Παίζουν και για τον Σπανούλη

Όσοι οι γιατροί δεν τον αφήνουν να γυρίσει, τόσο οι υπόλοιποι θα υπερβάλλουν για να μην φαίνεται η απουσία του. Ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε εκτός ξανά, μα Παπανικολάου, Πρίντεζης, Στρέλνιεκς και Παπαπέτρου έφεραν το 72-64 επί της Βαλένθια επί ισπανικού εδάφους.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÂÁËÅÍÈÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / VALENCIA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÂÁËÅÍÈÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / VALENCIA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Αλλιώς τα είχε στο μυαλό του ο Σφαιρόπουλος, με τον Σπανούλη στο αρχικό πλάνο, κι αλλιώς ήρθαν τα πράγματα. Παρά την ανατροπή με τον αρχηγό ωστόσο, είναι τέτοια η προσαρμοστικότητα των Πειραιωτών στις (οιοσδήποτε) συνθήκες που το 72-64 επί της Βαλένθια, για την όγδοη ευρωνίκη σε δέκα ματς, ήρθε πολύ πιο εύκολα απ' όσο φαίνεται.

Η αφοσίωση στο πλάνο, η αποφασιστικότητα και φυσικά η ατομική ποιότητα υπερτέρησαν της έδρας και της ατομικής πρωτοβουλίας.

Το 11-2 σε 3 λεπτά, χωρίς η Βαλένθια να έχει τελειώσει επίθεση, έδειξε το δρόμο. Πυξίδα για τη συνέχεια, ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ξεφύγει περισσότερο από το 27-19. Με δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στην ίδια φάση ή σούπερ άμυνες στο ένας μ' έναν, οι "ερυθρόλευκοι" μπορούσαν να ελέγχουν την κατάσταση, ακόμη κι όταν οι πρωταθλητές Ισπανίας πίεζαν, κλείνοντας την απόσταση.

Ο Γκριν είχε τρομερά, αλήθεια είναι, ξεσπάσματα, μα ήταν πολύ μόνος για ν' απειλήσει μια ολόκληρη ομάδα. Ο Παπαπέτρου διάβαζε τις φάσεις, ο Πρίντεζης "πλήγωνε" με ποικιλία την αντίπαλη άμυνα και ο Παπανικολάου παρέδιδε μαθήματα αυταπάρνησης. Ήταν εμφανές πως η Βαλένθια έπαιζε χωρίς να πιστεύει στην ανατροπή.

Τα φτερά και τα πόδια των παικτών του Βιντορέτα έκοβαν αφενός τα σουτ του Στρέλνιεκς και του Τόμπσον αφετέρου τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Είχαν και οι γηπεδούχοι απουσίες, σημαντικές μάλιστα (Ντιό, Γουίλιαμς, Ντούμπλιεβιτς) μα όχι και το βάθος για να καλύψουν τις απουσίες. Στο 61-50 ήταν ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός δεν έχανε ούτε στο Λεβάντε.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 30-35, 45-54, 64-72

Βαλένθια: Τόμας 2, Βαν Ρόσομ 7(1τρ, 3ασ), Ρούντεζ, Βίβες 3(1), Μαρτίνεθ 3(1), Σαν Εμετέριο 1, Πλάις 14(7/12δ, 8ρ), Σάστρε 2, Γκριν 26(7/13δ, 3/4τρ), Ντούρνεκαμπ 4(5ρ), Χλίνασον 2

Ολυμπιακός: ΜακΛιν 4(5ρ), Τολιόπουλος 5(1), Παπαπέτρου 4(4ασ), Μιλουτίνοφ 6(5ρ), Στρέλνιεκς 12(2/4τρ), Πρίντεζης 12(14ρ), Παπανικολάου 13(3/4τρ, 6ρ, 4ασ, 5λ), Ρόμπερτς 7(1), Γουίλτζερ 2, Τόμπσον 7(1)

ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK