Τζόρτζεβιτς: "Συμφωνία με τον διάολο η Κωνσταντινούπολη"

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς συνέδεσε τον "άθλο" του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη με δύο εξίσου σημαντικά αθλητικά γεγονότα όπως ο ημιτελικός του Mundobasket 2010 και, βέβαια, ο τελικός του Champions League το 2005.

Τζόρτζεβιτς: "Συμφωνία με τον διάολο η Κωνσταντινούπολη"

"Μάλλον πρόκειται για σύμπτωση, αλλά η Κωνσταντινούπολη έχει κάτι ξεχωριστό, κάτι σαν μαγεία που είναι δύσκολο να εξηγήσεις. Πέρα από τους τελικούς αυτούς, θυμηθείτε τη νίκη της Τουρκίας επί της Σερβίας με το καλάθι του Τουντσερί στο Μουντομπάσκετ του 2010. Αυτή τη φορά ο Ίβκοβιτς και ο Κέσελ ήταν στην πλευρά των νικητών, αλλά ο Τεόντοσιτς και ο Κρστιτς γνώρισαν άλλη μία οδυνηρή ήττα. Θυμάμαι επίσης τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Μίλαν και τη Λίβερπουλ. Φαίνεται πως η Πόλη έχει συμφωνία με το διάολο όσον αφορά στον αθλητισμό. Ως ένα σημείο υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του 1992 και του 2012. Ίσως εμείς τότε να είχαμε περισσότερο ταλέντο, αλλά ο Ολυμπιακός παίζει πιο μοντέρνο μπάσκετ, έχει ενέργεια, δύναμη, καλή άμυνα και πιέζει σε όλο το γήπεδο", δήλωσε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague ο παλαίμαχος άσος.

Αναφορικά με τον Βασίλη Σπανούλη, ο Σέρβος τόνισε: "Ο Σπανούλης είναι μεγάλος ηγέτης, ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας, πάντα πρώτος στην προπόνηση και παράδειγμα για όλους. Δεν είναι εγωιστής και η τελευταία φάση του τελικού ήταν ενδεικτική για το τι κάνει για την ομάδα. Εμείς τότε δεν είχαμε έναν τέτοιο ηγέτη, αλλά ήμασταν στην ομάδα ο Ντανίλοβιτς κι εγώ".

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τέλος, είπε: "Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μία ομάδα με τον Κιριλένκο έχασε στον τελικό. Σαν προπονητές έχουμε πάντα την ευθύνη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ πως φταίνε περισσότερο οι παίκτες. Έχασαν τον έλεγχο του ρυθμού και δεν ήξεραν πώς να εκμεταλλευτούν τις αρετές τους. Λυπάμαι για τον Κιριλένκο, γιατί έκανε μεγάλη θυσία μένοντας στην Ευρώπη κι άξιζε την κούπα. Όμως οι συμπαίκτες του χαλάρωσαν πολύ στο +19. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το χαρακτήρα που έδειξε και τον τρόπο που τελείωσε το παιχνίδι. Η μαγεία της Κωνσταντινούπολης παραμένει ζωντανή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK