Σπανούλης για όλους και για όλα: "Δύσκολα θα βγει ξανά παίκτης σαν τον Διαμαντίδη"

Ο Βασίλης Σπανούλης φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ2 και στην εκπομπή για την Ευρωλίγκα με τον Βαγγέλη Ιωάννου και τον Κώστα Σωτηρίου και μίλησε για όλους και για όλα. Τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Σλούκα, την αποχώρησή του από την Εθνική και πολλά άλλα.

Σπανούλης για όλους και για όλα: "Δύσκολα θα βγει ξανά παίκτης σαν τον Διαμαντίδη"

Διαβάστε όσα δήλωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού:

Για την αποχώρηση του Κόμπε Μπράιαντ: "Τεράστιος παίκτης, τεράστιος αθλητής. Ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του αθλητισμού. Έχει γράψει ιστορία. Είναι ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς αθλητές στον κόσμο. Όταν είσαι στην κορυφή έχεις πολλούς φίλους και πολλούς εχθρούς, αλλά όλοι αναγνωρίζουν την αξία τους. Ο Τζόρνταν είναι ένας. Το στιλ του Κόμπε και οι κινήσεις του είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε δει στον Τζόρνταν, αλλά δύσκολα κάποιος μπορεί να φτάσει τον Τζόρνταν".

"Δεν βγαίνει ξανά Διαμαντίδης"

Για την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη: "Ο Δημήτρης είναι μεγάλος παίκτης και έχει γράψει ιστορία. Είναι λυπηρό να σταματά ένας τέτοιος παίκτης. Θα λείψει αυτή η ανταγωνιστικότητα στο παρκέ και μόνο εκεί. Πολλά έχουν γραφτεί για τη σχέση μας, όλα είναι παιχνίδι των media. Δεν ισχύει τίποτε από όλα αυτά. Ξέρω καλά τον Διαμαντίδη και ξέρω πως το σκέφτηκε καλά. Θέλει να αφιερώσει τη ζωή του στην οικογένειά του. Είναι ένας παίκτης που δύσκολα θα ξαναβγεί στο προσκήνιο. Θα περάσουν πολλά χρόνια για να ξαναβγεί ένας Διαμαντίδης".

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Η Εθνική ομάδα πρέπει να στηριχτεί στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες. Έχει τρομερά προσόντα. Είναι δουλευταράς και προοδεύει συνέχεια. Δεν ξέρω αν είναι σαν τον Ντουράντ, αλλά σίγουρα είναι ένας πολύ καλός παίκτης με τεράστια προοπτική. Αν βελτιώσει το σουτ του θα είναι πολύ κοντά στον Ντουράντ".

Για τον Στέφεν Κάρι: "Είναι εξωπραγματικός! Κάνει απίθανα πράγματα και πιστεύω ότι θα αφήσει εποχή στο παγκόσμιο μπάσκετ. Σουτάρει από τα εννέα μέτρα λες και κάνει ένα απλό σουτ".

Για το πέρασμά του από το ΝΒΑ: "Δεν έμεινα στο ΝΒΑ γιατί χάλασε η ψυχολογία μου. Δεν μου αρέσει να με κοροϊδεύουν. Άλλα μου έλεγαν στο Χιούστον κι άλλα έγιναν στην πορεία. Έγιναν πράγματα πράγματα που με στενοχώρησαν. Προσπάθησαν πολλοί να μου αλλάξουν γνώμη, αλλά ήταν κάτι δύσκολο για μένα. Αλλιώς τα είχα στο μυαλό μου κι αλλιώς παρουσιάστηκαν. Με το που κατέβηκα από το αεροπλάνο ο προπονητής μου είπε "δεν θα παίξεις". Χωρίς να με δει καν. Ηταν τεράστια η επιθυμία μου να πάω στο ΝΒΑ και ίσως αυτό ήταν το λάθος μου".

Για το έπος της Εθνικής κόντρα στη Dream Team το 2006: "Απίστευτη νίκη. Ήταν ένα θαύμα. Θα έχουμε να το λέμε για πολλά χρόνια. Πέσαμε πάνω σε μια Αμερική που είχε όλους τους αστέρες. Μόνο με θαύμα κέρδιζες αυτή την ομάδα και αυτό το θαύμα έγινε. Όλα τα παιδιά έπαιξαν καλά. Βρεθήκαμε σε τρομερή βραδιά. Μας υποτίμησαν, εμείς είχαμε αυτοπεποίθηση και όλα πήραν το δρόμο τους".

Για το Ευρωμπάσκετ του 2007 και το buzzer beater κόντρα στην Κροατία: "Εκείνη την ώρα το μόνο που σκέφτεσαι είναι το σουτ. Έκανα μία-δύο σταυρωτές και ευστόχησα σε ένα μεγάλο τρίποντο. Δεν τα βλέπω ξανά αυτά τα ματς. Καμιά φορά τα παιδιά μου τα βλέπουν και κλέβω ματιές. Αλλά μόνος μου δεν έχω κάτσει να τα δω".

Για το χαμένο τρίποντο το 2008 κόντρα στην Αργεντινή: "Είναι από τις χειρότερες στιγμές που έχω ζήσει. Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία να πάμε στα ημιτελικά της Ολυμπιάδας. Είναι ένα από τα σουτ που θα ήθελα να ξανακάνω".

"Αυτό έκανε κακό στην Εθνική"

Για την Εθνική ομάδα: "H κόντρα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού δεν έκανε καλό στην Εθνική. Όλα ξεκίνησαν όταν πήγα στον Ολυμπιακό. Σίγουρα φταίνε κι αγωνιστικοί λόγοι που δεν έχει πάει καλά η Εθνική τα τελευταία χρόνια. Το ελληνικό μπάσκετ είχε υψηλό IQ. Tώρα είμαστε στα κάτω μας, αλλά πιστεύω ότι θα ξαναβρούμε το δρόμο μας".

Για την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα: "Παίζω από μικρό παιδάκι στην Εθνική. Έχω πάρει κι έχω δώσει σε αυτή την ομάδα. Φορτίζομαι συναισθηματικά και μου έρχονται στο μυαλό όλες οι στιγμές που έζησα τα τελευταία 15 χρόνια. Αποσύρθηκα όταν το ένιωσα. Ηθελα πολύ να συνεχίσω. Είναι, όμως, πολλές οι υποχρεώσεις. Δεν μπορούσα να ταλαιπωρώ τον εαυτό μου με Ολυμπιακό και Εθνική. Ηθελα να τελειώσω με ψηλά το κεφάλι και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Η αποχώρηση υπήρχε μέσα στο μυαλό μου από την αρχή της προετοιμασίας. Όλα αυτά με φθείρουν. Υπήρχε στο μυαλό μου κι έγινε πολύ έντονο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Καταλαβαίνεις πότε έρχεται το τέλος".

Για τον Φώτη Κατσικάρη: "Καλό είναι να μένει ένας προπονητής, κάτι που δεν είδαμε στο παρελθόν. Πρέπει να στηριχτούμε σε έναν προπονητή. Από κει και πέρα όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα".

"Δεν ήθελα να είμαι με τους δυνατούς"

Για την απόφασή του να πάει στον Ολυμπιακό από τον Παναθηναϊκό: "Ηταν κάτι φανταστικό να παίρνει ο Ολυμπιακός τίτλο μετά από 15 χρόνια. Το πεπρωμένο ήταν να παίξω κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό. Οταν ήμουν στο Μαρούσι, αλλά και όταν γύρισα από Αμερική είχα επαφές με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός ήταν εκεί για μένα κι εγώ εκεί γι' αυτόν. Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα αποτύχω στον Ολυμπιακό. Είχα πάει με στόχο να κάνουμε ξανά τον Ολυμπιακό μεγάλο. Από μικρό παιδί δεν ήθελα να είμαι με τον δυνατό. Ήθελα να κάνω κάτι το διαφορετικό. Ήθελα να κάνω μεγάλα πράγματα με ομάδες που ουδείς περίμενα. Είμαι υπερήφανος που είμαι στον Ολυμπιακό και είμαι αρχηγός του".

Για το έπος της Κωνσταντινούπολης: "Μαγικές στιγμές. Είναι στιγμές που δεν περιμένουν οι άλλοι ότι θα γίνουν. Ηταν ασύλληπτη επιτυχία βάσει των δεδομένων και των αντιπάλων. Οπως ήταν θαύμα που η Εθνική κέρδισε την Αμερική έτσι ήταν και θαύμα που πήραμε εκείνη την Ευρωλίγκα".

Για τις επιτυχίες του Ολυμπιακού: "Οι κύριοι Αγγελόπουλοι έχουν τρομερή δουλειά για να δημιουργήσουν αυτό το σύνολο. Συμφωνώ είμαστε η πιο επιτυχημένη ομάδα την τελευταία επταετία. Θα θέλαμε και τον περσινό τίτλο αλλά δεν είναι όλα ιδανικά. Θα ξαναπροσπαθήσουμε όμως και με τη βοήθεια όλων μπορεί να ξαναβρεθούμε σε φάιναλ φορ και να προσπαθήσουμε για το τρόπαιο".

Για τους τραυματισμούς: "Κάθε χρονιά έχουμε τραυματισμούς. Ο Μάντζαρης και ο Λο παλαιότερα. Το 14 είχαμε πάλι τα ίδια. Πέρυσι με Ντάρντεν και άλλους. Εφέτος ήρθε ο τραυματισμός του Γιανγκ. Το άσχημο είναι οι πολύ μεγάλοι τραυματισμοί που σε αναγκάζουν να βγεις στην αγορά και να ψάξεις ξανά για χημεία. Για τον Τζέιμς έχουμε ακούσει τα καλύτερα, θα τον κάνουμε να αισθανθεί σαν το σπίτι του, τον βολεύει και το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Γιανγκ αφήνει ένα μεγάλο κενό, τον τελευταίο καιρό έπαιζε πολύ καλά. Ηταν άτυχος, του εύχομαι να επανέλθει γερός".

Για το περσινό φάιναλ φορ: "Δεν γίνεται να νικάς συνέχεια. Αν γινόταν στο ΣΕΦ και εμείς θα είχαμε περισσότερες δυνατότητες. Η Ρεάλ έχει μεγάλη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Ο Νοσιόνι, ο Κάρολ, ο Μασιούλις έπαιξαν πολύ καλά. Με την ΤΣΣΚΑ αδειάσαμε θα έλεγα. Είχαμε πανηγυρίσει πολύ στον ημιτελικό. Οταν πετυχαίνεις τον έναν άθλο μετά τον άλλο, μπορεί να συμβεί. Το μυαλό λίγο αδειάζει και είναι λογικό. Ηταν μία ακόμη καταπληκτική σεζόν που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου".

Για τη φυγή του Κώστα Σλούκα: "Οταν παίρνεις τέτοιες αποφάσεις πρέπει να είσαι γενναίος. Εγώ στενοχωρήθηκα που έφυγε ένας παίκτης σαν τον Κώστα, ένας παίκτης που είχε ρόλο στις επιτυχίες. Παίξαμε μαζί χρόνια, θα μπορούσε να ηγηθεί της ομάδας. Μίλησα μαζί του. Μου είπε τι σκεφτόταν, του είπα και εγώ κάποια πράγματα. Από εκεί και πέρα ήταν προσωπική απόφαση. Εγώ τον ευχαρίστησα γιατί περάσαμε και δύσκολες στιγμές. Εχουμε μαλώσει, ξενυχτήσει, συζητήσει. Για να έρθουν τα τρόπαια δεν έχουμε κοιμηθεί βράδια και βράδια. Δεν ξέρω τι είχε συζητήσει με τους προέδρους. Ο Κώστας είχε ξεχωριστό ρόλο, βελτιώθηκε τρομερά με τον Ολυμπιακό, η τελευταία σεζόν ήταν η καλύτερη της καριέρας του. Θα απασχολήσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ τα επόμενα χρόνια, δουλεύει όπως πρέπει".

"Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου με άλλη φανέλα"

Για τον Τζόι Ντόρσεϊ: "Μου έστειλε ένα μήνυμα και μιλήσαμε λίγο. Εγώ όμως δεν μπορώ να παρέμβω σ' αυτά τα θέματα. Ηθελε πάντως να έρθει αλλά δεν ξέρω από εκεί και πέρα τι έγινε".

Για τις πολλές αλλαγές: "Δεν είναι εύκολο πράγμα να παίζεις με νέους συμπαίκτες συνέχεια. Το ιδανικό είναι η ομάδα να έμενε ίδια. Το ίδιο ήθελαν και οι πρόεδροι που κάνουν τα πάντα. Δύσκολο πάντως να αλλάζεις συνέχεια προπονητές".

Για την πιθανή παραμονή του στον Ολυμπιακό: "Αυτή είναι η επιθυμία του, αυτό θέλω, να μείνω. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου με άλλη φανέλα αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ελπίζω όλα να εξελιχθούν ομαλά".

Για την εφετινή σεζόν: "Πρέπει να είμαστε όταν πρέπει. Κρατάμε ότι περάσαμε. Η ομάδα χτίζει χαρακτήρα και μέσα από τους τραυματισμούς αφού τα νέα παιδιά βρήκαν ευκαιρίες και χώρο για πρωτοβουλίες. Ολα τα παιδιά δούλεψαν εξαιρετικά. Το συναίσθημα να είσαι στην κορυφή της Ευρώπης δεν συγκρίνεται. Παίζουμε για τον κόσμο και την υπερηφάνεια μας. Πάνω από όλα θέλουμε το πρωτάθλημα, από εκεί ξεκινάμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φασούλας στη Super Basketball: "Ο Ίβκοβιτς με "έφαγε" από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό"

News 24/7

24MEDIA NETWORK