Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Η Φενέρμπαχτσε συνέτριψε την Καρσίγιακα, πρώτη ήττα η Μπαρτσελόνα

Διαβάστε τι έκαναν στις εγχώριες διοργανώσεις οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον όμιλο της Ευρωλίγκας.

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Η Φενέρμπαχτσε συνέτριψε την Καρσίγιακα, πρώτη ήττα η Μπαρτσελόνα
Βέσελι Φενέρμπαχτσε

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και τα αποτελέσματά τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Καρσίγιακα: Τον τρόπο που ο Παναθηναϊκός οφείλει ν' αντιμετωπίσει την ομάδα του Σαρίτσα και να φύγει με τη νίκη από την Τουρκία δίδαξε η Φενέρμπαχτσε. Μετά από ένα σχετικώς ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο (54-48), οι παίκτες του Ομπράντοβιτς αύξησαν την πίεσή τους στην άμυνα, σταμάτησαν την παραγωγικότητα των πρωταθλητών Τουρκίας και αφού ξέφυγαν 65-51 θριάμβευσαν με 104-82. Ήταν η δεύτερη ήττα για την Καρσίγιακα και η τέταρτη νίκη για τη Φενέρμπαχτσε στα πρώτα επτά ματς της σεζόν. Ο Γιαν Βέσελι με 20 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, έχοντας συμπαραστάτη τον Λουίτζι Ντατόμε, Παλάσιος και Τζάστιν Κάρτερ ξεχώρισαν από τους Σμυρνιούς.

Μπαρτσελόνα: Χάρη και στην άνοδο του Γιάννη Μπουρούση η Μπασκόνια υποχρέωσε την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στην πρώτη ήττα της στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Έλληνας σέντερ βοήθησε πολύ στην αντεπίθεση των Βάσκων μετά το 63-56 των "μπλαουγκράνα" στο 33', με αποτέλεσμα το 73-73 που έστειλε το ματς στην παράταση και το επιμέρους 14-4 στο έξτρα πεντάλεπτο για το τελικό 87-77. Ο Έλληνας σέντερ είχε 11 πόντους, 13 ριμπάουντ και 3 ασίστ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντάριους Άνταμς με 24 πόντους (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ). Ο Στράτος Περπέρογλου ήταν ο κορυφαίος της Μπαρτσελόνα με 20 πόντους, αλλά έχασε το τρίποντο στην τελευταία επίθεση της κανονικής περιόδου.

Ζιελόνα Γκόρα: Σ' ένα ματς που κακοποιήθηκε το μπάσκετ η ομάδα του Σάσο Φιλιπόφσκι σκόραρε μονάχα 62 πόντους, αλλά νίκησε με 17 την ουραγό Τρεφλ στο Σόποτ διατητώντας το αήττητο σε επτά ματς του πολωνικού πρωταθλήματος. Ο Ματέους Πονίτσκα, παίκτης που ξεχωρίσει στη Ζιελόνα Γκόρα, ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 13 πόντους!

Ζαλγκίρις: Το δέκα το καλό για την ομάδα του Κράπικας, η οποία με το 82-68 επί της Λιέτουβος Ρίτας (αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο Eurocup) διατηρήθηκε αήττητη στην κορυφή του λιθουανικού πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ ο Όλιβερ Χάνλαν με 21 πόντους, ο Ίαν Βουγιούκας είχε 7 πόντους με 3/4 σουτ παίζοντας λίγο (15:44).

Κάλεβ Ταλίν - Λοκομοτίβ Κουμπάν (30/11, 17:30)

News 24/7

24MEDIA NETWORK