Το 50-50 που δεν είδε ο Σάρας το αντέκρουσε με... βολές ο Σφαιρόπουλος!

Γιάννης Σφαιρόπουλος και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχαν εντελώς αντίθετη άποψη για το ρόλο που έπαιξαν οι διαιτητές στο Game 2 της σειράς και την κατέθεσαν δυναμικά, ερχόμενοι σε... αντιπαράθεση!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ της Euroleague μεταξύ του Ολυμπιακού και του Ζαλγκίρις δεν ήταν μόνο συναρπαστικό στα 40 του λεπτά (αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε πεντάλεπτη παράταση όπως στα δύο προηγούμενα ραντεβού τους στο ΣΕΦ για να λύσουν τις διαφορές τους) αλλά είχε και... τρίτο ημίχρονο, με τους δύο προπονητές να διασταυρώνουν τα λεκτικά φίξη τους με αντικείμενο τη διαιτησία.

Πρώτος πέταξε το γάντι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος ήταν... σκασμένος στη συνέντευξη Τύπου (εμφανίστηκε χωρίς σακάκι και γραβάτα, μέχρι την αίθουσα τον συνόδευαν 4 αστυνομικοί για το φόβο των Ιουδαίων) και ο λόγος ήταν η αρχή του αγώνα και η συμπεριφορά των διαιτητών.

"Δεν ήταν 50-50 στην αρχή το ματς γιατί τα φάουλ ήταν 7-2. Δεν λάβαμε το σεβασμό που απαιτούσαμε", ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του τεχνικού της Ζαλγκίρις, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ερωτάται σχετικά όταν ήρθε η δική του σειρά να μιλήσει και να παίζει... φουλ επίθεση:

"Έπρεπε να σουτάρουμε 45 βολές! Η Ζαλγκίρις παίζει με χέρια και με επαφές εκτός φάσης. Ελπίζω αυτά που ειπε ο κύριος Γιασικεβίτσιους να μην επηρεάσουν τη διαιτησία στο τρίτο ματς, όπως πριν από το πρώτο", είπε ο Έλληνας τεχνικός, που πριν την απάντησή του, είπε με στόμφο: "Μήπως να μιλήσω αγγλικά για να τ'ακούσουν και στην Ευρωλίγκα;"

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σημειώνεται πως ανάλογες δηλώσεις όπου άφησε σπόντες για τους διαιτητές έκανε και στα λιθουανικά ΜΜΕ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων:

"Η διαιτησία ήταν πάρα πολύ κακή στην πρώτη περίοδο δεν υπάρχει λόγος να το κρύψουμε. Οι παίκτες μου πάντως δεν κατάφεραν να διαχειριστούν συναισθηματικά τα λάθος σφυρίγματα και μερικές φορές υπερέβαλαν.

Δεν βάλαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο σωστά τη μπάλα στο καλάθι, όπως το κάναμε στην τρίτη περίοδο. Αυτό συνέβη επειδή οι παίκτες μου δεν έχουν εμπειρία από πλέι οφς για να αντεπεξέλθουν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK