Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Η Λοκομοτίβ έχασε το ντέρμπι σε δύο παρατάσεις, νέα νίκη η Ζιελόνα Γκόρα

Διαβάστε τι έκαναν στις εγχώριες διοργανώσεις οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον όμιλο της Ευρωλίγκας.

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Η Λοκομοτίβ έχασε το ντέρμπι σε δύο παρατάσεις, νέα νίκη η Ζιελόνα Γκόρα
Λοκομοτίβ Χίμκι

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και τα αποτελέσματά τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Λοκομοτίβ Κουμπάν: Μεταμορφωμένη προς το καλύτερο (μετά το σοκ από τη Ζιελόνα Γκόρα) η ομάδα του... Χρήστου Παππά (αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν στην Αθήνα για την κηδεία του πατέρα του) διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη στο ντέρμπι για τη λίγκα των Ανατολικών Χωρών, στο φινάλε ωστόσο ξέμεινε από ενέργεια και ηττήθηκε 101-88 από την εξίσου ισχυρή Χίμκι στη Μόσχα.

Η "Λόκο" επέστρεψε από το 18-4 και το 35-17, καταφέρνοντας να προηγηθεί 59-57 και ν' αποκτήσει το μομέντουμ, εκμεταλλευόμενη κυρίως τις δεύτερες ευκαιρίες από επιθετικά ριμπάουντ. Παρόλο όμως που ξέφυγε 70-62, έχασε την ευκαιρία να κερδίσει στην κανονική περίοδο με μοιραίο τον Κλαβέρ (έχασε μια κρίσιμη βολή) και έμπλεξε στην παράταση (74-74). Ο Ισπανός φόργουορντ ξανά και ο Ντιλέινι πέταξαν δύο επιθέσεις για τη νίκη στο πρώτο 5λεπτο και η... τιμωρία ήρθε στο δεύτερο. Από το 82-82 η Χίμκι έφτασε στο 94-85 και προστατεύοντας το προβάδισμά της στα 95'' έμεινε κοντά στην κορυφή.

Ζιελόνα Γκόρα: Με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ από τον Ματέουζ Πονίτκα, έναν παίκτη που του χρόνου είναι βέβαιο πως θα παίζει αλλού, η ομάδα του Σάσο Φιλιπόφσκι νίκησε 83-78 την τρίτη της βαθμολογίας Τορούν και διατήρησε το αήττητο στο πολωνικό πρωτάθλημα με ρεκόρ 9-0. Έρχεται δηλαδή με ανεβασμένη ψυχολογία στο ΟΑΚΑ για τον "τελικό" της απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Μπαρτσελόνα: Η Μανρέσα πλήρωσε την ήττα της ομάδας του Πασκουάλ στο ΟΑΚΑ, αφού οι "μπλαουγκράνα" έριξαν όλο το βάρος στην άμυνα και επιβλήθηκαν 75-60, στο γειτονικό ντέρμπι. Ο Τζάστιν Ντόλμαν με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος από την Μπάρτσα, που πήρε επίσης 12 πόντους και 7 ριμπάουντ από τον Άντε Τόμιτς. Ο Στράτος Περπέρογλου έδωσε 8 με 5/6 βολές και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ 5 με 2 ριμπάουντ.

Καρσίγιακα: Την τρίτη ήττα της (σε εννέα ματς της ) στο τουρκικό πρωτάθλημα υπέστη η η ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα, χάνοντας 65-62 από την Άνκαρα στην πρωτεύουσα. Οι κάτοχοι του τίτλου σούταραν με 37% στα δίποντα (14/38) και 21% στα τρίποντα (6/28), με αποτέλεσμα να μην έχουν τον έλεγχο χάνοντας ακόμη και δέκα πόντους (43-33). Στα 53'' πριν από τη λήξη προηγήθηκαν 59-58, υστέρησαν ωστόσο ξανά, βρήθηκαν στο -5 (64-59) και δεν γλίτωσαν.

Ζαλγκίρις: Με τον Γιανκούνας να έχει 24 πόντους η ομάδα του Κράπικας επικράτησε 82-73 της Νεπτούνας (αντιπάλος της ΑΕΚ) και έβγαλε αντίδραση μετά την πρώτη ήττα της στη σεζόν (έχει πλέον 11/12). Ο Καλνιέτις είχε 16 πόντους και 6 ασίστ, ο Ουλανόβας 12 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας έμεινε στους 9 πόντους με 3/3 δίποντα και 3 ασίστ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK