες και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Όλοι έχουν καταλάβει την κρισιμότητα των αγώνων. Θα μπορούσαμε να μην έχουμε πλήρως την κατάσταση στα χέρια μας. Πρέπει όλοι να δώσουμε ό,τι έχουμε για να κερδίσουμε την πρόκριση".

"Στο τέλος ο απολογισμός"

"Είχαμε πολλές σημαντικές απουσίες, όπως αυτή του Γιανγκ και του Λοτζέσκι. Ο Ολυμπιακός όμως δεν χωρά δικαιολογίες. Έχουμε μάθει να πρωταγωνιστούμε. Κάποιες φορές είσαι επιτυχημένος, κάποιες άλλες όχι. Πολλές φορές χρειάζεσαι και τύχη. Είμαστε μέσα στους δύο στόχους που έχουμε. Όλοι μαζί πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε. Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό. Στις οικογένειες υπάρχουν οι καλές και οι κακές στιγμές".

"Η βία είναι θέμα της πολιτείας να το λύσει . Εμείς, οι αθλητές, δίνουμε το καλό παράδειγμα μέσα στους αθλητικούς χώρους. Όλα είναι σαράντα λεπτά αγωνιστικής μάχης, κι όταν σφυρίξει ο διαιτητής στο τέλος σταματούν όλα. Δεν μιλάμε για πόλεμο ή βία. Αυτά δεν ανήκουν στον αθλητισμό. Αυτά είναι πολύ άσχημα πράγματα".

"O κόσμος κρίνει τον κάθε παίκτη. Στην Ελλάδα έχουμε μία τάση να εκτιμούμε τα πράγματα όταν τα έχουμε χάσει. Να αναπολούμε αυτούς που φεύγουν. Εγώ είμαι χαρούμενος από την ανταπόκριση του κόσμου. Δυστυχώς υπάρχουν κι αυτοί που δεν τους αρέσουμε. Αναφέρομαι σε μένα, τον Διαμαντίδη και τον Παπαλουκά".

"Δύσκολο να διαλέξω ποιο ματς θα προτιμούσα να χάσω. Αυτό με τη Ρεάλ ή με τον Άρη. Αν χάσουμε από τη Ρεάλ θα αποκλειστούμε από τα προημιτελικά, αν χάσουμε από τον Άρη θα χάσουμε το πλεονέκτημα, όχι όμως το πρωτάθλημα. Δύσκολο δίλημμα".

"Είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Με κάνει αισιόδοξο πως έχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας, από τα τελευταία τρία. Ο Ολυμπιακός στα δύσκολα συσπειρώνεται. Πολλοί στόχοι καθορίζονται από ένα παιχνίδι. Αυτό που αν κερδίσεις προχωράς, κι αν χάσεις μένεις έξω. Μακάρι να τα καταφέρουμε και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας".

"Μας πόνεσε η Μπάμπεργκ"

"H ήττα στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ είναι πιο πρόσφατη και μας πόνεσε. Κρατούσαμε την τύχη στα χέρια μας και εν τέλει κάναμε ό,τι έπρεπε για να χάσουμε. Επειδή δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά και είμαστε αισιόδοξοι, τα πράγματα ήρθαν έτσι για να είμαστε πάλι στο κόλπο της πρόκρισης".

"Θέλω να τελειώσω στον Ολυμπιακό"

"Δεν κοιτάζω το μέλλον. Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στο ματς με τη Ρεάλ. Μακάρι να μείνω στον Ολυμπιακό. Έχω πολύ καλή σχέση με όλους και εύχομαι να τελειώσω εδώ την καριέρα μου. Όταν έρθει η στιγμή θα τα πούμε".

"Έχουμε ιδιαίτερη σχέση με τους προέδρους, οπότε θα δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι".

"Δεν σκέφτομαι γενικά τι θα γίνει όταν σταματήσω το μπάσκετ. Δεν περιμένω, για παράδειγμα, να με χειροκροτήσουν στο ΟΑΚΑ. Το μόνο που σκέφτομαι είναι το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης".

"Δεν θέλω να μιλάω για άλλους παίκτες, γιατί είναι σα να μην εκτιμώ αυτούς που έχω τώρα δίπλα μου. Πρέπει να στηρίξουμε τους παίκτες που έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός. Κάθε χρονιά δεν γίνεται να πηγαίνουν όλα καλά, που βάζουμε όλα τα μεγάλα σουτ, που γυρνάμε όλα τα παιχνίδια. Είναι σημαντικό η ομάδα να συνεχίσει ίδια την επόμενη χρονιά. Για παράδειγμα, οι Σαν Αντόνιο Σπερς πήραν το πρωτάθλημα το 2007 και μετά πάλι το 2013. Αυτό δείχνει πως χρειάζεται υπομονή και πίστη στο πλάνο που υπάρχει".

"Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για το ματς με τη Ρεάλ. Τα έχουμε πει όλα. Είμαστε ο Ολυμπιακός. Έχουμε πετύχει τα πάντα τα τελευταία χρόνια, οπότε γιατί να μην κάνουμε πάλι κάτι... μαγικό για να τα καταφέρουμε να προκριθούμε. Να δώσουμε τα πάντα".

"Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήδη είναι ένα αστέρι στο ΝΒΑ και μπορεί να γράψει ιστορία. Έχει απίστευτες δυνατότητες και όρεξη για δουλειά. Οι δυνατότητές του δεν έχουν όρια. Είμαστε όλοι υπερήφανοι που ένας Έλληνας κάνει αυτά τα πράγματα στο ΝΒΑ".

"Είμαστε μαχητές. Στηρίξτε μας!"

"Δεν με νοιάζει πόσους πόντους βάζω ή πόσες ασίστ δίνω. Είτε βάζω 20 είτε 0, αυτό που έχει σημασία είναι να βοηθάω την ομάδα να νικήσει. Αυτό μετράει πάνω απ όλα. Άλλες φορές τα καταφέρνεις, άλλες όχι. Δεν μπορείς να τα κάνεις κάθε φορά. Ίσως αυτά που κάναμε τα τελευταία χρόνια αγγίζουν το... θαύμα. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν".

"Μακάρι να φέρουμε ένα ακόμη ευρωπαϊκό για να το αφιερώσω στην κόρη μου. Είμαστε μαχητές και στρατιώτες του Ολυμπιακού για να έχουμε επιτυχημένη την ομάδα. Εμπιστοσύνη και στήριξη στην ομάδα. Όλοι να πιστεύετε την ομάδα. Ενωμένοι σαν μια γροθιά".

"Προτιμώ πάντως να είμαι παίκτης παρά προπονητής, το ευχαριστιέμαι περισσότερο".

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK