Ομάδες που χάθηκαν στο χρόνο (VIDEOS)

Την Πέμπτη η -πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1993- Λιμόζ επέστρεψε στην Ευρωλίγκα παίζοντας στο Τελ Αβίβ με την -κλασική αξία- Μακάμπι. Το Contra.gr θυμάται τις ομάδες εκείνες που χάθηκαν στη λήθη.

Ομάδες που χάθηκαν στο χρόνο (VIDEOS)
INTIME

Με τον Άρη των 80s το μπάσκετ μπήκε στο σπίτι κάθε Έλληνα. Από τις πιο πολυφορεμένες -δημοσιογραφικές- φράσεις, η οποία παρόλα αυτά δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Κάθε ευρωμάτς της παρέας των Γκάλη-Γιαννάκη, του Ιωαννίδη και της... Μαρινέλλας εξελίχθηκε σαν τον "Άγνωστο Πόλεμο" του Νίκου Φώσκολου, υπόθεση όλων δηλαδή, και μαζί με το μπάσκετ γνωρίσαμε ομάδες που ψάχναμε έπειτα να βρούμε στο χάρτη.

Η Λιμόζ επανεμφανίστηκε την Πέμπτη στην Ευρωλίγκα και με αφορμή την επιστροφή της στην ελίτ των ομάδων θυμηθήκαμε εκείνες που συντρόφευαν τις υπέροχες Πέμπτες μας των παιδικών χρόνων μας.

Μπενφίκα - Πορτογαλία

Info: Από το 1985 μέχρι το 1995 κατέκτησε δέκα από τα 25 πρωταθλήματα της ιστορία της, έχασε μονάχα εκείνο του 1988.

Την αγαπήσαμε: για τον Κάρλος Λισμπόα. Τον καλύτερο Πορτογάλο παίκτη όλων των εποχών. Σούταρε από παντού και πάντα, σε ματς με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 1995-96 είχε 32 πόντους! Σήμερα είναι προπονητής των "αετών".

Πού βρίσκεται: Αφού μετά το 1995 πέρασε αρκετά χρόνια στην αφάνεια, επέστρεψε στην κορυφή της Πορτογαλίας.

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Γερμανία

Info: Η μπασκετική δύναμη της Bundesliga προτού εμφανιστούν η Άλμπα, η Μπάμπεργκ και εσχάτως η... ποδοσφαιρική Μπάγερν Μονάχου.

Την αγαπήσαμε: γιατί μας έμαθε τον Μίκαελ Κοχ, τον Κρίστιαν Βελπ και τον Χένινγκ Χάρνις με την κορδέλα.

Πού βρίσκεται: Το 2008 έπεσε σε ερασιτεχνική κατηγορία λόγω οικονομικών δυσκολιών (ο χορηγός έκλεισε την κάνουλα) και από πέρυσι αγωνίζεται στη 2η.

Ντεν Μπος - Ολλανδία

Info: Ιδρυθείσα το 1952, είναι πολυνίκης στο ολλανδικό πρωτάθλημα με 15 τίτλους στην κατοχή της.

Την αγαπήσαμε: γιατί μέχρι τη σεζόν 1987-88 δεν ξέραμε ότι υπάρχει ολλανδικό μπάσκετ.

Πού βρίσκεται: Το 2005 μετονομάστηκε σε Σούτερς και πρωταγωνιστεί ξανά στο εγχώριο πρωτάθλημα. Πέρυσι ήταν φιναλίστ στους τελικούς.

Μάες Πιλς - Βέλγιο

Info: Ομάδα που δεν υπάρχει πλέον, αφού συγχωνεύτηκε με την Σόμπαντι και ξαναβαφτίστηκε Αντβέρπ Τζάιαντς. Μέχρι τότε είχε κατακτήσει 24 τίτλους (15 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα).

Την αγαπήσαμε: για το όνομα του Έρικ Στρέλενς ή Στρούλενς ή Στρίλενς και το μαλλί του Έρικ Βάρνερ.

Πού βρίσκεται: Πουθενά...

Κίνγκστον Κινγκς - Μεγ.Βρετανία

Info: Λονδρέζικη ομάδα με διάφορα ονόματα, η οποία αποτύπωνε την προσπάθεια του βρετανικού μπάσκετ να αναδυθεί στην επιφάνεια, χωρίς όμως καμία επιτυχία πέρα από τους εγχώριους τίτλους. Διαλύθηκε το 1994.

Την αγαπήσαμε: γιατί σε παιχνίδι στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 1993-94 εμφάνισε στο παρκέ τον Τρέισι Πίρσον, σέντερ βάρους 148 κιλών. Είχε 27 πόντους, 19 ριμπάουντ και 5 ασίστ!

Πού βρίσκεται: Στα βιβλία της ιστορίας.

Πεζοπορικός - Κύπρος

Info: Κραταιά ομάδα στις αρχές της δεκαετίας του '90, πάλεψε να μπει στους ομίλους, αλλά έπεσε διαδοχικά πάνω σε Μπολόνια, ΠΑΟΚ και Μπαρτσελόνα.

Τον αγαπήσαμε: αφενός λόγω ονόματος αφετέρου λόγω Ντάριλ Άρμστρονγκ.

Πού βρίσκεται τώρα: Συγχωνεύτηκε με την ΕΠΑ Λάρνακας και έγινε... ΑΕΚ, η οποία τη σεζόν 2012-13 κατέκτησε τον τίτλο στο νησί.

Πο Ορτέζ - Γαλλία

Info: Επί χρόνια ανταγωνίστρια της Λιμόζ, κατέκτησε εννέα πρωταθλήματα από το 1986 μέχρι το 2004 και το Κόρατς του 1984.

Την αγαπήσαμε: για τα αδέρφια Γκαντού (αλήθεια ποιος ήταν Ντιντιέ και ποιος ο Τιερί;), και τον Γκεόργκε Μουρεσάν.

Πού βρίσκεται τώρα: Επανήλθε στην πρώτη κατηγορία το 2013 και τερμάτισε πέρυσι 11η. Πρόεδρος είναι ο Ντιντιέ Γκαντού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK