VIDEO: Ο τραυματισμός του Γιανγκ και η επιστροφή στο παρκέ

Υποβασταζόμενος με ρήξη χιαστού αποχώρησε ο Πάτρικ Γιανγκ στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Εφές. Ωστόσο το ιατρικό τιμ των "ερυθρόλευκων" του έδωσε το "οκ" για να ξαναμπεί στην δεύτερη περίοδο! Δείτε σε VIDEO το τι συνέβη. Το Contra.gr απευθύνθηκε σε αρμόδια ιατρική πηγή και δίνει την απάντηση: έπρεπε ή όχι να αγωνιστεί εκ νέου ο Γιανγκ μετά τον τραυματισμό του.

VIDEO: Ο τραυματισμός του Γιανγκ και η επιστροφή στο παρκέ
Γιανγκ-Ολυμπιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πολύ σοβαρός αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Πάτρικ Γιανγκ στο ματς του Ολυμπιακού με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Ο Αμερικανός σέντερ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού αριστερού γονάτου όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν!

Ο Γιανγκ σε μια διεκδίκηση για ριμπάουντ στο 7ο λεπτό του πρώτου δεκαλέπτου, προσπαθώντας να πάρει καλύτερη θέση απέναντι στον Ντάνστον σωριάστηκε στο παρκέ και έδειχνε να σφαδάζει από τους πόνους. Το ματς διεκόπη για λίγο και ο παίκτης αποχώρησε υποβασταζόμενος. Να σημειωθεί δε ότι σχεδόν όλο το γήπεδο τον χειροκρότησε.

Δείτε τον τραυματισμό του Γιανγκ:

Το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού, το οποίο άλλαξε φέτος, εξέτασε τον Αμερικανό στον πάγκο, του έδεσε το γόνατο και του έδωσε την άδεια να ξαναμπεί στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Αφού έκανε κάποιες ασκήσεις στον πάγκο, έκανε νόημα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως μπορεί να συνεχίσει κι έτσι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον πέρασε στο ματς στο 6ο λεπτό του δευτέρου δεκαλέπτου στη θέση του Αγραβάνη.

Αγωνίστηκε για ένα λεπτό, παίζοντας άμυνα, ενώ έκανε και μια τάπα πάνω στον Άχμετ Ντουβερίογλου. Η αλήθεια βέβαια είναι πως από την κίνησή του και τις εκφράσεις του προσώπου του έδειχνε να πονάει πατώντας στο παρκέ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ στο 7ο λεπτό του δεύτερου δεκαλέπτου, έβγαλε τον Γιανγκ κι από τότε ο Αμερικανός δεν ξαναγωνίστηκε.

Τι λέει το ιατρικό πρωτόκολλο

Τ ο Contra.gr συνομίλησε με ιατρική πηγή που έχει τεράστια εμπειρία στην αντιμετώπιση τραυματισμών στο χώρο του αθλητισμού. Από τον εν λόγω άνθρωπο μάθαμε ότι σε περίπτωση που ο δικέφαλος του παίκτη είναι ακόμα σφιχτός μετά τη ζημιά, η διάγνωση για χιαστό είναι πολύ δύσκολο να γίνει.

Στο ενδεχόμενο του να αγωνιστεί ο παίκτης έχοντας υποστεί τη συγκεκριμένη ζημιά, μας τονίστηκε ότι "εφόσον έχει επέλθει η ρήξη, η ζημιά δεν μπορεί να γίνει μεγαλύτερη εκτός σπανίων περιπτώσεων. Αν δεν υπάρχει πόνος, ο αθλητής μπορεί να αγωνιστεί και στη συνέχεια χωρίς να επιβαρύνει την ήδη άσχημη κατάστασή του".

Κάπως έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι ο Γιώργος Καραγκούνης αγωνίστηκε για αρκετά λεπτά με κομμένο χιαστό στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2002.

Υπάρχει επίσης και ο τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου το 2012 με την Εθνική ομάδα στο Euro της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Αν θυμάστε, το γεγονός ότι ο παίκτης αγωνίστηκε μετά την πρώτη είσοδο του ιατρικού τιμ είχε προκαλέσει την οργή της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Δείτε την είσοδο του Γιανγκ στο παρκέ μετά τον τραυματισμό του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εφές Ανατολού-Ολυμπιακός 87-91 παρ.

Ρήξη χιαστού ο Γιανγκ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK